Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Κοιμηθείτε με λουλούδια

                                             

Κοιμηθείτε με λουλούδια στο υπνοδωμάτιο, αν θέλετε να δείτε γλυκά όνειρα. Αυτό προκύπτει από νέα έρευνα Γερμανών επιστημόνων.Όταν η μυρωδιά των τριαντάφυλλων ψεκάστηκε κάτω από τη μύτη των εθελοντών, ανέφεραν ευχάριστα συναισθήματα στα όνειρά τους.
Μυρωδιά χαλασμένων αυγών είχε το αντίθετο αποτέλεσμα σε 15 γυναίκες που κοιμόντουσαν, αναφέρουν οι Γερμανοί ερευνητές.

Όπως ανακοίνωσαν στο Συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Ωτορινολαρυγγολογίας, σχεδιάζουν τώρα να μελετήσουν ανθρώπους που υποφέρουν από εφιάλτες. Είναι πιθανό η έκθεση σε οσμές να μπορεί να κάνει πιο ευχάριστα τα όνειρα, θεωρεί ο Καθηγητής Boris Stuck από το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Μανχάιμ.
Η ερευνητική ομάδα περίμενε μέχρι οι εθελοντές να μπουν στη φάση REM του ύπνου, φάση στην οποία εμφανίζονται τα περισσότερα όνειρα, και να τους εκθέσει σε υψηλή δόση αρωματισμένου αέρα για 10 δευτερόλεπτα πριν τους ξυπνήσει ένα λεπτό αργότερα.
Οι εθελοντές ρωτήθηκαν σχετικά με το περιεχόμενο των ονείρων τους και πώς τους έκαναν να αισθάνονται. Οι γυναίκες, μετά βίας ονειρεύτηκαν ότι μύριζαν κάτι. Παρόλα αυτά, ο συναισθηματικός τόνος του ονείρου άλλαξε, με βάση το ερέθισμα.
Προηγούμενες έρευνες έδειξαν ότι άλλα ερεθίσματα, όπως ο ήχος, η πίεση ή η δόνηση μπορούν να επηρεάσουν το περιεχόμενο και τον συναισθηματικό τόνο του ονείρου.
Ο Dr Irshaad Ebrahim, του Κέντρου για τον Ύπνο στο Λονδίνο, σημειώνει ότι η σχέση μεταξύ εξωτερικών ερεθισμών και ονείρου είναι κάτι για το οποίο έχουμε επίγνωση ως ένα βαθμό.
Η προκαταρκτική αυτή έρευνα είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση της αποσαφήνισης αυτών των αποριών και μπορεί να οδηγήσει σε θεραπευτικά οφέλη.
Ο Καθηγητής Tim Jacob, από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ, ειδικός στη γεύση και την οσμή, σημειώνει πως η οσμή είναι η μόνη αίσθηση που δεν κοιμάται. Οι πληροφορίες εξακολουθούν να εισχωρούν στο δρεπανοειδές σύστημα του εγκεφάλου, που περιλαμβάνει τον ιππόκαμπο, ή περιοχή της μνήμης, και την αμυγδαλή, που σχετίζεται με τη συναισθηματική απόκριση.
Άλλες αισθήσεις πρέπει να περνάνε μέσα από την 'πύλη' του θαλάμου, που είναι κλειστός όταν κοιμόμαστε.

ΠΗΓΗ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα