Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Σεξ ως αλχημική μετουσίωση


Παρατηρώντας τις διαφορετικές ανάγκες της ζωής μας συμπεραίνουμε ότι αυτές δεν σχετίζονται μόνο με το υλικό επίπεδο αλλά και με το άυλο. Οι πιο σημαντικές ανάγκες μας είναι στην πραγματικότητα μη υλικές: αγάπηευτυχία,εκπλήρωσηεπικοινωνία…μερικά παραδείγματα από τη μη υλική τροφή που τόσο επιθυμούμε.

                           Σεξ
Η παραπάνω παρατήρηση αποτελεί απλή απόδειξη ότι δεν είμαστε μόνο ύλη. Η οντότητά μας ξεπερνά κατά πολύ τα στενά όρια ενός βιολογικού σώματος, όπως και οι ανάγκες μας. Είμαστε ένα δίπολο Ενέργειας-Συνείδησης, καθ’ ομοίωση της Πηγής μας. Σε υψηλότερα επίπεδα της ύπαρξής μας συναντούμε την ψυχή και το πνεύμα, τα οποία εκπροσωπούνται αντίστοιχα από το Φως και τη Δόνηση.

Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί η συνείδηση, η ψυχή και το πνεύμα μας, να θελήσουν να ενσαρκωθούν ως βιολογικό σώμα σε έναν πλανήτη όπως η Γη; Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εκτός από τα υψηλότερα επίπεδα–υψηλότερηςσυχνότητας δόνησης από αυτή της ύλης– υπάρχουν επίσης τμήματα της ύπαρξής μας σε χαμηλότερα επίπεδα.
Τα επίπεδα αυτά αντιπροσωπεύουν τη δύναμή μας, κλεισμένη σε ένα κρυμμένο σεντούκι. Η αξιοποίησή της ή όχι είναι επιλογή μας. Τα συγκεκριμένα επίπεδα σχετίζονται με τους εσωτερικούς δαίμονές μας, τις πιο σκοτεινές πλευρές, τα πιο ακατέργαστα κομμάτια μας, όπως για παράδειγμα τα θαμμένα συναισθήματά μας, ο θυμός, η ζήλια κ.λπ. Αλλά από πού προέρχονται όλα αυτά;
Οι βεδικές παραδόσεις το περιγράφουν ως κάρμα. Μπορούμε να το ονομάσουμεΣύστημα Ισχύος. Όταν αποχωρήσαμε από το Ενωτικό Κέντρο, εμείς οι ίδιοι αναθέσαμε στον εαυτό μας μια αποστολή. Κάθε φορά που αποκλίνουμε από την αποστολή μας δημιουργείται κάρμα. Έτσι, το Σύστημα Ισχύος αποτελείται από όλα τα άλυτα ζητήματα και τις καταστάσεις σε εκκρεμότητα που έχουμε δημιουργήσει στο σύνολο των ενσαρκώσεών μας. Είναι μπλοκαρισμένη ενέργεια σε διάφορα σημεία του χωρο-χρονικού συνεχούς αναμεμειγμένη με ξένες ενέργειες.
Έτσι λοιπόν το πρώτο αναγκαίο βήμα για να εργαστεί κανείς με το Σύστημα Ισχύος, είναι ο καθαρισμός όλων των ενεργειών που δεν ανήκουν στο σύστημα του ατόμου, έτσι ώστε αυτό να είναι σίγουρο ότι εργάζεται με τη δική του ενέργεια. Τα παραπάνω μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το βιολογικό σώμαμας δημιουργείται ως ο απαραίτητος ενδιάμεσος μεταξύ των υψηλότερων και χαμηλότερων επιπέδων μας. Είναι μια γέφυρα. Αν δεν υπήρχαν κομμάτια μας σε αυτά τα χαμηλά επίπεδα δεν θα χρειαζόταν να ενσαρκωθούμε–απλώς θα υπήρχαμε χωρίς υλικό σώμα.
Το κάρμα μας, το Σύστημά Ισχύος, μας οδηγεί στην ενσάρκωση, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επιλύσουμε την μπλοκαρισμένη ενέργεια και να απελευθερωθούμε. Αυτός ακριβώς είναι και ο σκοπός της σεξουαλικότητας.

Το σεξ είναι κάτι πολύ παραπάνω από την αναπαραγωγή ή την ευχαρίστηση – είναι ένα εργαλείο για αλχημική μετουσίωση.

Το σεξουαλικό κέντρο βρίσκεται στο κάτω μέρος του άξονά μας, που το καθιστά μια άμεση πύλη προς τα κατώτερα επίπεδα ενέργειας. Η σεξουαλική διέγερση υποδηλώνει ότι τα αντίστοιχα τσάκρα μας έχουν ανοίξει, και η ενέργεια από τα χαμηλότερα επίπεδα έχει περάσει μέσα από την πύλη ενεργοποιώντας την περιοχή. Το σεξουαλικό κέντρο είναι κέντρο τηςαλχημικής φωτιάς, ένα μέσο μεταστοιχείωσης, μεταμόρφωσης, μετουσίωσης.
Μέσω της φωτιάς η ενέργεια δύναται να αλλάξει κατάσταση. Η δόνησή της μπορεί να μετατραπεί από πιο βαριά σε πιο λεπτοφυή. Η διαδικασία μετατροπής του μετάλλου σε χρυσό, του σκότους σε φως, είναι η ιεροτελεστία όπου καθίσταται δυνατή η σύνδεση όλων των επιπέδων της ύπαρξής μας. Η εξάσκηση ταντρικών τεχνικών και ενεργητικού διαλογισμού αποτελούν χρήσιμα εργαλεία, αλλά στην ουσία η πιο σημαντική και αναγκαία διαδικασία στην αλχημιστική τελετουργία είναι η καλλιέργεια της ανώτερης συνείδησης.
Η οικογένεια και η κοινωνία μάς αναθρέφουν με πολύ συγκεκριμένα πιστεύω σχετικά με το σεξ, συνδέοντάς το με διάφορα ταμπού ή με την ντροπή. Το σεξ όμως είναι απλώς μια προσευχή, μια ιερή τελετουργία της ενοποίησης όλων των τμημάτων μας και η εξόρυξη κομματιών μας που ανήκουν σε χαμηλότερα επίπεδα και που είναι έτοιμα να επαναπατριστούν εκεί όπου πραγματικά ανήκουν.
Λυδία Γιαννουλοπούλου
Αρχιτέκτων Μηχανικός - Θεραπευτική Αρχιτεκτονική
MSc Architectural Association London
New York School of Feng Shui

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα