Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ, ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ, ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ, ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!



Για να ξεφύγουμε λίγο από τα τετριμμένα και καθημερινά άρθρα μου, θα αναλύσω σήμερα, πώς μπορείτε εύκολα και απλά, να φτιάξετε κι εσείς τον δικό σας ραδιοφωνικό σταθμό και θα εκπέμπετε από το δικό σας σπίτι, μέσω διαδικτύου, για σας και τους φίλους και ακροατές σας.

ΞΕΚΙΝΑΜΕ! 

(CLICK ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΝΣΗ)

1. Κατεβάζουμε το προγραμματάκι SAM BROADCASTER (εγώ έχω τη version4.2.2-την κατέβασα από το www.piratebay.org), αλλά πολύ καλή είναι και η  4.9.2 (http://www.fileserve.com/file/PeTFBBP).

2. Δημιουργούμε λογαριασμό (SIGN UP FOR free acount) στη σελίδαwww.listen2myradio.com . 


Συμπληρώνουμε τα απαιτουμενα πεδία (full name, username*, password*,retype password, email, retype email, country, i agree...). 

Έπειτα θα λάβετε ένα mail στο email που δώσατε, για confirmation(επικύρωση του λογαριασμού σας). Αφού πατήσετε στο σύνδεσμο που θα σας αποσταλεί, κανετε κλίκ στο return to radio panel.

Στην επόμενη σελίδα, βάζετε το email σας και το password* για να μπείτε στον πίνακα ελέχγου (radio panel) του λογαριασμού σας. 
 
Στην επόμενη σελίδα, σας ζητά να κάνετε INSTALL YOUR RADIO, press to install HERE. Πατήστε στο HERE και προχωρήστε.

Βάζετε στη συνέχεια τους κωδικούς της αρεσκείας σας στα εξής πεδία:broadcaster password*, admin password* (βάλτε τα ίδια με το πρώτο password για να μη μπερδεύεστε), Title (περιγραφή ραδιοφώνου σας-5 λέξεις τουλάχιστον διαφορετικές), Text 1, Text 2, ( όπου πρέπει να γράψετε κάποια πράγματα για το σταθμό σας-καλού κακού, γράψτε πολλές διαφορετικές φράσεις, γτ έχει κάτι για 20 διαφορετικές λέξεις... Γιατί αλλίως θα βγάζει σφάλμα και θα πρέπει να ξανακάνετε απ την αρχή!) και radio url (το link από το οποίο θα μπορούν να μπαινουν και να σας ακούνε).

*θα μας χρειαστούν αργοτερα, οπότε κρατήστε τα καπου πρόχειρα γραμμένα.


Στην επόμενη σελίδα, πατάμε στο link for next step of installation PRESS HERE.

Mετά επιλέγουμε server (Εγώ προτείνω UK).


Μετά βγάζει το ακόλουθο: Changing to UK server :  

RADIO/VIDEO SERVER HAS BEEN CHANGED!!!

please wait 60 seconds till your radio/video will get on

 Please check Radio Details and transmit to the new server
new ip of broadcast server: 123.123.12.12
port : 29714 !  

Kάνουμε κλίκ στο Radio details και βγαίνουμε στον πίνακα ελέγχου του ραδιοφώνου.

Στην επόμενη σελίδα(radio details) αρχικά μας λέει STREAM IS ON. Καλού κακού όμως, βρίσκουμε το λινκ TURN ON/TURN OFF και το ξανακάνουμεTURN ON για να πρασινίσει σίγουρα.
 

3. Ανοίγουμε το SAM BROADCASTER  και εγκαθιστούμε το FIREBIRD(αφού πρώτα κάνουμε ενεργοποίηση του SAM με το registration key που δίνεται στο φάκελο που κατεβάσαμε).

Να πώ εδώ διευκρινιστικά, ότι το πώς θα εγκαταστήσετε το SAM BROADCASTER και το FIREBIRD δεν είναι καμιά δύσκολη δουλειά... Όταν κατεβάσετε το πρόγραμμα από το piratebay π.χ., προφανώς βρίσκεται εντός φακέλου που περιλαμβάνει το setup αλλά και το crack-registration key για να "σπάσετε" το πρόγραμμα. Κοινώς είναι δική σας δουλειά πώς θα το ξεκλειδώσετε. Αν τυχόν τα "κλειδιά" που περιλαμβάνονται στο φάκελο δεν το ενεργοποιούν και κολλήσετε, τότε ψάξτε στο google στο λήμμα "SAM BROADCASTER registration key" ανάλογα με τη version που έχετε. Δεν βρήκατρόπο να επεξηγήσω πως θα εγκαταστήσετε το SAM παρα μόνο αυτό:

http://www.youtube.com/results?search_query=how+to+crak+sam+broadcaster&oq=how+to+crak+sam+broadcaster&gs_l=youtube.3..33i21.775.7853.0.7995.48.37.2.0.0.1.394.4207.17j13j3j2.35.0...0.0...1ac.1.hwxCQkMjRNk
 

Εντός του SAM BROADCASTER, πάνω πάνω έχει 3 Desktops, Desktop A, Desktop B, Desktop C.


Πηγαίνουμε στο Desktop B, και στο πλαίσιο Εncoders κάνουμε κλίκ στο +.


Έπειτα επιλέγουμε το mp3PRO, κατοπιν quality High, format 80kb/s 44.1kHz Stereo, κάνουμε κλίκ στην καρτέλα Server details πάνω πάνω, και βάζουμε τα Server IP, Server port και password. Το Server IP το αντιγράφουμε από τη σελίδα του radio panel μας στο listen2myradio.com κάνοντας κλίκ στο link stream details και κατεβαίνοντας μέσα στη σελίδα όπου και δίνονται IP, port και το passwordπου σας ανέφερα αρχικά ότι πρέπει να θυμάστε.


Πατάμε ΟΚ και στα encoders, επιλέγουμε αυτό που δημιουργήσαμε και ακριβώς από επάνω πατάμε στο play που έχει (ή start). Aν το κάνατε όπως είπα, θα βγάλει ότι κάνει stream και θα δείχνει encoding και χρονόμετρο δίπλα!

Αυτό ήταν!!! ΕΚΠΕΜΠΟΥΜΕ ΟΝ AIR ΣΤΟ url που εσείς επιθυμείτε!!! 

Καλή τυχη!!! 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

1 σχόλιο:

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα