Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Το Τραγούδι της Ημέρας - ''Everybody Needs Somebody To Love'' Τhe Blues Brothers''



                                 

Σαν σήμερα το 1980 η μουσική ταινία «Blues Brothers», με πρωταγωνιστές τους Νταν Ακρόιντ και Τζον Μπελούσι, βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες των ΗΠΑ. Έμεινε στην ιστορία της μεγάλης οθόνης ως μία από τις πιο επιτυχημένες μουσικές ταινίες.
Οι Blues Brothers είναι ένας μύθος όχι μόνο στον χώρο της μουσικής αλλά και στον χώρο του κινηματογράφου. H ταινία τους «The Blues Brothers» του 1980 θεωρείται κλασική. Παραμένουν ανεξίτηλες οι εντυπωσιακές καταδιώξεις με τα αυτοκίνητα αλλά και οι εκρηκτικές εμφανίσεις των σπουδαίων μουσικών. 


Η υπόθεση: Οι αδελφοί Μπλουζ, ο Τζέικ και ο Έλγουντ, είναι σε… αποστολή από τον Θεό. Μετά την αποφυλάκιση του Τζέικ τα δύο αδέλφια πηγαίνουν στο ορφανοτροφείο όπου μεγάλωσαν, το οποίο βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Πρέπει να βρουν επειγόντως 5.000 δολάρια για να το σώσουν. Ο Τζέικ έχει την ιδέα να ξαναφτιάξουν το ριθμ εντ μπλουζ συγκρότημά τους και να συγκεντρώσουν το ποσό που χρειάζονται κάνοντας μια συναυλία.
Η πορεία μέχρι τη συναυλία περιλαμβάνει πολλή μουσική και ακόμα περισσότερη… καταστροφή. Το δίδυμο Μπελούτσι - Αϊκρόιντ είναι κάτι παραπάνω από απολαυστικό, ενώ παράλληλα εμφανίζονται ως σύμμαχοί τους θρύλοι της μαύρης μουσικής αλλά και πολλοί αντίπαλοί τους, από μια ομάδα νεοναζί μέχρι μερικές εκατοντάδες αστυνομικών. 

Το σάουντρακ είναι εκπληκτικό, η γυναίκα-φονιάς το ίδιο, τα γκαγκς απίστευτα και γενικά η ταινία ο ορισμός της διασκέδασης. Φυσικά είναι η κορυφαία δουλειά του Τζον Λάντις.

Σκηνοθεσία: Τζον Λάντις.
Σενάριο: Τζον Λάντις, Νταν Αϊκρόιντ
Πρωταγωνιστούν: Τζον Μπελούσι, Νταν Αϊκρόιντ, Αρίθα Φράνκλιν, Τζέιμς Μπράουν, Ρέι Τσαρλς, Τζον Λι Χούκερ, Κάρι Φίσερ κ.ά.
Είδος: Καλτ, Κωμωδία, Μιούζικαλ

Το συγκρότημα: Οι Blues Brothers δημιουργήθηκαν το 1978 από τους κωμικούς ηθοποιούς Νταν Αϊκρόιντ και Τζον Μπελούσι σαν μέρος μουσικής παράστασης της επιτυχημένης σειράς Saturday Night Live.
H μουσική τους βασίζεται στο ριθμ εντ μπλουζ, στην μπλουζ και στη σόουλ μουσική με στοιχεία ροκ, τζαζ και κάντρι και μέλη τους είναι μερικοί από τους σημαντικότερους μουσικούς. Έχουν συνεργασθεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής όπως Μπούκερ Τ. Ότις Ρέντινγκ, Έρικ Κλάπτον, Ντόκτορ Τζον, Γουίλσον Πίκετ και πολλούς θρύλους του μπλουζ. 

Everybody Needs Somebody To Love 
(Νταν Αϊκρόιντ - Τζον Μπελούτσι)


Αλέκος Χρυσόπουλος
ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα