Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Μύθοι και αλήθειες για τη ..."φύση" του



Για τους άντρες, το πέος τους είναι κάτι σαν «ο ομφαλός της γης». Τους απασχολεί, τους προβληματίζει και δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε βγάλει το συμπέρασμα ότι σκέφτονται με αυτό.


Μην υποτιμούμε όμως το συγκεκριμένο όργανο. Έχει φτιαχτεί και μελετηθεί από την σοφή φύση για να επιτελέσει μια σημαντικότατη λειτουργία, την αναπαραγωγή και την διαιώνιση του είδους.
Γύρω από το πέος έχουν στηθεί ένα σωρό μύθοι. Για το μέγεθός του, για τις σεξουαλικές επιδόσεις, για τον «χειρισμό» του και τόσα άλλα.
Σήμερα θα δούμε τι απ’ αυτά που ακούμε κατά καιρούς ισχύει και τι όχι.



Κι όμως, σπάει!

Δεν είναι σκηνή από θρίλερ ούτε η αρρωστημένη φαντασία κάποιου σεναριογράφου. Συμβαίνει συνήθως κατά τη διάρκεια μιας παθιασμένης συνεύρεσης αλλά ακόμα και μιας ενθουσιώδους αυτοϊκανοποίησης. Όσοι είχαν την ατυχία να ζήσουν αυτή την δυσάρεστη εμπειρία αναφέρουν ότι άκουσαν έναν περίεργο ήχο που ακολουθήθηκε από αφόρητο πόνο. Πάντως, όσο κι αν ντρέπεται κάποιος για το συγκεκριμένο περιστατικό, η άμεση μετάβαση στο νοσοκομείο είναι απαραίτητη καθώς αν το σπασμένο πέος δεν λάβει την κατάλληλη περίθαλψη, είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί μόνιμη στυτική δυσλειτουργία.

Η απώλεια στύσης χρειάζεται check-up

Έχει αποδειχτεί ότι η αδυναμία στύσης συνδέεται άμεσα με καρδιακές παθήσεις, ζαχαροδιαβήτη και υψηλή πίεση. Αν λοιπόν, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει κανένας άλλος λόγος για να μην «λειτουργεί» ένας άντρας, η στύση έρχεται δύσκολα, μια επίσκεψη στον γιατρό και ένα πλήρες check-up είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο.

Η συρρίκνωση συμβαίνει

Ο κρύος καιρός και το παγωμένο νερό είναι οι χειρότεροι εχθροί του πέους. Οι όρχεις χρειάζονται ένα ζεστό περιβάλλον για να μπορέσουν να παράξουν σπέρμα και τεστοστερόνη. Άρα αν μετά από μια βουτιά στην θάλασσα το πέος μικραίνει αισθητά δεν υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος ανησυχίας.

Το κάπνισμα δεν βλάπτει μόνο τους πνεύμονες

Ο νέος σας έρωτας είναι κανονικό φουγάρο; Ε, μην περιμένετε τρελές επιδόσεις… Είναι γνωστό ότι το κάπνισμα φράσσει τις αρτηρίες συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που στέλνουν αίμα (άρα δημιουργούν και την στύση) στο πέος.  Αυτό σημαίνει ότι οι καπνιστές δυσκολεύονται περισσότερο να έχουν στύση σε σχέση με όσους δεν καπνίζουν. Να ένας ακόμα καλός λόγος για να διακόψει το κάπνισμα!

  
Έχει δική του "προσωπικότητα"

Το υποψιαζόμασταν από παλιά αλλά τώρα έχουμε και την επιβεβαίωση της επιστήμης. Το πέος ελέγχεται από το νευρικό σύστημα, πράγμα που σημαίνει ότι η στύση μπορεί να συμβεί και σε ανύποπτο χρόνο. Πάρτε για παράδειγμα τα μεγάλα του «κέφια» κατά το πρωινό ξύπνημα. Είναι πολύ πιθανό να προέρχονται από ερεθίσματα που έλαβε κατά τη διάρκεια του ύπνου ειδικά στην φάση REM. Μην αυταπατάστε, δεν σας ονειρευόταν με νυφικό να ανεβαίνετε τα σκαλιά της εκκλησίας…

Όλα τα πέη δεν είναι ίδια

Το πέος κάθε ενηλίκου έχει μέγεθος 7-10 εκατοστά σε «ηρεμία» και 12,5 - 15 εκατοστά σε στύση. Επίσης ένα πέος που δείχνει πολύ μικρό όταν είναι σε ηρεμία μπορεί να γίνει πολύ μεγάλο σε στύση. Άρα τις υπερβολές περί 20 και 25 εκατοστών μπορούν να τις κρατήσουν για να «κοκορεύονται» στους κολλητούς τους, εμείς δεν «τσιμπάμε».



  
Είναι οι πιο "προικισμένοι" αρσενικοί

Το ανθρώπινο πέος σε στύση είναι πολύ μεγαλύτερο ανάμεσα στα υπόλοιπα θηλαστικά. Για παράδειγμα, το μέγεθος του πέους ενός ενήλικου χιμπατζή έχει περίπου το μισό μήκος απ΄ αυτό του ανθρώπου παρόλο που το ύψος και το βάρος του πλησιάζουν αρκετά το ύψος και του βάρος του ανθρώπου. Εξαιρούνται οι μπλε φάλαινες με μήκος πέους 3,30 μέτρα αλλά… ποιος νοιάζεται για τις φάλαινες!

Τα πέη έχουν "καμπύλες"

Τα περισσότερα πέη γέρνουν ανεπαίσθητα προς τα αριστερά ή τα δεξιά όταν βρίσκονται σε στύση. Αν δεν το ‘χετε προσέξει, αλλάξτε οπτική γωνία την επόμενη φορά και θα δείτε. Υπάρχουν ωστόσο περιπτώσεις που οι καμπύλη είναι τόσο μεγάλη που κάνει την σεξουαλική συνεύρεση από δύσκολη έως αδύνατη. Αυτή η κατάσταση είναι γνωστή σαν «Νόσος του Peyronie» και συμβαίνει επειδή το πέος δεν σκληραίνει ομοιόμορφα.

Το μέγεθος είναι κληρονομικό

Σε αντίθεση με τα μάτια, τα μαλλιά και άλλα χαρακτηριστικά, το μέγεθος του πέους δεν συνδέεται με την κληρονομικότητα. Το πέος αναπτύσσεται μέσα στη μήτρα στην φάση που οι  ανδρικές ορμόνες εμφανίζονται στο μικρό αγοράκι που κυοφορείται.  Άρα αν ο καλός σας δεν είναι ευχαριστημένος με την «προίκα» του, ο μπαμπάς του δεν φταίει σε τίποτα.

Οι άντρες "ολοκληρώνουν" γρήγορα.

Μην το παίρνετε προσωπικά. Ο ουσιαστικός λόγος της ερωτικής συνεύρεσης είναι η τεκνοποίηση και το ανδρικό σύστημα λειτουργεί για όσο χρόνο χρειάζεται για να «γίνει η δουλειά». Το 85% των ανδρών μπορούν να ολοκληρώσουν σε 3 λεπτά ή και λιγότερο, ωστόσο οι σοφοί άντρες προσπαθούν –και καταφέρνουν- να περιμένουν την παρτενέρ τους να έρθει σε οργασμό πριν εκσπερματώσουν.

  
Ο ανδρικός οργασμός είναι εγκεφαλικός

Δεν πέφτουμε βέβαια κι απ’ τα σύννεφα… Αυτό που αξίζει να μάθουμε είναι ότι ο ανδρικός οργασμός ξεκινά από την σπονδυλική στήλη. Η εκσπερμάτωση είναι ένας συνδυασμός μυϊκών σπασμών που ξεκινούν από τον νωτιαίο μυελό και φτάνουν στην λεκάνη. Ο εγκέφαλος δεν συμμετέχει ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη λειτουργία.

Η μόνιμη στύση είναι πλεονέκτημα

Ούτε πλεονέκτημα είναι, ούτε μαγκιά. Είναι απλά, επείγον ιατρικό περιστατικό. Αν η ροή του αίματος που δημιουργεί την στύση δεν λειτουργεί κανονικά, αν το αίμα δηλαδή δεν φεύγει από το πέος είναι πολύ πιθανό ή να υπάρχει ή να πρόκειται να δημιουργηθεί κάποια θρόμβωση.

Πολλοί άντρες χρησιμοποιούν προφυλακτικά Extra Large

Μόνο το 6% του ανδρικού πληθυσμού χρειάζεται προφυλακτικά σε μέγεθος Extra Large σύμφωνα με τις στατιστικές πωλήσεων. Το υπόλοιπο 94%... απλά λέει ψέματα.

Οι μπλε όρχεις υπάρχουν στ’ αλήθεια

Όταν παραπονιέται ότι αισθάνεται πόνο στους όρχεις και ότι αυτοί αλλάζουν χρώμα και μοιάζουν να μελανιάζουν, έχει δίκιο. Το συγκεκριμένο φαινόμενο ονομάζεται και «συμφόρηση των όρχεων» και προκαλείται από αίμα που έχει παγιδευτεί στην συγκεκριμένη περιοχή. Έχει δίκιο που ζητά επίμονα σεξ και οργασμό για να ανακουφιστεί; Ναι, η εκσπερμάτωση είναι ο πιο καλός τρόπος για να απαλλαγεί από τα ενοχλητικά συμπτώματα. Πάντως, ένα ζεστό ντους και μια ασπιρίνη μπορούν να κάνουν επίσης την ίδια δουλειά.

Το πέος έχει πιο σκούρο χρώμα, για να ξεχωρίζει

Στην πραγματικότητα είναι μισός μύθος και μισή αλήθεια. Η αλλαγή στο χρώμα του δέρματος στην περιοχή του πέους είναι μια διεργασία που επιτελείται κατά την σεξουαλική ωρίμανση. Το χρώμα του δέρματος λοιπόν σκουραίνει λόγω των ορμονών αλλά και για άλλον ένα λόγο. Οι άνδρες πιάνουν το μόριό τους περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματός τους είτε για να ουρήσουν, είτε για όλες τις άλλες του λειτουργίες. Οποιοδήποτε μέρος του σώματος κι αν πιανόταν και μαλαζόταν με αυτή τη συχνότητα θα είχε σκουρότερο χρώμα.

Ο άνδρας που φοράει μεγάλο νούμερο παπούτσια είναι "προικισμένος"

Δεν υπάρχει καμία σύνδεση με το μέγεθος του πέους και το μέγεθος των πελμάτων, των χεριών, της μύτης πόσο μάλλον με το μέγεθος του… πορτοφολιού. Άρα δεν υπάρχει τρόπος να ξέρετε εκ των προτέρων τι θα αντιμετωπίσετε.

Η αυτοϊκανοποίηση κάνει καλό

Ναι, ναι… είναι υγεία! Χωρίς πλάκα. Όσο περισσότερο χρησιμοποιεί ένας άνδρας το πέος του τόσο σε καλύτερη φόρμα βρίσκεται. Μην ξεχνάμε ότι το πέος αποτελείται από μυϊκό ιστό και αρτηρίες, άρα η συνεχής «προπόνηση» είναι ο μόνος τρόπος για καλές επιδόσεις.

Το αλκοόλ σκοτώνει τη στύση

Αν σκοπεύετε να τον παρασύρετε στο κρεβάτι μετά από ένα ξέφρενο ξενύχτι με πολύ αλκοόλ καλύτερα να το ξεχάσετε. Η υψηλή περιεκτικότητα αλκοόλ στο αίμα καθιστά σχεδόν αδύνατη τη στύση στους άντρες.

Το πέος έχει "ραφή"

Όλα τα ανδρικά μόρια έχουν μια ουλή σαν ραφή που ξεκινά από την ουρήθρα, διατρέχει όλο το πέος στο κάτω μέρος, διασχίζει τους όρχεις και το περίνεο και καταλήγει στον πρωκτό. Σχηματίζεται όταν το έμβρυο βρίσκεται ακόμα στην μήτρα. Στα κοριτσάκια, όταν κυοφορούνται, σχηματίζονται αντίστοιχα τα εσωτερικά χείλη του γεννητικού τους συστήματος.



  
Το πέος μεγαλώνει για πάντα

Δεν μεγαλώνει για πάντα, απλά μεγαλώνει ακόμα και όταν ο άντρας έχει περάσει την εφηβεία και το ύψος του έχει σταθεροποιηθεί. Η ανάπτυξη του πέους σταματά λίγο μετά τα 20 του χρόνια.

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα