Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Οι 10 πιο διαβόητοι hacker όλων των εποχών


The best 3 Hackers: Lamo Mitnick Poulsen
Μία σπάνια φωτό από τους 3 μεγαλύτερους: Lamo, Mitnick & Poulsen
Παρά το ότι τα τελευταία χρόνια φαίνεται να δρουν οι περισσότεροι hacker, στην πραγματικότητα οι πιο γνωστές hacker-ιές έγιναν πριν αρκετά χρόνια. Οι εγκέφαλοι πίσω από αυτές τις περιβόητες “δουλειές” περιγράφονται παρακάτω.

10. Sven Jaschan

Ο Jaschan είναι ο προγραμματιστής πίσω από τους ιούς Sasser και Netsky, οι οποίοι μόλυναν υπολογιστές το 2004. Όταν τους δημιούργησε ήταν 18 χρονών! Βγήκε από τη φυλακή με αναστολή και πλέον εργάζεται σε μία εταιρία ασφάλειας υπολογιστικών συστημάτων.

9. David L. Smith

Ο Smith είναι γνωστός ως ο προγραμματιστής πίσω από τον άγνωστο ιό Melissa ο οποίος μεταδόθηκε μέσω του Usenet, προκαλώντας ζημιές εκατομμυρίων δολαρίων. Για να συλληφθεί ο Smith συνεργάστηκαν το FBI, η αστυνομία του New Jersey, η εταιρία Monmouth και ένας Σουηδός επιστήμονας υπολογιστών. Καταδικάστηκε σε 10 χρόνια, έκτισε ποινή 20 μηνών και πλήρωσε πρόστιμο 5.000$ για να αφεθεί ελεύθερος.

8. Masters Of Deception

Οι MOD ήταν μία ομάδα εκλεκτών hacker οι οποίοι έκαναν επιθέσεις σε εταιρίες τηλεφωνίας. Στην αρχική ομάδα υπήρχε και ένας Ελληνο-Αμερικάνος με το όνομα Eli Ladopoulos. Η ομάδα κατάφερνε να κρατήσει ακόμα και τα πραγματικά τους ονόματα κρυφά, μέχρι το 1992 όπου τους εντόπισε το FBI μετά από μία επίθεση στην AT&T, στέλνοντας τα περισσότερα μέλη της στη φυλακή.

7. Robert Tappan Morris

Κατασκεύασε τον πρώτο ιό τύπου worm, ο οποίος το 1988 μόλυνε χιλιάδες υπολογιστές με unix. Είπε ότι σκοπός του ήταν να αναδείξει την χαμηλή ασφάλεια στο Internet, αλλά καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλακή, 400 ώρες κοινωνικής εργασίας και πρόστιμο κοντά 10.000$. Ο Morris είναι επιστήμονας υπολογιστών, κατασκεύασε την γλώσσα προγραμματισμού Arc, το Yahoo! store είναι υπηρεσία που κατασκεύασε αυτός και αργότερα πούλησε στη Yahoo και το 2010 του απονεμήθηκε το βραβείο SIGOPS Mark Weiser.

6. Michael Calce (MafiaBoy)

Σε ηλικία 15 χρονών, ο Calse κατάφερε να ρίξει τις σελίδες των Yahoo!, Amazon, eBay, CNN και Dell. Κατάφεραν να τον εντοπίσουν μετά από σχόλια που έκανε σε chatroom για τα κατορθώματά του. Μέχρι και ο Bill Clinton μπλέχτηκε στην υπόθεση. Μπήκε για λίγο στη φυλακή όταν ήταν 16 χρονών. Μελετητές υπολόγισαν ότι οι επιθέσεις του προκάλεσαν ζημιές στην παγκόσμια οικονομία της τάξης των 1.6 δισεκατομμυρίων δολαρίων!

5. Loyd Blankenship

Ήταν μέρος της Legion of Doom, της ομάδας που υπήρχε πριν την Masters Of Deception (το νούμερο 8). Έγραψε το βιβλίο “Hacker Manifesto” το οποίο είναι ακόμα θεμέλιο στην φιλοσοφία των hacker. Επίσης, το βιβλίο αυτό χρησιμοποιήθηκε στην ταινία Hackers του 1996 στην οποία πρωταγωνιστούσε η Angelina Jolie.

4. Stephen Wozniak

Είναι ο 1 από τους 3 ιδρυτές της Apple. Ο Wozniak ξεκίνησε την καριέρα του ως White-hat hacker. Κατά την διάρκεια των σπουδών του, κατασκεύασε ένα “blue box” το οποίο επέτρεπε να κάνει υπεραστικές κλήσεις δωρεάν. Στα 11 έφτιαξε τον πρώτο του ραδιοφωνικό πομπό, στα 13 ήταν πρόεδρος στην ομάδα των ηλεκτρολόγων του σχολείου του και κέρδισε βραβείο επιστήμης, στα 13 επίσης ξεκίνησε να φτιάχνει μόνος του τον δικό του υπολογιστή (ενώνοντας κυκλώματα!). Επίσης είναι ο σχεδιαστής του πρώτου υπολογιστή Apple.

3. Adrain Lamo

Ο Lamo έγινε γνωστός χρησιμοποιώντας δημόσιους υπολογιστές (από βιβλιοθήκες, καφέ κτλ) για να διεισδύσει σε εταιρίες. Η μεγαλύτερες επιτυχίες του είναι παραβιάσεις των δικτύων από του New York Times, όπου μεταξύ άλλων πρόσθεσε τον εαυτό του στη λίστα με τους σύμβουλους ασφαλείας που διατηρεί η εφημερίδα. Επίσης, παραβίασε τα δίκτυα της Yahoo! και της Microsoft μέχρι που συνελήφθη το 2003. Το 2001 του ζητήθηκε από το NBC να κάνει μία χακεριά με δημοσιογράφους παρόντες. Αυτός χάκαρε το ίδιο το δίκτυο του NBC, αλλά το video δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ γιατί θεώρησαν ότι είχαν καταγράψει ένα έγκλημα το οποίο τους έκανε και αυτούς ενόχους! Σήμερα εργάζεται ως συντάκτης και ειδικός σε θέματα Internet-ικών επιθέσεων.

2. Kevin Poulson

Περί το 1980 και πριν ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία όπως ο Lamo, έχοντας το ψευδόνυμο Dark Dante έκανε πάρα πολλές ενέργειες σαν hacker. Την ημέρα δούλευε στην εταιρία SRI International και το βράδυ ήταν χάκερ. Εκείνη την περίοδο έμαθε να παραβιάζει κλειδαριές και ένα σωρό άλλες υψηλής τεχνολογίας τεχνικές οι οποίες τον κατέταξαν σε ένα από τους πιο γνωστούς εγκληματίες του internet.
Το πιο γνωστό του κόλπο ήταν να παραβιάσει το τηλεφωνικό κέντρο του Kiss Fm του Los Angeles και να γίνει, με το ζόρι, η γραμμή 102 η οποία κέρδιζε μία Porsche 944 S2!
Αργότερα άρχισε να τον κυνηγά  το FBI και αναγκάστηκε να παραβιάσει βάσεις δεδομένων από αστυνομικά τμήματα και να ζει σαν φυγάς. Όταν το NBC στην εμπομπή Unsolved Mysteries έκανε εκπομπή για αυτόν, εντελώς μυστηριωδώς έπεσαν όλες οι γραμμές του καναλιού.
Το 1994 δήλωσε ένοχος σε 7 κατηγορίες οι οποίες περιλάμβαναν: Απάτη με e-mail, υπολογιστή και τηλέφωνο, ξέπλυμα χρήματος και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης. Μπήκε στη φυλακή για 51 μήνες.

1. Kevin Mitnick

Όπως έχουμε γράψει σε παλιότερο άρθρο πολλά είναι αυτά που ακούγονται γύρω από τον νούμερο 1 hacker όλων των εποχών και ταυτόχρονα τον πιο καταζητούμενο.
Όταν ήταν 16 παραβίασε τον πρώτο του υπολογιστή, κυνηγήθηκε από το FBI πολλές φορές, καταδικάστηκε άλλες τόσες. Κάποιες από τις εταιρίες που χάκαρε είναι: MotorolaNECNokiaDecSun Microsystem και Fujitsu Siemens. Ακόμα, λέγεται ότι χάκαρε τις: Santa Cruz OperationPacific BellFBIPentagonNovellCalifornia Department of Motor VehiclesUniversity of Southern California και Los Angeles Unified School District.
Τέλος, ακόμα και αν δεν το παραδέχεται, κατάφερε να βάλει κοριούς σε πράκτορες του FBI!
Ακολουθεί μία σπάνια συνέντευξή του το 2003, μετά από τις περιπέτειες του με τη δικαιοσύνη. Όσοι δεν το έχετε κάνει ήδη, αναζητήστε και διαβάστε τα βιβλία του. Θα εκπλαγείτε.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα