Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

ΦΙΛ(Δ)ΟΙ...


 ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Σταμάτησα να πιστεύω στην πραγματική και ανιδιοτελή φιλία όταν μια μέρα βρήκα ένα μαχαίρι στην πλάτη μου. Και προς μεγάλη μου λύπη μα και χαρά συγχρόνως κατάλαβα πως ο καλύτερος μου φίλος θα είναι μόνο ο ίδιος μου ο εαυτός, αυτός που θα είναι πάντα εκεί όταν θα τον χρειάζομαι και που δεν θα με προδώσει ποτέ δίνοντας μου παράλληλα το φιλί του Ιούδα ανάμεσα σε γέλια και χαρές.
 Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα μετανιώσω ποτέ που υπήρχαν κάποια λάθος άτομα στην ζωή μου, γιατί από αυτά έμαθα να είμαι πιο δυνατός και να εκτιμώ περισσότερο την οικογένεια μου την οποία κάποιες φορές είχα σε δεύτερη μοίρα για να ικανοποιήσω την εκάστοτε παρέα, μια παρέα που ήταν εκεί μόνο όσο διαρκούσε ένα ποτό.
εικονογράφηση Δέσποινα Τσιρίγου
Έτσι τα τελευταία χρόνια έχω καταλήξει στην άποψη πώς σπάνια υπάρχει αληθινή φιλία και αυτή είναι αποδεδειγμένα των ανδρών που είναι πάντα πιο δυνατή εν αντίθεσή με των γυναικών που η ζήλια κυριαρχεί των οποιονδήποτε άλλων συναισθημάτων πού τρέφουν μεταξύ τους, ειδικά στην θέα ενός όμορφου ρούχου η ενός σέξι άντρα μεταμορφώνονται σε ύαινες με μάσκα ένα λαμπερό χαμόγελο άλλα πάντα έτοιμες να κατασπαράξουν την αντίπαλο τους αν χρειαστεί προκειμένου να είναι ένα βήμα μπροστά.
 Οι άντρες όμως δεν είναι έτσι, ο ένας θα καλύψει τον άλλον ακόμα και αν απατήσει την σύντροφο του, ενώ μία γυναίκα σε παρόμοια κατάσταση πρώτα θα την κουτσομπολέψει με άλλες "φίλες" και μετά θα την κατακρίνει με σκοπό να δείξει πώς είναι καλύτερη άλλα κρυφά θα κάνει και αυτή το ίδιο..
Όσο για την φιλία ανδρών και γυναικών σε κάποιες περιπτώσεις ισχύει άσχετα αν ορισμένες φορές καταλήγει στο κρεβάτι με την δικαιολογία " δεν κατάλαβα πώς έγινε" και άλλες τέτοιες βλακείες που όταν τις ακούω σκέφτομαι εκείνη την διαφήμιση που λέει "καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς". 
Σε όλο αυτό έχει συμβάλλει και το ίντερνετ που τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να μπει τόσο πολύ έντονα στις ζωές μας μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitter ) έχοντας μετατρέψει τις σχέσεις των ανθρώπων σε status για σχολιασμό από γνωστούς και αγνώστους και την φράση "είσαι πολύ όμορφη σήμερα" σε ένα απλό like κάτω από μια φωτογραφία τραβηγμένη σε μια βραδινή έξοδο η σε μια στιγμή απίστευτης βαρεμάρας-ναρκισσισμού στο σπίτι. Με λίγα λόγια φίλους πλήκτρα...
Γιατί ο αληθινός φίλος είναι αυτός που όταν τον χρειαστείς θα είναι εκεί, που θα σου κάνει και θα κάνεις κριτική χωρίς παρεξηγήσεις, αυτός που θα σε αγαπάει όπως είσαι και δεν θα προσπαθεί να σε αλλάξει, αυτός που θα συζητάτε τα πάντα μπροστά και όχι πίσω από την πλάτη, αυτός που θα σου χαμογελάει ακόμα και αν ο ίδιος πονάει. Θα σου λέει αλήθειες όταν άλλοι θα σου χαϊδεύουν τα αυτιά,αυτός που άν είναι μακριά θα σου λείπει και θα ανυπομονείς να δείς.. Με λίγα λόγια φίλος πραγματικός είναι αυτός που εσύ θα επιλέξεις....


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα