Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

McDonald 's:Θα θέλατε ένα βιβλίο με εκείνες τις πατάτες;

                              kid.reading

Τα McDonald 's στο Ηνωμένο Βασίλειο αποφάσισαν να αντικαταστήσουν τα παιχνίδια ,που παρείχαν με το Happy Meal, με βιβλια!
Η μεγάλη αλυσίδα ταχυφαγείων ανακοίνωσε την συνεργασία της με τον εκδοτικό οίκο Dorling Kindersley και τα βιβλιοπωλεία WH Smith και σχεδιάζει να διανείμει πάνω από 15 εκατομμύρια βιβλία σε παιδιά κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ετών.

Η κίνηση  αυτή κάνει  τα McDonald 's τον μεγαλύτερο διανομέα βιβλίων στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Τα παιδιά θα μπορούν να αποκτήσουν έναν συνδυασμό κειμένων μυθοπλασίας και πεζού λόγου , όπως επίσης και κείμενα σχετικά με την τεχνολογία και την επιστήμη.Και, μαζί με το βιβλίο που θα προσφέρεται στα παιδιά  με το Happy Meal, θα παρέχεται και  ένα πιστοποιητικό με το οποίο θα μπορούν να το ανταλλάσσουν με ένα βιβλίο στο τοπικό WH Smith  βιβλιοπωλείο.


Το όλο εγχείρημα έχει την ευλογία του Britain's National Literacy Trust,  το οποίο ελπίζει να ανεβάσει  το ποσοστό  των παιδιών που θα διαβάσουν βιβλία. Ο Jonathan Douglas, διευθυντής του Ινστιτούτου Εθνικής Παιδείας, δήλωσε στην Telegraph ότι «η έρευνά τους  μας λέει ότι υπάρχει μια πολύ σαφής σχέση μεταξύ ιδιοκτησίας βιβλίου και  μελλοντικής επιτυχίας των παιδιών στη ζωή, γι 'αυτό είναι πολύ ανησυχητικό ότι ένα στα τρία παιδιά στη Βρετανία δεν αγοράζουν ένα βιβλίο, και τα μισά από τα παιδιά δεν απολαμβάνουν πραγματικά την  ανάγνωση. "
Αν και  τρώγοντας  λιγότερο fast food είναι σίγουρα πιο υγιεινό για τα παιδιά, για τους ήδη πελάτες των  McDonald 's, η διανομή βιβλίων είναι πράγματι μια πολύ έξυπνη ιδέα. Αν διατηρηθεί αυτό το πρόγραμμα και επεκταθεί και σε άλλες χώρες με χαμηλά ποσοστά αλφαβητισμού,τα McDonald 's θα εξυπηρετήσουν δισεκατομμύρια αναγνώστες!
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα