Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Κατέρρευσε η μεγάλη απάτη κατά των Ελλήνων


Τον θυμάστε εκείνον τον ανεκδιήγητο Ολλανδό υπουργό Οικονομικών, ο οποίος δεν έχανε ευκαιρία να κάνει φαρμακερές δηλώσεις για την Ελλάδα; Τι θα πει τώρα για τη χώρα του ο μίστερ Ντε Γιάκερ; Τι έχει να πει για τη φούσκα των ακινήτων που απειλεί να τινάξει στον αέρα την Ευρωζώνη; Ο κύριος αυτός, συνεπικουρούμενος από άλλους εταίρους, προσπάθησε και εν τέλει τα κατάφερε να πείσει την υφήλιο, αλλά και εμάς τους ίδιους ότι ζούσαμε πάνω από τις δυνάμεις μας.
Το είχαμε πει στο παρελθόν, το ξαναλέμε και τώρα πως άλλα δείχνουν τα νούμερα. Τα στοιχεία για το 2010 φανερώνουν πως τα δάνεια των νοικοκυριών στην Ελλάδα ήταν ίσα με το 65% του ΑΕΠ, ενώ στην Ολλανδία έφταναν στο 130%.
Αλήθεια ποιοι ζούσαν πάνω από τις δυνάμεις τους; Εμείς ή οι Ολλανδοί; Τα δάνεια των ελληνικών επιχειρήσεων ήταν ίσα με το 65% επίσης του ΑΕΠ, όταν στην Ολλανδία έφταναν στο 121%.
Ανάποδη ήταν η εικόνα στο δημόσιο χρέος. Της Ελλάδας ήταν 132% και της Ολλανδίας στο 76%. Στο συνολικό χρέος υπερτερούσαν οι Ολλανδοί με 327% του ΑΕΠ έναντι 262%. Τα νούμερα καταρρίπτουν ακόμα έναν μύθο, μία μεγάλη απάτη που τον συντήρησαν ξένοι και το ελληνικό πολιτικό σύστημα, πως δηλαδή οι Ελληνες ζούσαν πάνω από τις δυνάμεις τους. Οχι, δεν ζούσαν.
Αυτό που συνέβαινε ήταν ο άκριτος δανεισμός από το πολιτικοσυνδικαλιστικό σύστημα, για να δίνει αυξήσεις στα «πελατάκια» του στο Δημόσιο και να παίρνει τα ψηφαλάκια. Αυτό σπαταλούσε και διασπάθιζε το δημόσιο χρήμα, ήταν βουτηγμένο στη διαφθορά, πλήρωνε ακριβά τους προμηθευτές για να παίρνει μίζες.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα