Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ: για αισθησιακά μαλλιά, λιποδιάλυση, οδοντική πάστα!

ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ
Από την Ινδία, και όχι από τη Γαλλία που φημίζεται για τις πρωτοποριακές εφαρμογές της στον τομέα της ομορφιάς, προέρχονται τα νέα καλλυντικά συστατικά που χαρίζουν στα μαλλιά λάμψη, ζωντάνια, δύναμη, ακτινοβολία. Ο λόγος για τα μπαχαρικά, τα οποία δεν διακρίνονται μόνο για το ιδιαίτερο άρωμά τους, αλλά αποδεικνύονται ευεργετικά και για την υγεία της τρίχας. Οι κοσμετολόγοι τα χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο στις θεραπείες προστασίας, ενδυνάμωσης και αναδόμησης των μαλλιών με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Γνωρίστε λοιπόν τις απρόσμενες ιδιότητες της πάπρικας, του τσίλι, της κανέλας και των υπόλοιπων καρυκευμάτων και δώστε… γεύση στην καθημερινή ζωή των μαλλιών σας!


Όπως εξηγούν οι ειδικοί, τα μπαχαρικά χρησιμοποιούνται με τη μορφή σκόνης στα προϊόντα περιποίησης μαλλιών και αναμειγνύονται με ειδικές θεραπείες αναδόμησης ουδέτερου pH σε μορφή κρέμας, ανάλογα με τις απαιτήσεις της κάθε τρίχας. Επιλέγοντας τα κατάλληλα μπαχαρικά, ο hair-stylist προσθέτει τη σκόνη στο ουδέτερο καλλυντικό προϊόν και στη συνέχεια με ένα πινέλο απλώνει το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στα μαλλιά, από τη ρίζα μέχρι την άκρη. Συνήθως, το μείγμα χρειάζεται 15 με 30 λεπτά για να δράσει. Προκειμένου να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας, ο hair-stylist τυλίγει το κεφάλι με μια διαφανή μεμβράνη, έτσι ώστε τα ενεργά συστατικά να εισχωρήσουν βαθύτερα στις ίνες της τρίχας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η φυσικότητα των συστατικών αυτών τα καθιστά ακατάλληλα και ακίνδυνα για πολλές θεραπείες κατά τη διάρκεια του χρόνου, για παράδειγμα σε κάθε αλλαγή εποχής ή μετά από βαφές, περμανάντ, φόρμα ή άλλες περιποιήσεις που ταλαιπωρούν την τρίχα. Επιπλέον, καθότι τα μπαχαρικά στοιχίζουν φθηνά, οι θεραπείες που βασίζονται σε αυτά είναι πολύ «φιλικές» για την τσέπη. Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά τις ιδιότητες του κάθε μπαχαρικού για να ποντάρετε σε αυτό που μπορεί να αλλάξει την εμφάνιση των μαλλιών σας.
Ο κέδρος χαρίζει δύναμη
Η σκόνη του κέδρου έχει αντισηπτικές και διεγερτικές ιδιότητες. Αυτή η θεραπεία ενδείκνυται κυρίως την άνοιξη και το φθινόπωρο, όταν τα μαλλιά υποφέρουν από τριχόπτωση, αφού ο κέδρος βελτιώνει και αναζωογονεί τη μικροκυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής.
Η πιπερόριζα και η ζαφορά καθαρίζουν σε βάθος
Η πιπερόριζα και η ζαφορά διακρίνονται για τις τονωτικές και καθαρτικές τους ιδιότητες. Χαρίζουν στα μαλλιά μια φυσική λάμψη, κυρίως στα ξανθά τα οποία έχουν την τάση να φριζάρουν και να φαίνονται θαμπά, αφού ενισχύουν τη δομή της τρίχας, η οποία έχει εξασθενήσει από τη χρήση του σεσουάρ και της βούρτσας. Η ζαφορά έχει την ιδιαίτερη ικανότητα να κάνει λιγότερο ορατές τις ξεθωριασμένες από τις βαφές τρίχες, ενώ αντιθέτως χαρίζει αναδεικνύει τις χρυσαφένιες ανταύγειες. Η πιπερόριζα, από την άλλη μεριά, περιέχει ενεργά συστατικά που ευνοούν την ανάπτυξη των μαλλιών και κατευνάζουν τους ερεθισμούς της επιδερμίδας.
Η πάπρικα και το τσίλι φωτίζουν
Οι λεπτές σκόνες αυτών των δύο πικάντικων μπαχαρικών αποκαθιστούν άμεσα τη λάμψη των μαλλιών, ειδικά αυτών που κυμαίνονται σε αποχρώσεις του χαλκού και του μαονιού. Χαρίζουν στην τρίχα ένα απίστευτα ζωντανό χρώμα και μια εντυπωσιακή όψη υγείας και ακτινοβολίας.
Η κανέλα και το κακάο αναζωογονούν
Αυτά τα δύο συστατικά διεγείρουν την ανανέωση των κυττάρων στις ίνες της τρίχας. Επιπλέον, η κανέλα έχει επανορθωτική δράση, ενώ όταν συνδυάζεται με το κακάο, αναδεικνύει τη λάμψη των καστανών και των μαύρων μαλλιών.
Σπιτικές συνταγές ομορφιάς
Τα μπαχαρικά μπορεί να είναι χρήσιμα για να φτιάξουμε όχι μόνο μάσκες μαλλιών αλλά και σπιτικές μάσκες προσώπου και σώματος, ακόμη και για την παρασκευή φυσικής λευκαντικής οδοντόκρεμας! Παρακάτω σας δίνουμε δύο συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι.
Οδοντική σκόνη με φασκόμηλο, γλυκάνισο και κανέλα
Η συγκεκριμένη συνταγή οδοντόπαστας δεν περιέχει μαγειρική σόδα ή αλάτι που καταστρέφουν το σμάλτο των δοντιών και έχουν άσχημη γεύση. Είναι πανεύκολη για να τη φτιάξουμε, γιατί περιέχει υλικά που βρίσκουμε εύκολα στη φύση.
Υλικά
3 κουταλιές της σούπας φασκόμηλο (σκόνη)
6 κουταλιές της σούπας γλυκάνισο (σκόνη)
3 κουταλάκι του γλυκού στάχτη από ξύλα
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά αφού πρώτα τα κάνουμε σκόνη στο μπλέντερ και μετά τα περάσουμε από ένα λεπτό τούλι για να πάρουμε μι απολύ λέπτή σκόνη. Αν αφήσουμε κομματάκια στη σκόνη υπάρχει περίπτωση να κολλήσουν στα δόντια μας.
Βάζουμε τη σκόνη σε ένα μικρό μπουκαλάκι που έχει σταγονόμετρο και έτσι μπορούμε να ρίχνουμε όση ποσότητα θέλουμε στην οδοντόβουρτσα.
Λιπολυτικό λάδι σώματος για μασάζ
Αρωματικό έλαιο με λεπτή υφή που επιτρέπει ένα μασάζ που τυλίγει τις ζώνες του πάχους. Η δράση του είναι εφιδρωτική, λιποδιαλυτική, ανακουφίζει από τη συμφόρηση της λέμφου και διεγείρει την κυκλοφορία του αίματος. Το λάδι του κέδρου και η κανέλα είναι τονωτικά, αναγεννητικά και θερμαντικά.
Υλικά
¼ ποτήρι σιτέλαιο
2 κουταλιές λάδι κέδρου (όχι αιθέριο έλαιο)
2 ξυλαράκια κανέλα
1 κουταλιά αποξηραμένη λεβάντα
1 κουταλιά αποξηραμένο θυμάρι
1 κομμάτι κυπαρισσόμηλο
5 σταγόνες αιθέρια έλαια από άρκευθο, σιτρονέλα, κυπαρίσσι, λεβάντα, θυμάρι
Τρόπος παρασκευής
Βάζουμε σε ένα βάζο τα υλικά και τα ανακατεύουμε για 5-10 λεπτά. Κατόπιν τα αφήνουμε για 1-2 εβδομάδες, έτσι ώστε να απορροφηθούν τα συστατικά από το λάδι. Σουρώνουμε με γάζα και το βάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μπουκάλι με ετικέτα.
Μπαχαρικά: οδηγός αγοράς & χρήσης
-Μία βασική συμβουλή για την αγορά και την συντήρηση των μπαχαρικών είναι ότι πρέπει να αγοράζουμε πάντα μικρές ποσότητες και να τα ανανεώνουμε τακτικά αν μείνουν αρκετούς μήνες στο βαζάκι τους. Ο μέσος χρόνος ζωής τους μέχρι δηλαδή να χάσουν τα αρώματά τους είναι 12 μήνες.
-Για τα μυρωδικά, ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να διαπιστώσουμε ότι δεν έχουν χάσει το άρωμά τους είναι να τρίψουμε στις παλάμες μας μία μικρή ποσότητα και να τα μυρίσουμε. Η έντονη και ευχάριστη μυρωδιά είναι σημάδι ότι μπορούμε ακόμη να τα χρησιμοποιήσουμε διαφορετικά πρέπει να τα αντικαταστήσουμε.
-Καλό είναι να τα αγοράζουμε ολόκληρα και όχι τριμμένα αφού έτσι διατηρούν περισσότερο τα αρώματά τους. Ένα μικρό γουδί είναι απαραίτητο για να τα σπάσουμε τελευταία στιγμή πριν τα χρησιμοποιήσουμε.
-Ο εχθρός των μπαχαρικών είναι ή ζέστη και η υγρασία γι’ αυτό βάζουμε τα μπαχαρικά σε ένα ράφι που δεν το βλέπει ο ήλιος.

www.ygeia-evexia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα