Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Η ψυχή σου είναι ακόμα ζωντανή!

               

Λέει ο Δάσκαλος στον πολεμιστή του φωτός, όταν τον βλέπει στεναχωρημένο:

'' Δεν είσαι αυτό που δείχνεις τις στιγμές της θλίψης. Είσαι πολύ περισσότερα.

Ενώ πάρα πολλοί έφυγαν για λόγους που δεν θα καταλάβουμε ποτέ,
Εσύ βρίσκεσαι ακόμα εδώ.

Γιατί άραγε ο Θεός να πήρε ανθρώπους τόσο απίστευτους
και άφησε Εσένα;

Η 5η Διάσταση δεν είναι Τοποθεσία, είναι Δημιουργία


Από την Inelia Benz – 26 Νοεμβρίου 2012   www.ascension101.com 

Εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε την πραγματικότητά μας. Αυτό είναι κάτι που παρ' ότι οι Δάσκαλοι το έχουν διδάξει στην ανθρωπότητα εδώ και χιλιάδες χρόνια πριν, η Δυτική κοινωνία το έχει κρατήσει κρυφό για αιώνες. Είναι το μεγαλύτερο κομμάτι γνώσης ή πληροφορίας που «αυτοί που βρίσκονταν στην εξουσία» προσπάθησαν να μη φτάσει στις κοιμισμένες μάζες.
(Σημ. τ. Μ. Το παραμύθι της «Κοιμωμένης Βασιλοπούλας» αυτό πραγματεύεται).

Ιστορίες από την Χρονοδίνη. Ζώντας σε ένα ολογραφικό Σύμπαν.


Γράφει ο Zervas Georgios Marios / Αφύπνιση Συνείδησης
Τον συγγραφέα-εναλλακτικό ερευνητή David Icke τον γνωρίζουν αρκετοί και δεν χρειάζεται συστάσεις. Ελάχιστοι απεναντίας, γνωρίζουν τις ακριβείς απόψεις και αντιλήψεις πού αντανακλά το πλούσιο συγγραφικό του έργο. Οι περισσότεροι τον κατατάσσουν ανάμεσα στις πολυάριθμες εναλλακτικές φωνές πού ανεδείχθησαν χάριν του διαδικτύου και πρεσβεύουν λίγο πολύ τις ίδιες συμβατικές απόψεις : πνευματική εξέλιξη της ανθρωπότητας, επικείμενη διαστατική ανάληψη της στο αστρικό πεδίο, αποκόμιση εμπειριών και γνώσεων μέσω του τροχού της μετενσάρκωσης,
ενσωμάτωση της Γης στην Γαλαξιακή αυτοκρατορία μέχρι το τέλος του 2012, ολοκληρωτική πίστη - υπακοή στις επιταγές της ‘’Θεϊκής Ιεραρχίας ‘’ και εξόφληση και απαλλαγή από το ‘’κακό’’ Κάρμα πού επιβαρύνει τον ‘’αμαρτωλό’’ άνθρωπο, εξαναγκάζοντας τον να βιώνει τραυματικές εμπειρίες πού όμως τον ‘’εξαγνίζουν’’ και τον αναμορφώνουν, ουδείς λόγος φυσικά για τιμωρία.

Η ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ





Ο εγκέλαδος ξηλώνει τώρα τοπία που επί σειρά αιώνων πλαισίωναν το ενδιαίτημα της ανθρώπινης οικειότητας. Δε μένει τίποτα όρθιο. Σπαραχτικά σπάνε οι αλυσίδες της ομογενοποιημένης συμβίωσης, φαύλες φάμπρικες και συντεχνίες καταβαραθρώνονται στα αδέκαστα φαράγγια της ρήξης, καρωτίδες «καίγονται» από τη βοή σπαραγμών, πρόσωπα σμιλεύονται από τα όξινα δάκρυα μιας καταδίκης ανέκκλητης.

Θεός και Άνθρωπος



Ο Θεός Είναι Απεριόριστη Συνείδηση που Απλώνεται παντού, Δραστηριοποιείται μέσα στο κάθε τι. Η Απεριόριστη Συνείδηση Αποτελεί το Υπόβαθρο κάθε μορφής ύπαρξης. Ο Θεός Είναι το Στήριγμα, η Ουσία,, το Όριο, κι ο Προορισμός κάθε εξελικτικής πορείας της ύπαρξης.

ΑΓΓΕΛΟΙ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΣΤΟ «ΑΠΟΚΡΥΦΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΝΩΧ»




Η ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ. ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ. 
 « Και συνέβη όταν αυξήθηκαν οι υιοί των ανθρώπων, εκείνες τις μέρες να γεννηθούν ωραίες και χαριτωμένες θυγατέρες. Και οι άγγελοι, τα τέκνα του ουρανού, τις είδαν και τις πεθύμισαν, και είπαν μεταξύ τους: ‘ Ελάτε, ας εκλέξουμε για μας συζύγους από τα τέκνα των ανθρώπων και ας γεννήσουμε για μας δικά τους τέκνα.’ Και ο Σεμιαζάς, που ήταν αρχηγός τους, τους είπε: ‘ Φοβάμαι πως δεν θα συμφωνήσετε να κάνουμε αυτό το πράγμα, και μόνος εγώ θα πληρώσω την τιμωρία μιας μεγάλης αμαρτίας.’ Και όλοι αυτοί απάντησαν προς αυτόν και είπαν: ‘ Ας ορκιστούμε όλοι όρκο, και ας δεσμευτούμε μεταξύ μας με αμοιβαίες κατάρες για να μην εγκαταλείψουμε το σχέδιο αυτό αλλά να πράξουμε αυτό που αποφασίσαμε.

Ωροσκόπιο Δεκεμβρίου 2012 - Αστρολογικές προβλέψεις για την εβδομάδα 3-9 Δεκεμβρίου.


                                    Οι πλανήτες στο ζώδιο του Τοξότη

Στην αστρολογία ο φετινός Δεκέμβρης θα φέρει αναταραχές λόγω της έκλειψης που έχει προηγηθεί στις 28 Νοέμβρη και επηρεάζει ακόμα τουλάχιστον μέχρι και τις 13 Δεκεμβρίου.

«ΑΝ ΟΙ EΛΛΗΝΕΣ ΗΞΕΡΑΝ ΙΣΤΟΡΙΑ»


Το βιβλίο του Ρένου Αποστολίδη
με τις λευκές σελίδες



Απόσπασμα από συνέντευξη του Ρένου Αποστολίδη σε αθηναϊκή εφημερίδα της 13-6-93
«Οι Έλληνες δεν ξέρουν Ιστορία. Και κυριότατα γιατί δεν τους μαθαίνουν. Και δεν τους μαθαίνουν γιατί δεν συμφέρει να ξέρουν και να κρίνουν, αλλά και γιατί τα μυαλά συντριπτικής πλειονότητας των διδασκόντων είναι χαλασμένα -όπως και ήταν χαλασμένα πριν αντίστροφα. 
Άλλοτε χρησιμοποιούσαν την Ιστορία στα σκολειά για να παράγουν εθνικιστικές συνειδήσεις. Μετά για να κάνουν κακή κι αδέξια προπαγάνδα ψευτοαριστερίστικη.
 Όλοι απλώναν αναχρονιστικά τις ιδεούλες τους και τις πίστεις τους στο παρελθόν, κόβαν και ράβαν την ιστορία στα μικρά μέτρα τους.

Εξουδετερώστε το θανατηφόρο Ένζυμο 5-λιποξυγενάση ή 5-LOΧ με την αντι-φλεγμονώδη δραση του εκχυλίσματος του λιβανιού boswellia




Αυτό το άρθρο περιγράφει τα πρόσφατα δεδομένα σχετικά με τους αντι-φλεγμονώδεις μηχανισμούς του εκχυλίσματος του λιβανιού boswellia και των με πολλούς τρόπους προστατευτικών του αποτελεσμάτων, εναντίον των προβλημάτων του γήρατος όπως ο καρκίνος, οι καρδιακές παθήσεις, και οι νευροεκφυλιστικές διαταραχές.

Ελλάδα, μου το 'παν τα άστρα σου...



Μετά την ανεπανάληπτη προφητεία της... Λίτσας Πατέρα (δείτε το βίντεο εδώ) λίγο πριν ξεσπάσει η Κρίση πως θα καταρρεύσει ο Καπιταλισμός, ήχησαν τα καμπανάκια της ορθολογικής μου προσέγγισης και άρχισα να συνδέω τον ιστορικό κύκλο με τον ζωδιακό κύκλο!

Προκειμένου να δούμε λοιπόν πού θα μας πάει αυτή η κατάσταση που ζούμε πρέπει πρώτα να βρούμε τί ζώδιο είμαστε ως χώρα, καθώς επίσης και τους πλανήτες μας.

Επειδη η ημερομηνία και ώρα γέννησης της Ελλάδας παραμένει μυστήριο και ο ληξίαρχος δε βγάζει λέξη, ας βρούμε το ζώδιό της βάσει των χαρακτηριστικών της.

12- 12- 12 Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΥΛΗ




10 μερες μενουν μεχρι να περασουμε και την τελευταια πυλη 12-12-12...που σημαινει το τελος του κοσμου οπως τον ξεραμε...του χρονου δεν εχει 13-13-13..αυτο σημαινει το τελος μιας περιοδου...μιας περιοδου που κρατησε χιλιαδες χρονια ...η γη ανερχεται σε υψηλοτερες διαστασεις ...το επισημο ανοιγμα των πυλων του νεου κοσμου και της νεας γης γινεται στις 21-12-12...με την ευθυγραμμιση των πλανητων και την ευθυγραμμιση της γης με τον κεντρικο ηλιο του γαλαξια, την αλκυονη  ...

Ο Κρισναμούρτι ( J. Krishnamurti) για τον Αρχαιο Ελληνικο Πολιτισμο






Ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός αποτελεί για τη χώρα μας μια ανεκτίμητη πολιτιστική κληρονομιά. Θα έλεγα, μάλιστα, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για ολόκληρο το Δυτικό κόσμο αφού η αρχαία Αθήνα έχει θεωρηθεί και αναγνωρισθεί ως η κοιτίδα του Δυτικού πολιτισμού. Το μέγεθος και το απερίγραπτο μεγαλείο αυτού του πολιτισμού είναι αδύνατο να κατανοηθεί από τον περιοριστικό ανθρώπινο νου. Ένας τέτοιος νους δεν είναι δυνατόν να συλλάβει και να εκτιμήσει ένα θείο δημιούργημα. Γι’ αυτό και η μεγάλη εκείνη εποχή έχει λησμονηθεί σχεδόν παντελώς, έχει αγνοηθεί και παραμερισθεί ακόμη και από εκείνους που θεωρούνται ως οι ταγοί του πνεύματος.

Η εγκατάλειψη του Έρωτος


Το παρακάτω άρθρο σκοπό έχει να κρούσει το καμπανάκι του κινδύνου σε αυτό που έρχεται ....




 Τον παλιό καιρό, ο μεγάλος Ησίοδος ανέφερε πως δύο μεγάλες δυνάμεις, η Αιδώς και η Νέμεσις, είχαν φορέσει τα πέπλα τους και είχαν φύγει μακριά από αυτόν τον κόσμο. Μας εγκατέλειψαν και επήλθαν οι συνέπειες αυτής της εγκατάλειψης.

 Σήμερα κινδυνεύουμε να μας εγκαταλείψει άλλη μία δύναμις, πιο ισχυρή από τις προηγούμενες, ο Θεός  που είναι υπεύθυνος για την διαιώνιση του είδους μας, ο Έρως. Γιος του Πόρου και της Πενίας, με τα πλούσια συναισθήματα που μας προσφέρει, τα οποία τα έχει κληρονομήσει από τον πατέρα του και την φτώχια που

Σε παρακαλώ, απελευθέρωσέ με…




Ποιος σε κρατάει δέσμιο;


Μόνος σου έχεις δέσει τον ίδιο σου τον εαυτό μέρα νύχτα με τα δεσμά των επιπόλαιων σκέψεων και έχτισες το καβούκι ενός περιβάλλοντος, από το οποίο δεν υπάρχει έξοδος διαφυγής. 

Οι αλυσίδες υπάρχουν μόνο στο νου σου κι όμως θεωρείς τον εαυτό σου δεμένο.

Το Τραγούδι της Ημέρας-''Χαρικλάκι'' Ρόζα Εσκενάζυ-Παναγιώτης Τούντας




Ρόζα Εσκενάζυ






Κορυφαία ερμηνεύτρια του ρεμπέτικου και του σμυρναίικου τραγουδιού.

Η Ρόζα Εσκενάζυ γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη μεταξύ των ετών 1883 - 1890
από γονείς Εβραίους, σεφαρδίτικης καταγωγής (Ισπανοεβραία).
Πέθανε  στην Κηπούπολη Περιστερίου, στις 2 Δεκεμβρίου του 1980.
Το πραγματικό όνομά της ήταν Σάρα Σκενάζι.

Αγχος,ένας εχθρός που μπορεί να νικηθεί...Αγχος και βότανα...Βασιλικός - το μυρωδάτο βότανο και η βοήθειά του στην αντιμετώπιση του άγχους


κάθε μέρα τα μηνύματα που προσλαμβάνουμε από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και...
από τους άλλους ανθρώπους γύρω μας είναι....
σε υπερθετικό βαθμό....
αρνητικά....
απογοητευτικά.....
άσκημα....
έμφαση δίνεται μόνον...
σε ότι άσκημο και αρνητικό....
καμία θετική είδηση δεν προβάλλεται και...
αν προβάλλεται ο χρόνος που της αφιερώνεται είναι ελάχιστος....
αυτό έχει σαν αποτέλεσμα....

ΨΗΦΙΑΚΉ ΑΝΑΠΑΡΆΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΆΧΗΣ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΏΝΑ ( 490Π.Χ)




Το βίντεο αυτό δημιουργήθηκε στα πλαίσια της εκθέσεως "Δημοκρατία και η Μάχη του Μαραθώνα" στο Ζάππειο Μέγαρο (29/Οκτ/10).
Είναι μια προσπάθεια ώστε να γίνει κατανοητός ο τρόπος με τον οποίο έγινε η μάχη. 

Η τοποθεσία, η ανάπτυξη των στρατευμάτων και η τακτική μάχης που έδωσε στους Έλληνες το νικηφόρο αποτέλεσμα.

Ο 12ος ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΥΜΕΡΙΟΙ

Αν η Λατινική γλώσσα είναι νεκρή, τότε η Σουμερική βρίσκεται στο στάδιο της μετενσάρκωσης. Ομιλούμε για μια πολύ παλαιά γλώσσα, ενός παμπάλαιου πολιτισμού. Κατά τα φαινόμενα ενός πολύ μεγάλου πολιτισμού που άνθισε στην περιοχή που σήμερα ονομάζεται νότιος Μεσοποταμία.

Η γραφή των Σουμερίων είναι η πιο παλαιά που γνωρίζουμε και είχε σφηνοειδή μορφή. (Κατά τη γνώμη μου δεν είναι η πιο παλαιά, αλλά ίσως αργότερα το εξηγήσουμε). Οι σοβαρότατοι Σουμέριοι ομιλούσαν και έγραφαν στη γλώσσα τους την τρίτη χιλιετία π.Χ. και οι γλωσσολόγοι δεν κατάφεραν να αποδείξουν κάποια σχέση της Σουμερικής γλώσσας με οποιαδήποτε άλλη.

Η γλώσσα των Σουμερίων έχει κι αυτή τις αποχρώσεις της και χωρίζεται σε τέσσερις περιόδους-μορφές:

ΑΥΤΕΣ (οι μούσες δηλαδή) ΔΕ ΜΕ ΑΝΥΨΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΠΕΤΑΞΑΝ(απογειώθηκαν).

Αγαπητοί φίλοι




Προσδεθείτε καλά γιατί το σημερινό θέμα είναι ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ
Ξέρω ότι χρωστώ τα του Οδυσσέα αλλά είπαμε ως την Κυριακή θα πρέπει να περιμένετε. Εν τω μεταξύ θα σας παρουσιάσω ένα κομμάτι από το νέο μου βιβλίο, μια πραγματεία στα "Ησιόδεια" κείμενα.
Ο Ησίοδος έζησε γύρω στο 12500 πχ στην Ανατολική ακτή των σημερινών ΗΠΑ κάπου κοντά στα Νότια της πολιτεία της Ν.Υόρκης(το ακριβές σημείο στο βιβλίο). Πολύ πιθανόν να είναι δύο πρόσωπα που ταυτίστηκαν τα έργα τους αλλά αυτό θα είναι μια άλλη ανάρτηση.
Αυτό για το οποίο σήμερα θα μιλήσουμε είναι για ένα επιμέρους θέμα: "Τι "έτρωγαν" οι θεοί".
Φαντάζομαι ότι "όλοι ξέρουμε" ότι οι θεοί έτρωγαν αμβροσία και έπιναν νέκταρ. Σωστά;
ΛΑΘΟΣ.

Και όμως γυρίζει...


galilaioΠώς ο Γαλιλαίος ξεγέλασε την Εκκλησία και την Καθολική Ιερά Εξέταση
Στις 22 Ιουνίου του 1633, ο πατέρας της σύγχρονης αστρονομίας, αστρονόμος, φιλόσοφος και φυσικός Γαλιλαίος Γαλιλέι (Galileo Galilei) αναγκάζεται να αποκηρύξει ενώπιον της Ιεράς Εξέτασης τη θεωρία του, που έβαζε στο κέντρο του σύμπαντος τον ήλιο και όχι την Γη, όπως μέχρι τότε υποστήριζε η Ρωμαιοκαθολική εκκλησία. Η αμφισβήτηση αυτής της αλήθειας ήταν για τους εκκλησιαστικούς κύκλους υποψία αίρεσης και οι υποστηρικτές των αντίθετων θεωριών συλλαμβάνονταν και στέλνονταν στην Ιερά Εξέταση και πολλοί νεωτεριστές επιστήμονες οδηγήθηκαν στην πυρά.

Εφηβεία: Πώς ξεκινά και από τι επηρρεάζεται το βιολογικό ρολόι της ωρίμανσης;


efiveia.pngΩς ήβη (εφηβεία) ορίζουμε τη μεταβατική περίοδο στην ζωή του ατόμου κατά τη διάρκεια της οποίας αποκτάται η ικανότητα αναπαραγωγής και διαιώνισης του είδους. Συνιστά μια δυναμική περίοδο έντονων ψυχοσωματικών αλλαγών: εμφανίζονται και αναπτύσσονται τα δευτερογενή χαρακτηριστικά του φύλου, επιτυγχάνεται η σωματική ανάπτυξη και η σεξουαλική ωρίμανση του ατόμου. Ο ακριβής μηχανισμός που προκαλεί αυτήν την “εφηβική ωρίμανση” του οργανισμού δεν έχει ακόμα πλήρως διευκρινιστεί. Ωστόσο, κυρίαρχο ρόλο διαδραματίζει η υποθαλαμική ορμόνη GnRH (εκλυτική ορμόνη των γοναδοτροφινών), η οποία μέσω της υποφυσιακής πυλαίας κυκλοφορίας διεγείρει μια γειτονική εγκεφαλική δομή, την αδενοϋπόφυση, απ’οπου εκκρίνονται οι γοναδοτροφίνες (FSH, LH), οι οποίες με την σειρά τους θα δράσουν στα τελικά όργανα-στόχους, τις γονάδες, επιτυγχάνοτας έτσι την ωρίμανση του αναπαραγωγικού άξονα.
Στην παραπάνω περιγραφείσα αλληλουχία γεγονότων, λείπει το αρχικό ερέθισμα. Τι είναι  δηλαδή αυτό που διεγείρει τον υποθάλαμο να συνθέσει και να εκκρίνει την GnRH με το χαρακτηριστικό pattern της κατά ώσεων απελευθέρωσης;

Ένα τεράστιο, αλλά επιτυχημένο εγχείρημα: FishBase


                                  
Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 οι Daniel Pauly (διευθυντής σήμερα στο Fisheries Centre, Πανεπιστήμιο του British Columbia, Καναδάς) μαζί με τον Rainer Froese (Leibniz-Institut fur Meereswissenschaften, IfM-GEOMAR, Κίελο, Γερμανία)
, συνέλαβαν την ιδέα να δημιουργήσουν μια ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια για τα ψάρια.
Αυτή η ιδέα έγινε πραγματικότητα στις αρχές της δεκαετίας του 1990 με την πρώτη μαζική έκδοση της FishBase σε CD-ROM το 1995, που ακολουθήθηκε από πολλές αναβαθμίσεις.

Έρευνα ΣΟΚ για τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια


Σε έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μέχρι το Μάιο του 2009, δοκιμάστηκαν…

Έρευνα ΣΟΚ για τα χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια
196 τυχαία δείγματα χριστουγεννιάτικων λαμπιονιών, από όλες τις τιμές. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι…
το 30% των χριστουγεννιάτικων λαμπιονιών εμφανίζουν εμφανή και άμεσο κίνδυνο πυρκαγιάς και ηλεκτροπληξίας. 
Διαβάστε τι πρέπει να κάνετε για να προστατευτείτε από τις «απειλές» των εορτών!

Οι Βιβλικές καταστροφές στην Αίγυπτο είναι αληθινές


Οι βιβλικές πληγές, που ρήμαξαν την Αρχαία Αίγυπτο κατά την Παλαιά Διαθήκη, ήταν αποτέλεσμα ...
Οι Βιβλικές καταστροφές στην Αίγυπτο είναι αληθινές
της παγκόσμιας υπερθέρμανσης και μίας ηφαιστειακής έκρηξης, όπως ισχυρίζονται οι επιστήμονες.

Οι επιστήμονες πιστεύουν πως βρήκαν στοιχεία από πραγματικές φυσικές καταστροφές, στις οποίες οφείλονται οι δέκα πληγές της Αιγύπτου -οι οποίες οδήγησαν τον Μωυσή να απελευθερώσει τους σκλάβους Ισραηλίτες, όπως αναφέρεται στο Βιβλίο της Εξόδου, στη Βίβλο.

Ευτυχία: κληρονομικό χάρισμα, στόχος ή άσκηση;

Αποτέλεσμα εικόνας για Ευτυχία: κληρονομικό χάρισμα, στόχος ή άσκηση;

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα μιας συνταγής που πετυχαίνει πάντα. Σημειώστε όλα τα πράγματα που πάνε στραβά: έχει συννεφιά εδώ και τρεις μέρες, ξοδέψατε τα χρήματα του δεκαπενθήμερου πριν τις 16, χάσατε την προθεσμία για το ΚΤΕΟ. Συλλογιστείτε τα χειρότερα που έρχονται: όλα τα μαλλιά σας θα ασπρίσουν και μια ωραία μέρα θα πεθάνετε, το κατοικίδιο σας θα πεθάνει και αυτό και το αγαπημένο σας σήριαλ θα τελειώσει σύντομα. 

Σκεφτείτε όσα δεν πετύχατε στη ζωή σας: μια νύχτα με μια θεά, τη θέση του ανίκανου προϊσταμένου σας. Συνεχίστε καταγράφοντας όσα δεν έχετε: το τελευταίο μοντέλο i-phone, την Αντζελίνα Τζολί στο πλευρό σας. 

Τέλος, φανταστείτε αυτό που δεν θα είστε ποτέ: ο πιο ωραίος, ο πιο διάσημος, ο πιο έξυπνος, ο πιο δυνατός. Μη ξεχάσετε να αφιερώσετε και μια ολιγόλεπτη σκέψη σε όσους δεν σας αγαπούν. Το αποτέλεσμα είναι σίγουρο, θα νοιώσετε απελπισμένος και αν μη τι άλλο δυστυχής.

Βέβαια, το αίσθημα αυτό (όπως και της ευτυχίας) είναι παροδικό. Τη μια στιγμή, νοιώθουμε να πετάμε στα σύννεφα και την άλλη απίστευτα ψυχοπλακωμένοι: αυτές οι διακυμάνσεις περιστρέφονται γύρω από ένα «κέντρο βάρους», ιδιαίτερο για τον καθένα, ένα κέντρο βάρους  που αντανακλά το μέσο επίπεδο ευτυχίας μας. Όπως παρουσιάστηκε σε πρόσφατοάρθρο στο biology4u, μελέτες που έγιναν αρχικά σε ομοζυγωτικά δίδυμα (1) και πιο πρόσφατα στη γενετική έδειξαν ότι το επίπεδο αυτό είναι κληρονομικό κατά 50% . 

Για παράδειγμα, αν έχω φαινότυπο του μεταφορέα της νευροδιαβιβαστικής ουσίας σεροτονίνης (φυσικό αντικαταθλιπτικό) ομοζυγωτικό της μακράς έκδοσης του (5-HTT long), θα επαναδεσμεύω περισσότερο  τη σεροτονίνη στις συνάψεις και θα είμαι καλύτερα εξοπλισμένος για τις αντιξοότητες της ζωής (2,3,4). Θα γελάω, θα χαίρομαι, θα διασκεδάζω πιο εύκολα από κάποιον που έτυχε να έχει το φαινότυπο του μικρού μεταφορέα της σεροτονίνης. Σε περίπτωση αποτυχίας, μεγάλης στενοχώριας κτλ., το χτύπημα θα είναι εξίσου επώδυνο και στους δυο τύπους ανθρώπου, αλλά ο εσωτερικός κλονισμός του ενός, θα είναι ηπιότερος και μικρότερης διάρκειας από αυτόν του άλλου.

Τα σεξουαλικά ένστικτα Μια δαρβινική ανάγνωση της ανθρώπινης συμπεριφοράς


Συντάχθηκε απο τον/την ΚΑΡΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ  



Άκουσα μια κοπέλλα στο λεωφορείο να λέει στη φίλη της ότι δεν της αρέσει να ντύνεται προκλητικά, γιατί δεν της αρέσουν «οι άντρες που τρέχουν πίσω από τα κατώτερά τους ένστικτα»! Διακριτικά την κοίταξα προσεκτικά, έβαλα τα στοιχεία στον ... μικροεπεξεργαστή και διαπίστωσα ότι ήταν μια καταφανώς όμορφη κοπέλλα, που την αδικούσε κατάφωρα το ντύσιμό της. Σαν να ήθελε να κρυφτεί! Με λύπησε. 

Κι αμέσως, το παρακάτω σημείωμα είχε αρχίσει να μορφοποιείται. Της το απευθύνω λοιπόν νοερά... Κι επειδή κάθε πόνημα χρειάζεται τη μούσα του, τη βάφτισα «Ερατώ». Το πόνημα δεν είναι βέβαια λυρικό, αλλά, ποιος ξέρει, αν ντυθεί κάπως πιο ... πικάντικα, σίγουρα πολλοί ... λυράρηδες θα τρέξουν γύρω της να την υμνήσουν...!

Η τρομολαγνεία του 2012


 Πεποίθησή μου είναι πως η Μεταφυσική, εάν σε αυτή αυθαίρετα ίσως συμπεριλάβουμε πολλούς και διαφορετικούς τομείς γνώσεις, είναι ένα πεδίο που χαρακτηρίζεται μεν από σκότος αλλά ουσία, αρχή και βάση του είναι η χαρά και η αισιοδοξία με την οποία χαιρέτησαν οι Άγγελοι τη Δημιουργία και η πνευματική και ψυχική ανάταση με την οποία ψέλνουν τα Χερουβείμ στην αιωνιότητα ύμνους λατρείας προς τον Δημιουργό τους.

Οι Κομήτες στους Αρχαίους Πολιτισμούς


                                     German_Broadside-3
Οι κομήτες έχουν εμπνεύσει τρόμο, φόβο και δέος σε πολλούς πολιτισμούς και κοινωνίες στον κόσμο δια μέσου του χρόνου. Τους έχουν ονομάσει με τίτλους όπως «ο Προάγγελος της Μοίρας» και η «Απειλή του Σύμπαντος». Έχουν θεωρηθεί Έχουν θεωρηθεί τόσο ως οιωνοί της καταστροφής και αγγελιοφόροι των θεών. Γιατί είναι ότι οι κομήτες είναι μερικά από τα  αντικείμενα που φοβόντουσαν και τιμούσαν στον νυχτερινό ουρανό; Γιατί πολλοί πολιτισμοί αναρριγούν στην θέα ενός κομήτη; (Το Κάλεσμα του Κθούλου)

Μυστική Ανθρώπινη Εξέλιξη. ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ!

Αποτέλεσμα εικόνας για Μυστική Ανθρώπινη Εξέλιξη. ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ!
Στα υπόγεια (ε που αλλού;) του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης, βρίσκονται, μέσα σε χαρτοκούτες, συρτάρια, ντουλάπες και σε ξύλινα εμπορικά κιβώτια σε μεταλλικά ράφια, τα ανθρώπινα λείψανα 2.023 ατόμων!
Ανάμεσά τους, μεταξύ άλλων, υπάρχουν τα κεφάλια από τρεις αιγυπτιακές μούμιες, σκελετοί από δύο δολοφονημένους Βίκινγκς, ένα σουμεριακό κρανίο, η μούμια ενός κοριτσιού από το Περού, αμέτρητα οστά από ένα μεσαιωνικό νεκροταφείο, χέρια και πόδια ιθαγενών της Αφρικής του 18ου και 19ου αιώνα, και λείψανα από τους σκελετούς Ελβετών που πέθαναν στις αρχές του 20ου αιώνα. Επίσης, πάνω από δέκα χιλιάδες ακτινογραφίες όλων των ειδών, από σύγχρονους εν ζωή ανθρώπους.

Πολλά λείψανα φέρουν παράξενα σημάδια: γύρω από τα μάτια μιας μούμιας υπάρχουν ίχνη από φύλλα χρυσού. Μέσα στο στόμα ενός αρχαίου κρανίου υπάρχουν δόντια αρκούδας. Άλλα λείψανα φέρουν φθορές από ασθένειες που έχουν από πολύ καιρό εξαλειφθεί. κ.ά.
Υπεύθυνος για όλη αυτήν την ενδιαφέρουσα αλλά μακάβρια παράξενη συλλογή είναι ο ανατόμος Δρ. Φρανκ Ρύλι, που προσπαθεί να «ανασυνθέσει» τους νεκρούς ανθρώπους που έχει στο υπόγειό του. Η αποστολή του είναι να διαπιστώσει πώς και πόσο έχει μεταβληθεί το ανθρώπινο σώμα μέσα στα τελευταία χιλιάδες χρόνια, και να «χαρτογραφήσει» πώς ο πολιτισμός αναδιαμορφώνει τον ανθρώπινο σώμα και τον οργανισμό μας.
Ο σύγχρονος τρόπος ζωής του μέσου δυτικού, αλλάζει την περιφέρεια, το ύψος, τους μύες, τα κόκαλα, τις ορμόνες και τα αγγεία μας. Πολλές από αυτές τις διάφορες μεταβολές που ήδη διαπιστώνονται, είναι βέβαιο ότι έχουν γενετική προέλευση, και αποτελούν δείγματα μιας πρόσφατης μικρο-εξέλιξης που είναι ενεργή.

Αυτόματη ανθρώπινη αορατότητα - ένα αμφισβητούμενο παράξενο φαινόμενο



Απίστευτες αναφορές από ανθρώπους που ξαφνικά έγιναν παντελώς αόρατοι


 Μια γυναίκα στη Ventura της Καλιφόρνια που ονομαζόταν Melanie είχε μια παράξενη εμπειρία ενώ βρισκόταν καθισμένη στον καναπέ του σαλονιού της. Καθώς κοιτούσε στον τοίχο, έγινε, όπως πιστεύει, αόρατη. Ο άντρας της έψαχνε ολόκληρο το σπίτι για να τη βρει. Πέρασε ακόμα και μπροστά της, ούτε καν ένα μέτρο από κείνη, αλλά δεν την είδε. Το γεγονός κράτησε περίπου 10 λεπτά και μετά έγινε ξαφνικά και πάλι ορατή.

Στο Φως το χαμένο χειρόγραφο του Αρχιμήδη για το άπειρο...




Επρόκειτο για ένα μυστηριώδες χειρόγραφο του Αρχιμήδη, χαμένο για αιώνες. Ακόμα κι όταν βρέθηκε ήταν δύσκολο να αποκρυπτογραφηθεί! Τώρα όμως αποκάλυψε μυστικά που αλλάζουν την σύγχρονη ως τώρα άποψη για το βάθος της αρχαίας ελληνικής μαθηματικής σκέψης.  

Επικίνδυνες παρενέργειες: Μην συνδυάζετε χυμό γκρέιπφρουτ και φάρμακα


Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Για έλλειψη γνώσης σχετικά με τους κινδύνους που εγκυμονεί η μίξη ορισμένων φαρμάκων με τον χυμό του γκρέιπφρουτ, προειδοποιούν οι Καναδοί γιατροί με άρθρο τους που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυποCanadian Medical Association Journal.

Ο χυμός του φρούτου μπορεί να ωθήσει σε υπερδοσολογία ορισμένων φαρμάκων δεδομένου ότι αναστέλλει την αποδόμηση ορισμένων δραστικών ουσιών στο γαστρεντερικό σύστημα και το ήπαρ.

ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΗ...



Είναι φανερό ότι τελειώνει μια εποχή αλλά και  ξεκινάει μια καινούρια, αυτό φαίνεται με πολλούς και διαφόρους τρόπους , οι αλλαγές είναι ραγδαίες και αναπόφευκτες σε όλα τα επίπεδα και σε όλο το κόσμο .
Η οικονομική κρίση είναι μια όψη μοναχά αυτής της αλλαγής , μια άλλη όψη είναι η 
πολιτική κρίση, οι κοινωνίες που αλλάζουν, επαναστατούν, και  μετατοπίζονται , 
οι θρησκείες που καλούνται  να αλλάξουν πλέον τον δογματικό τους χαρακτήρα, και 
να βγάλουν της παρωπίδες τους, η γη, η  φύση επίσης αλλάζει , η επιστήμη,
η τεχνολογία, η  ενέργεια και πολλά άλλα ακόμα  βρίσκονται σε μια φάση αλλαγής .

Ο πυρήνας αυτής της αλλαγής είναι ο ίδιος ο άνθρωπος .

Υλοποίηση




Στο Theta healing η έννοια της υλοποίησης είναι η Πεποίθηση οτι είναι δυνατό να δημιουργηθεί κάτι .Η πίστη είναι το στοιχείο που μεταμορφώνει τους συνηθισμένους κραδασμούς της σκέψης.Είναι η πιο ισχυρή και η πιο αποτελεσματική απο όλα τα συναισθήματα.

Η πραγματικότητα σας είναι δική σας υλοποίηση.Είναι αποτέλεσμα των σκέψεων , πεποιθήσεων και των συναισθημάτων σας .Αυτά καθορίζουν τη στάση σας απέναντι στις καταστάσεις , την συμπεριφορά σας απέναντι στους άλλους , την ψυχική σας ηρεμία και την υλοποιήση των στόχων σας. Αν επίμονα ισχυρίζεστε οτι δεν υπάρχουν αρκετά χρήματα , ευκαιρίες , αγάπη και φορτίζεστε συναισθηματικά όταν το δηλώνετε πώς μπορείτε να βιώσετε το αντίθετο;

΄Μόνο εσύ μπορείς...



Μόνο εσύ μπορείς να αλλάξεις όλους τους τομείς της ζωής σου .

Μόνο εσύ μπορείς να αλλάξεις όλους τους τομείς της ζωής σου..

Μόνο εσύ μπορείς να αλλάξεις όλους τους τομείς τους ζωής σου.

Μόνο εσύ μπορείς να αλλάξεις όλους τους τομείς της ζωής σου.

Απολαμβάνω στιγμές πολυτέλειας !



Οταν πιστεύεις ότι είσαι πολύτιμος περιβάλλεις τον εαυτό σου με πολυτέλεια , άνεση και ευχαρίστηση , Πολυτέλεια δεν σημαίνει οτι έχεις ένα ακριβό αυτοκίνητο ή σπίτι. Μπορεί να είναι η μυρωδιά των λουλουδιών ή μια σταγόνα αιθέριου ελαίου στο ζεστό σου μπάνιο ή ένα κομμάτι σοκολάτας ή ήχος υπέροχης μουσικής. Αυτές οι μικρές πολυτέλειες κοστίζουν ελάχιστα αλλά σημαίνουν πολλά.

Η ήπια ισχύς μπορεί να γίνει ξανά το στρατηγικό όπλο του Ελληνισμού



Εδώ και μερικά χρόνια, ο Joseph Nye, εισήγαγε μια νέα διάκριση στην έννοια της ισχύος. Δίνοντας έμφαση στο εμπόριο και την οικονομία, ως τους δύο πυλώνες της αλληλεξάρτησης και της ισχύος, χρησιμοποίησε, στο βιβλίο του Bound to Lead: The Changing Nature of American Power, τον όρο «ήπια ισχύς» (soft power), σε αντιδιαστολή προς τη «σκληρή ισχύ» (hard power) η οποία βασίζεται στη χρησιμοποίηση του πειθαναγκασμού, με χρήση κυρίως της στρατιωτικής και της οικονομικής ισχύος.

Πως μας αφαίρεσαν το "εργαλείο σκέψης": Τα Αρχαία Ελληνικά!


Πως μας αφαίρεσαν το "εργαλείο σκέψης": Τα Αρχαία Ελληνικά!
Ο βασικός λόγος που τα ελληνόπουλα δεν μαθαίνουν Αρχαία Ελληνικά στο σχολείο είναι διότι το υπουργείο παραπαιδείας εδώ και δεκαετίες έχει θέσει ως σκοπό του να μην διδάσκεται σωστά η Αρχαία Ελληνική Γλώσσα.

Η γλώσσα είναι εργαλείο σκέψεως. Όσο πιό πολλές λέξεις χρησιμοποιούμε, όσο πιό αφηρημένες έννοιες συλλαμβάνουμε, όσο πιό καλή σύνταξη προτάσεων οικοδομούμε, τόσο περισσότερο ακονίζουμε την σκέψη μας. Όποιος δεν χρησιμοποιεί σωστά την γλώσσα, δεν μπορεί να μεταφέρει τις σκέψεις του στον έξω κόσμο. Δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τους γύρω του, δεν μπορεί να ενεργήσει γρήγορα.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Η πραγματική αρχαία προφητεία για τον Ιησού.



Και μιας που εκτός των Τούρκικων σίριαλ, έγιναν μόδα και οι προφητείες στον ανόσιο όχλο του νεοελληνικού κράτους, ξεφύτρωσαν λογιών, λογιών μελετητές οι οποίοι προσπαθούν να ανασύρουν προφητείες των αρχαίων Ελλήνων για τον Ιησού. Έτσι παρανόησαν ή παραποίησαν τα πάντα. Παρανόησαν τον Προμηθέα που μιλά για τον Ηρακλή, παραποίησαν τον βωμό για τους άγνωστους θεούς Ασίας, Ευρώπης και Αφρικής, κάνοντάς τον βωμό του άγνωστου θεού!

Ζέα ή Ζειά: Η απαγορευμένη για μας τροφή των αρχαίων Ελλήνων και ο μυστικός βιολογικός πόλεμος...


Όμάδα επιστημόνων έφθασε εις τήν Θεσσαλονίκην, όπου εύρισκες τότε ανθρώπους άπό όλες τις φυλές. Ήρεύνησε προσε­κτικά και έδημοσίευσε τό 1922 τό πρώτο σύγγραμμα διά τις ομάδες αίματος και τις ιδιαιτερότητες εκάστης. Οί Έλληνες είναι κατά πλει­οψηφία "0" ομάδος και οί υπόλοιποι "Α" ομάδος, οί Χάζαροι είναι "Β" ομάδος κ.λπ. Αρχάς του 1923 στέλνουν εις τήν Θεσσαλονίκη ένα ζευγάρι ιατρών διά νά εξετάσει τήν διατροφήν τών Ελλήνων, επηρε­ασμένη άπό τόν Ιπποκράτη, ό όποιος έλεγε εις τους ασθενείς "φάρ­μακο σου είναι ή τροφή σου". Άρα αυτοί έσκέφθησαν, έχει καθιερώ­σει εις τόν Έλληνα υγιεινή διατροφή, ποια είναι όμως ή βασική τροφή; 
Οί ερευνηταί κατέληξαν, σύντομα, ότι βασική τροφή τών Ελλήνων είναι τό ψωμί. Τό ψωμί όμως τών Ελλήνων ήταν από Ζειά και όχι άπό σιτάρι.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα