Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Μακελειό σε δημοτικό σχολείο στο Κονέκτικατ



Τραγωδία. Δεν υπάρχει άλλη λέξη που να χαρακτηρίζει καλύτερα το αιματηρό συμβάν σε δημοτικό σχολείο στο Νιουτάουν του Κονέκτικατ.

Ένας άγνωστος άνδρας εισέβαλε στο σχολικό κτήριο και θέρισε 27 άτομα. Νεκρά είναι 18 παιδιά. Ενημερώθηκε αμέσως ο Λευκός Οίκος για την κατάσταση. Πρόκειται για άλλη μία εξαιρετικά βίαιη ενέργεια που για πολλοστή φορά συμβαίνει σε σχολείο στις Ηνωμένες Πολιτείες. 


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που είναι ακόμη συγκεχυμένες υπάρχουν και τραυματίες που έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της περιοχής.

Ο δράστης έπεσε νεκρός κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες. Νεκρός ως φαίνεται είναι και ο διευθυντής του εκπαιδευτηρίου καθώς και άλλος ένας εργαζόμενος. Τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν συνεχώς εικόνες και ρεπορτάζ από το σημείο της τραγωδίας. Οι πρώτες εικόνες δείχνουν τους δασκάλους και τους γονείς να οδηγούν σε κατάσταση πανικού τα παιδιά μακριά από το σχολικό κτήριο και αστυνομικούς καθώς και πυροσβέστες να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Ο δράστης είναι ηλικίας 24 ετών ήταν ντυμένος στα μαύρα και έφερε αλεξίσφαιρο γιλέκο και 4 διαφορετικά όπλα. Η αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο να υπάρχει και δεύτερος δράστης. Από το σημείο της τραγωδίας ακούστηκαν 100 πυροβολισμοί σύμφωνα με τους μάρτυρες. Ο δράστης εθεάθη στο σχολείο μισή ώρα μετά το χτύπημα του κουδουνιού και την έναρξη των μαθημάτων.

Ήταν περίπου 09:40 (τοπική ώρα Ανατολικής Ακτής).

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν η επίθεση ξεκίνησε στο κύριο γραφείο του σχολείου όπου ο διευθυντής έκανε ανακοινώσεις στους μαθητές, ενώ στη συνέχεια η κύρια επίθεση συντελέστηκε σε μία αίθουσα του νηπιαγωγείου και όλα τα παιδιά της εν λόγω τάξης αγνοούνται.

Μάρτυρες ανέφεραν στο Fox News ότι οι πυροβολισμοί ακούστηκαν μέσα και έξω από το σχολείο, από τα μεγάφωνα και το σύστημα ενδοσυνεννόησης των τάξεων. Λίγο αργότερα ο δράστης μπήκε στο νηπιαγωγείο συνεχίζοντας την αιματηρή επιδρομή του.

Πολλά από τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε παρακείμενο σταθμό της πυροσβεστικής, όπου σπεύδουν και οι γονείς περιμένοντας με αγωνία να μάθουν νέα για τα παιδιά τους. Στο χώρο σπεύδουν επίσης και οι κοινωνικές υπηρεσίες με ψυχολόγους ώστε να στηρίξουν τα παιδιά και τους γονείς.

Στα επείγοντα του νοσοκομείου Danbury, το προσωπικό άνοιξε μία ακόμη πτέρυγα προκειμένου να υποδεχθούν όλους τους τραυματίες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Western Connecticut Health Network στην τοπική εφημερίδα News Times.

Υπολογίζεται ότι στο σχολικό συγκρότημα βρίσκονταν περίπου 626 παιδιά.

Το ιστορικό της ένοπλης επίθεσης

Πυρ σε δημοτικό σχολείο της πολιτείας Κονέκτικατ στις ΗΠΑ εξαπέλυσε ένας άνδρας νωρίτερα σήμερα το πρωί (τοπική ώρα).


Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε κοντινό νοσοκομείο της περιοχής. Δεν έχει καταστεί σαφές αν σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών που περικύκλωσαν το κτίριο ή αν αυτοκτόνησε. Δύο όπλα βρέθηκαν στο σημείο.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στο Δημοτικό Σχολείο του Sandy Hook στην πόλη Νιουτάουν. Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν για την ώρα άγνωστα.

Η αστυνομία έλαβε ένα τηλεφώνημα γύρω στις 09:40 (τοπική, ώρα, 16:40 ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με το οποίο ένας ένοπλος βρισκόταν στο κεντρικό γραφείο του σχολείου.



Μαρτυρία στο CNN κάνει λόγο για τουλάχιστον 100 πυροβολισμούς. Το ίδιο δίκτυο αναφέρει στο ρεπορτάζ του, ότι οι νεκροί από το μακελειό στο δημοτικό σχολείο του Κοννέκτικατ είναι τουλάχιστον 20. Άλλα δημοσιογραφικά πρακτορεία αναφέρουν ότι είναι 27, μεταξύ των οποίων και 18 παιδιά. Ο δράστης είναι ένας 20χρονος.

Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται να δώσει συνέντευξη στα Μέσα Ενημέρωσης ο κυβερνήτης Dannell Malloy.

Όλα τα γειτονικά σχολεία της περιοχής έκλεισαν αμέσως, προληπτικά, όπως δήλωσε αξιωματούχος.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης του Kονέκτικατ αναφέρουν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις που κατέφθασαν έδωσαν οδηγίες να απομακρυνθούν τα παιδιά από το χώρο του σχολείου με τα μάτια τους κλειστά, προφανώς για να μην δουν τις φρικιαστικές εικόνες με τους νεκρούς συμμαθητές γύρω τους.



Ο δράστης φέρεται να είναι ο πατέρας ενός παιδιού που φοιτούσε στο σχολείο Sandy Hook Elementary School στο Newtown.



Oι αρχές βρήκαν δύο όπλα, ένα Glock και ένα Sig Sauer των 9χιλιοστών, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο με ποιο σκοτώθηκε ο δράστης ο οποίος φορούσε μαύρα αθλητικά ρούχα και ένα στρατιωτικό τζάκετ παραλλαγής.

Προηγούμενες αναφορές για έναν ακόμη συνεργό δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Όπως όμως αναφέρει η Connecticut Post, η αστυνομία συνέλαβε και ανακρίνει έναν άνδρα για το οποίο οι μάρτυρες είπαν ότι οι αστυνομικοί τον έβγαλαν από το δάσος.



Μία μητέρα, η Lisa Procaccini είπε στο Fox News ότι η κόρη της ήταν στην τάξη όταν άκουσαν τους πυροβολισμούς. Η μητέρα δήλωσε ευγνωμοσύνη προς τη δασκάλα της κόρης της η οποίας αντέδρασε αμέσως και κλείδωσε όλα τα παιδιά μέσα στο μπάνιο της τάξης. Είπε μάλιστα στα παιδιά ότι ο ήχος είναι από σφυρί και γίνονται εργασίες για να μπορέσει να τα κρατήσει ήσυχα και ήρεμα.

Το Νewtown βρίσκεται στο Fairfield County, περίπου 45 μίλια νοτιοδυτικά του Hartford και 60 μίλια βορειοανατολικά της Νέας Υόρκης.



Στο δημοτικό σχολείο Sandy Hook φοιτούν παιδιά ηλικίας 5 με 10 ετών.


ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα