Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Σε Κέντρο Υγείας υποβαθμίζεται το Νοσοκομείο Ρόδου


                        Σε Κέντρο Υγείας υποβαθμίζεται το Νοσοκομείο Ρόδου

Σε Κέντρο Υγείας μετατρέπεται το Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου», αφού με βάση το νέο οργανόγραμμα οι κλίνες και οι θέσεις των ιατρών μειώνονται, ενώ οι κλινικές συγχωνεύονται ή καταργούνται. Οι ιατροί, δια μέσου της επίσημης ιστοσελίδας τους, κάνουν λόγο για σκάνδαλο!


Το νέο οργανόγραμμα – τέρας του νοσοκομείου της Ρόδου, προβλέπει τη μείωση των κλινών από τις 385 στις 360 και τις θέσεις των ιατρών από τις 176 στις 154! Καταργούνται 2 θέσεις παθολογίας, 1 θέση ουρολογίας, 4 θέσεις αναισθησιολογίας, 3 θέσεις καρδιολογίας, 1 θέση νευρολογίας, 1 θέση νεφρολογίας, 2 θέσεις γενικής χειρουργικής, 1 θέση ορθοπεδικής, 1 θέση ψυχιατρικής και 2 θέσεις ακτινοδιαγνωστικής. Από το στρόχαστρο των αρμοδίων δεν ξεφεύγει ούτε η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), όπου καταργούνται δύο θέσεις, καθώς και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), που μένει με δύο λιγότερους ιατρούς.

Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, καταργούνται και συγχωνεύονται τα τμήματα γαστρεντερολογικό, νευρολογικό, νευροχειρουργικό, ουρολογικό, αγγειοχειρουργικό και οφθαλμολογικό. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) μειώνονται οι κλίνες από 8 σε 5, καταργείται το νεφρολογικό τμήμα και οι ειδικευόμενοι ιατροί βρίσκονται με το ένα πόδι εκτός του νοσοκομείου...


ΓΙΑΤΡΟΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ


Ανάστατος είναι ο χώρος της υγείας αφού όπως φαίνεται δεν πρόκειται να γλυτώσει από τη λαίλαπα της διαθεσιμότητας. Όπως αναγράφει στο ιστολόγιο του συλλόγου νοσοκομειακών γιατρών ο πρόεδρός του Βασίλης Κινούς, το 2013 φέρνει μαύρα μαντάτα για τα νοσοκομεία της χώρας.

Όπως αναφέρει ο κ. Κινούς, το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται ήδη σχέδιο περιορισμού του αριθμού των εργαζομένων με κινήσεις «κάτω από το τραπέζι».

«Αρχικά όλοι διαβεβαίωναν ότι ουδείς θα πειραχθεί από το ΕΣΥ καθώς οι εργαζόμενοι είναι ελάχιστοι. Όμως το 2013 φέρνει μαύρα μαντάτα και στα νοσοκομεία.

Εκτός συστήματος αναμένεται να βρεθούν αρκετοί εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία καθώς η κυβέρνηση με κινήσεις… κάτω από το τραπέζι δρομολογεί απομακρύνσεις για να… ελαφρύνει τα οικονομικά του ΕΣΥ.

Άλλωστε η τρόικα καιρό τώρα πιέζει να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα των νοσοκομείων ώστε να περιορισθούν γενικότερα οι δαπάνες στο σύστημα.
Πολλοί εργαζόμενοι και κυρίως διοικητικοί υπάλληλοι αναμένεται να δούνε την πόρτα εξόδου μέσω της γνωστής τακτικής των συγχωνεύσεων των κλινικών. 


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα