Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΜΟΥ» ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ (ΒΙΝΤΕΟ)


                   


Η εκπομπή της σειράς ντοκιμαντέρ «Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΜΟΥ» φιλοξενεί τον σκηνοθέτη ΘΟΔΩΡΟ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ, ο οποίος ξεδιπλώνει τις μνήμες του από το 1970, εστιάζοντας την αφήγησή του στην ταινία του «Αναπαράσταση» που προβλήθηκε εκείνη τη χρονιά.

Ο Θ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ανατρέχει στο παρελθόν και δίνει το στίγμα μιας ζοφερής εποχής, όπου η κοινωνία βιώνει τη σκληρότητα του δικτατορικού καθεστώτος, ενώ στο κινηματογραφικό τοπίο κυριαρχούν ταινίες εθνικοπατριωτικού περιεχομένου. Πολλοί ήταν τότε οι νέοι σκηνοθέτες που οραματίστηκαν ριζοσπαστικές αλλαγές στον χώρο της κινηματογραφίας στοχεύοντας στην ουσιαστική αλλαγή του πολιτικού τοπίου και στην κοινωνική αφύπνιση.
Ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ αναφέρεται εκτενώς σε λεπτομέρειες που αφορούν την ταινία, η οποία άλλαξε τον ρου του ελληνικού σινεμά και είχε θριαμβευτική υποδοχή στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1970, αποσπώντας το πρώτο βραβείο. Επισημαίνει επίσης ότι όλες οι υπόλοιπες ταινίες του υπήρξαν παραλλαγές πάνω στο ίδιο θέμα που πραγματεύεται η «Αναπαράσταση». Τη συγκινησιακά φορτισμένη αφήγηση του Θ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ πλαισιώνουν αποσπάσματα της ταινίας και πλάνα αρχείου από ιστορικά γεγονότα της εποχής.




ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα