Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

WEB BOT



Εκτός από τις προφητείες των διαφόρων αρχαίων πολιτισμών, το τέλος του κόσμου το 2012 "επαληθεύεται" και από την τεχνολογία. Συγκεκριμένα, από το Web Bot Project, ένα διαδικτυακό πρόγραμμα που κατάφερε να προβλέψει με ακρίβεια, όπως λέγεται, την πτώση των δίδυμων πύργων και το τσουνάμι του 2004. Σύμφωνα με το Web Bot, ο κόσμος όπως τον γνωρίζουμε μέχρι σήμερα έχει ημερομηνία λήξης στις 21 Δεκεμβρίου του 2012. Η μήπως τελικά δεν είναι έτσι;
Το Web Bot αποτελεί ένα διαδικτυακό πρόγραμμα λογισμικού που αναπτύχθηκε από τους Τζορτζ Γιουρ και Κλιφ Χάι το 1997 με σκοπό να προβλέπει τις τάσεις του χρηματιστηρίου, αλλά πέραν τούτου, παρατηρήθηκε ότι γενικότερα κάνει και ακριβείς προβλέψεις.
Η λειτουργία του βασίζεται σε παρόμοια τεχνολογία με εκείνη που χρησιμοποιούν οι μηχανές αναζήτησης, αν και ο αλγόριθμος πίσω από αυτήν παραμένει μυστικός, ενώ οι προβλέψεις πωλούνται. Με λίγα λόγια το συγκεκριμένο λογισμικό αναζητά στο διαδίκτυο λέξεις-κλειδιά. Όταν μια λέξη-κλειδί ή μια παρόμοια λέξη εμφανιστεί, το πρόγραμμα παίρνει ένα μικρό δείγμα του κειμένου που περιβάλλει τη λέξη και το στέλνει σε ένα κεντρικό σύστημα. Εκεί, αφού φιλτραριστούν και απομονωθούν οι επικρατέστερες τάσεις, ξεκινούν οι διάφορες θεωρίες και στο τέλος έρχονται στην επιφάνεια κάποιες προβλέψεις. Το εργαλείο αυτό εντοπίζει μοτίβα συμπεριφορών και τάσεων στο Internet. Το Web Bot αντιλαμβάνεται ένα μελλοντικό μοτίβο συμπεριφοράς βασισμένο στα πρόσφατα ψυχολογικά ερωτήματα των μαζών.
Το 2001 έκανε μια πρόβλεψη που έμελλε κατά πολλούς να αποδειχθεί προφητική, αφού τον Ιούνιο είχε προβλέψει ότι τις επόμενες 60-90 μέρες θα λάμβανε χώρα ένα γεγονός παγκόσμιας κλίμακας. Γνωρίζουμε όλοι τι συνέβη περίπου 90 μέρες μετά, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, δηλαδή την επίθεση στους δίδυμους πύργους στις ΗΠΑ. Αν και η πρόβλεψη ήταν αρκετά ασαφής και ασφαλής κατά πολλούς (καθώς το διάστημα των τριών μηνών για να συμβεί μια αλλαγή είναι αρκετά μεγάλο), εντούτοις το Web Bot άρχισε να παίζει το ρόλο του Νοστράδαμου και πολλοί του προσέδωσαν μαντικές ικανότητες.
Έπειτα από αυτή την επιτυχία οι δημιουργοί του άρχισαν να δηλώνουν ότι το σύστημά τους όντως προβλέπει γεγονότα βασισμένο σε συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα στο διαδίκτυο, και ότι το χτύπημα στους δίδυμους πύργους κατάφερε να εντοπιστεί μέσα από σχετικές με το θέμα συζητήσεις που είχαν πραγματοποιηθεί.
"Επιτυχημένες" προβλέψεις
Το Web Bot υποστηρίζει ότι προέβλεψε:
  • Τη συντριβή της πτήσης 587 της American Airlines στις 12 Νοεμβρίου του 2001.
  • Την επίθεση με άνθρακα στο Washington DC το 2001.
  • Το ατύχημα του διαστημικού λεωφορείου Columbia την 1η Φεβρουαρίου του 2003. Αν και δεν επρόκειτο για θαλάσσια καταστροφή, οι υπεύθυνοι του Web Bot δήλωσαν ότι το πρόγραμμά τους εννοούσε αυτή την καταστροφή. Όμως την ίδια χρονιά το MV Mitali, ένα πλοίο, συγκρούστηκε με ένα φορτηγό πλοίο στο Μπαγκλαντές και βρήκαν το θάνατο 130 άτομα (Απρίλιος 2003). Επιπλέον, λίγο αργότερα (Μάιος 2003), το κινέζικο μεταφορικό Fu Shan Hai βυθίστηκε κατόπιν σύγκρουσης. Παρ'όλα αυτά, το Web Bot προτίμησε να δηλώσει ότι η πρόβλεψή του αφορούσε ένα γεγονός που δεν είχε καμία σχέση με τη θάλασσα.
  • Το μπλακάουτ στο βορειοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ το 2003.
  • Το σεισμό στον Ινδικό Ωκεανό.
  • Τον τυφώνα Κατρίνα.
  • Το ατύχημα του Ντικ Τσένι
  • Μια μεγάλη αλλαγή τον Οκτώβριο του 2010, πιθανότατα κάποιο είδος οικονομικής κατάρρευσης μεταξύ 8 Νοεμβρίου και 11 Νοεμβρίου, που τελικά επεκτάθηκε μεταξύ 5 και 14 Νοεμβρίου. Ως γνωστόν, εκείνο το διάστημα ξεκίνησε η οικονομική κατάρρευση στις ΗΠΑ.
  • Ότι ο θάνατος του δολαρίου θα ήταν μια συνεχιζόμενη τάση, με μια περίοδο υπερβολικού πληθωρισμού το 2010 και τραπεζικές κρίσεις που θα ξεκινούσαν τον Αύγουστο του 2009 και θα κλιμακώνονταν το Νοέμβριο του 2009.
  • Ότι μετά το Μάρτιο του 2011 θα ξεκινούσε ένα κύμα ανασχηματισμού σε περιοχές του κόσμου που είχαν πληγεί (η πρόβλεψη έγινε τον Απρίλιο του 2010). Το κύμα επαναστάσεων στον Αραβικό κόσμο, αν και δεν ξεκίνησε μετά το Μάρτιο, "εδραιώθηκε" τότε, ενώ έπειτα από λίγο καιρό συνέβη και η διαρροή ραδιενέργειας στο εργοστάσιο στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας.
  • Το θάνατο ενός πολύ σημαντικού διευθύνοντος συμβούλου (η πρόβλεψη έγινε τον Ιούλιο του 2011). Λίγους μήνες μετά επήλθε ο θάνατος του Σιβ Τζομπς. Παρόλο που ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Apple δεν είχε αποχωρήσει από την εταιρεία, ήταν γνωστά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε, ενώ η φημολογία στο διαδίκτυο για το συγκεκριμένο θέμα ήταν ιδιαίτερα έντονη.

Ατυχείς Προβλέψεις
Το Web Bot έχει κάνει και προβλέψεις που δεν επαληθεύτηκαν. Συγκεκριμένα, προέβλεψε ότι:
  • Στις 12 Δεκεμβρίου του 2008 θα γινόταν ένας σεισμός στο Βανκούβερ του Καναδά. Δεν συνέβη τίποτε. Εκδηλώθηκε μόνο ένας σεισμός στη Λαμία λίγες μέρες αργότερα.
  • Από τις 11 Ιουλίου του 2010 και μετά θα ξεσπούσε μια κοινωνική αναταραχή, η οποία πιθανότατα θα ξεκινούσε από τις αυξημένες τιμές στα τρόφιμα και την υποτίμηση του δολαρίου. Τίποτε από αυτά δε συνέβη τότε, ενώ τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν κάποια σχέση, έλαβαν χώρα μετά από έξι μήνες.
  • Ότι στις 14 Δεκεμβρίου 2010 θα ξεκινούσε ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος.
  • Ότι στις αρχές του 2009 θα κατέρρεε το δολάριο των ΗΠΑ.
Μελλοντικές προβλέψεις

Για το 2011 το Web Bot προέβλεψε ότι:
  • Μετά το Μάρτιο του 2011 το επαναστατικό κύμα θα καταλαγιάσει και θα ξεκινήσει μια φάση αναμόρφωσης.
  • Θα σημειωθεί ένα σημαντικό παράλιο φαινόμενο, που θα ταρακουνήσει πολλούς (πιθανότατα το τσουνάμι στην Ιαπωνία)
  • Τα προβλήματα στη μαγνητόσφαιρα θα οδηγήσουν στο κάψιμο των καλλιεργειών λόγω υπεριώδους ακτινοβολίας, ενώ στο Βόρειο Ημισφαίριο οι σοδειές θα καταστραφούν.
  • Θα εκδηλωθούν εξεγέρσεις στη Ρώμη, οι οποίες θα εξαπλωθούν σε όλο το Βατικανό.
  • Πιθανόν θα έχουμε εισβολή εξωγήινων ή πολεμικές συρράξεις.
Για το 2012 το Web Bot έχει προβλέψει ότι:
  • Ένα δεύτερο κύμα ύφεσης θα ξεσπάσει λόγω απολύσεων ή χρεοκοπιών, ενώ θα παρατηρηθεί τάση φυγής από τα αστικά κέντρα.
  • Ένας κατακλυσμός θα καταστρέψει τον πλανήτη, πιθανότατα μια αναστροφή των μαγνητικών πόλων ή μικρής έκτασης πυρηνικές επιθέσεις που θα επεκταθούν σε όλη τη διάρκεια του 2012.
  • Θα σημειωθεί αναστροφή των μαγνητικών πόλων. (Κάτι τέτοιο έχει γίνει αρκετές φορές στο γεωλογικό παρελθόν της Γης, χωρίς δραματικές συνέπειες. Η συγκεκριμένη πρόβλεψη δεν επαληθεύεται από τις έρευνες των επιστημόνων, καθώς μια τέτοια μεταβολή δεν γίνεται ακαριαία.)
  • Η καταστροφή θα επέλθει από συνδυασμό πανδημιών ή οικονομικής κατάρρευσης και αποδόμησης του συστήματος υγείας ή φαινομένων που έχουν σχέση με το διάστημα.

Το Internet κυβερνά τη φύση;
Και μόνο ο τρόπος που επικαλείται ότι κάνει τις προβλέψεις του το Web Bot μας επιτρέπει να το κριτικάρουμε. Γενικά, αν δεχτούμε ότι οι ανθρωπογενείς συνέπειες στη διαμόρφωση του μέλλοντος είναι σημαντικές, ίσως του αναγνωρίσουμε κάποια ελαφρυντικά. Πράγματι, παρακολουθώντας στο σύνολό του ένα μέσο από το οποίο διακινούνται οι απόψεις και μέσω του οποίου επικοινωνεί το μεγαλύτερο μέρος της ανθρωπότητας, ίσως μπορούν να προβλεφθούν ορισμένες ανθρώπινες πράξεις που θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην παγκόσμια κοινότητα. Ίσως μάλιστα, αν το πρόγραμμα είναι εξαιρετικά ιδιοφυές, μπορούν να προβλεφθούν και γεγονότα στα οποία έχει οδηγηθεί ανεπαίσθητα η ανθρωπότητα. Αλλά να προβλεφθεί μια φυσική καταστροφή; Ένας σεισμός, ένα τσουνάμι; Αυτά δεν έχουν σχέση με ανθρωπογενείς παράγοντες!
Δεν δουλεύει έτσι το πράγμα, δηλώνουν οι δημιουργοί του Web Bot. Η φύση προειδοποιεί με τρόπους που δεν μπορούμε να αντιληφθούμε με τις αισθήσεις μας, αλλά μόνο με το ένστικτο. Τις προειδοποιήσεις αυτές τις αντιλαμβάνονται ασυναίσθητα οι άνθρωποι και αλλάζουν τη συμπεριφορά τους. Αυτή την αλλαγή της συμπεριφοράς τους στο Διαδίκτυο την αντιλαμβάνεται με τη σειρά του το Web Bot και προβλέπει την καταστροφή.
Πρώτα από όλα δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι τα έμβια όντα και ο άνθρωπος μπορούν να λαμβάνουν υποσυνείδητα προειδοποιήσεις για όλα τα φυσικά φαινόμενα. Το αντίθετο έχει αποδειχθεί με επιστημονικά πειράματα που επαναλαμβάνονται. Επιπλέον, οποιοσδήποτε αντιλαμβάνεται την πολυπλοκότητα του θέματος, τον όγκο των ιστορικών στοιχείων του Διαδικτύου που πρέπει να παρακολουθούνται, την επεξεργαστική ισχύ που απαιτεί κάτι τέτοιο και - κυρίως - την πολυπλοκότητα του κώδικα του προγράμματος που χρειάζεται το Web Bot για να καταφέρει να τα αναλύσει και να βγάλει συμπεράσματα, δεν μπορεί να δεχθεί τον παραπάνω ισχυρισμό. Απλά το Web Bot, και κανένα άλλο πρόγραμμα σήμερα δεν είναι σε θέση να κάνει αυτά που ισχυρίζονται οι δημιουργοί του.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα