Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

6+1 τρόφιμα - αντίδοτο στον πόνο σας

«Η επιστήμη μπορεί να κάνει λάθος, η φύση, όμως, ποτέ» είχε πει κάποτε ο ποιητής και συγγραφέας, Ανδρέας Καραντώνης και όπως αποδεικνύεται καθημερινά είχε απόλυτο δίκιο. Η φύση έχει προνοήσει να παράσχει θεραπείες πριν από οποιαδήποτε φαρμακοβιομηχανία και για τον λόγο αυτό,  σας παραθέτεουμε 6 +1 φυτικά προϊόντα που ανακουφίζουν από τον πόνο.




Με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, τα περισσότερα από τα ακόλουθα φρούτα, λαχανικά και….ποτά, μπορούν σίγουρα να γίνουν το αντίδοτο στον πόνο σας.
Τζίντζερ για τη ναυτία
Η ξύλινη αυτή ρίζα καταπολεμά τη ναυτία και την τάση για εμετό και έχει ισχυρότατη αντιφλεγμονώδη δράση. Μάλιστα, έρευνα έδειξε ότι το τζίντζερ είναι ισάξιο στην αντιμετώπιση των πόνων της περιόδου με τα φάρμακα που κυκλοφορούν στο εμπόριο, με την ειδοποιό διαφορά ότι το τζίντζερ μπορεί να προσληφθεί με διάφορους τρόπους (π.χ μέσα σε συνταγές κλπ) και φυσικά, δεν είναι χημικό προϊόν.

Καφές για τους μυς
Οι ερευνητές αναφέρουν ότι, η καφεΐνη μειώνει σημαντικά τον πόνο που προκαλεί η άσκηση, ειδικά στους πιασμένους μυς. Στην ίδια έρευνα μάλιστα αναφέρεται ότι, μία κούπα καφέ μπορεί να αντικαταστήσει σε καθημερινή βάση τα συμβατικά παυσίπονα. Βέβαια, για να είστε απόλυτα σίγουροι καλύτερα να συνεννοηθείτε πρώτα με τον γιατρό σας.

Σολομός για την αρθρίτιδα 
Ο σολομός δεν είναι μόνο γευστικός αλλά και πρωτεϊνούχος, καθώς είναι πλούσια πηγή ω3 λιπαρών οξέων, τα οποία μειώνουν τον πόνο από τις αρθρίτιδες, ειδικά στην περιοχή του λαιμού και της πλάτης. Η ανακούφιση από την κατανάλωση ω3 λιπαρών οξέων, σύμφωνα με μία έρευνα μπορεί επάξια να συναγωνιστεί τα συμβατικά παυσίπονα.
Κεράσια για την ουρική αρθρίτιδα
Μελέτες έχουν δείξει ότι τα κεράσια (και μάλιστα τα ξινά) είναι η «απάντηση» της φύσης στην ουρική αρθρίτιδα, δηλαδή την ποδάγρα. Πρόκειται για τη φλεγμονώδη πάθηση των αρθρώσεων, όπου λόγω του αυξημένου ουρικού οξέος σχηματίζονται αρκετά σκληροί κρύσταλλοι οι οποίοι πιέζουν το μαλακό μέρος των ιστών, που βρίσκεται κάτω από το δέρμα, προκαλώντας βασανιστικό πόνο και οίδημα. Ωστόσο τα ξινά κεράσια είναι ιδανικά για αθλητές, σύμφωνα με άλλη έρευνα, η οποία αναφέρει ότι αθλητές οι οποίοι έπιναν χυμό από κεράσια για επτά συνεχόμενες μέρες, πριν από μεγάλες διοργανώσεις, παρουσίασαν σημαντική μείωση στους μυϊκούς πόνους μετά τον αγώνα.


Echinacea και φασκόμηλο για το λαιμό
Αν νιώθετε τον λαιμό σας να πονάει, προτιμήστε να πιείτε ένα φασκόμηλο ή ένα ρόφημα από echinacea (ένα ποώδες πολυετές φυτό που μοιάζει με τη ζέρμπερα). Ορισμένες έρευνες αναφέρουν ότι, τα συγκεκριμένα φυτικά προϊόντα, μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τον πονόλαιμο ενώ υπάρχουν και εκείνες που αναφέρουν ότι, η echinacea μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αλλά και τη διάρκεια των λοιμώξεων. 
Η echinacea βέβαια είναι ιδιαίτερα ευεργετική καθώς συνίσταται ακόμα για την ακμή και τα σπυράκια, την τριχοφυτία του πέλματος, τα τσιμπήματα, τη βρογχίτιδα, την καταρροή, την επιπεφυκίτιδα, τη διάρροια, τη λαρυγγίτιδα, την ψωρίαση, τους ρευματισμούς, τον πονόλαιμο, τη σηψαιμία, τα ηλιακά εγκαύματα και διάφορες δερματίτιδες, ενώ τόσο αυτή όσο και το φασκόμηλο, ενδείκνυνται για θεραπείες κατά των λοιμώξεων, όπως είναι η λαρυγγίτιδα, αμυγδαλίτιδα, βρογχίτιδα αλλά και το κοινό κρυολόγημα. 


Πορτοκάλια για την ρευματοειδή αρθρίτιδα
Αν και η βιταμίνη C έχει συνδεθεί με την καταπολέμηση της γρίπης και του κοινού κρυώματος, ένα άλλο συστατικό του πορτοκαλιού και άλλων λαχανικών, η αντιοξειδωτική «βήτα-κρυπτοξανθίνη» είναι υπεύθυνο για την μείωση του κινδύνου προσβολής από ασθένειες, όπως είναι η ρευματοειδής αρθρίτιδα. 
Bonus: Whiskey …σχεδόν φυτικό
Αν και δεν είναι απόλυτα φυτικό, το whiskey ενδείκνυται για να …πνίξετε τον πόνο σας σε ειδικές περιπτώσεις αλλά ταυτόχρονα είναι μία καλή μέθοδος για να απαλλαγείτε από τον ενοχλητικό πονόλαιμο, εάν προσθέσετε μία κουταλιά της σούπας σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. 




ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα