Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Σιωπηλές Κλήσεις Στο Skype Μπορούν Να Κρύψουν Μυστικά Μηνύματα!!!

                                 Για τα μάτια σας μόνο <i> (Φωτογραφία: Patrick Sinkel / AP / PA) </ i>

Έχεις ένα μυστικό μήνυμα να στείλεις; Πες το με σιωπή. 

Μια νέα τεχνική μπορεί να ενσωματώσει, μυστικά, στοιχεία  κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής κλήσης στο Skype. «Υπάρχουν ανησυχίες ότι οι κλήσεις στο Skype μπορούν να υποκλαπούν και να αναλυθούν », λέει ο Wojciech Mazurczyk από το Ινστιτούτο Τηλεπικοινωνιών στη Βαρσοβία, Πολωνία. Έτσι, το σύστημα SkypeHide της ομάδας του επιτρέπει στους χρήστες να κρύψουν επιπλέον, non-chat μηνύματα κατά τη διάρκεια μιας κλήσης.


Ο Mazurczyk και οι συνεργάτες του Maciej Karas και Krzysztof Szczypiorski ανέλυσαν στο Skype την κυκλοφορία των δεδομένων κατά τη διάρκεια  των κλήσεων και ανακάλυψαν μια ευκαιρία στον τρόπο με τον οποίο το  Skype "εκπέμπει" σιωπή. 

Αντί να  μην στείλει πακέτα  δεδομένων μεταξύ προφορικού λόγου, στέλνει πακέτα δεδομένων 70-bit long , αντί των 130-bit που μεταφέρουν  την ομιλία.

Η ομάδα αποκωδικοποίησε αυτά τα σιωπηλά πακέτα δεδομένων ,τοποθετώντας μέσα σε μερικά από αυτά  κρυπτογραφημένα δεδομένα μηνυμάτων. Ο δέκτης   του Skype  αγνοεί απλώς το μυστικό μήνυμα-δεδομένων, αλλά παρ 'όλα αυτά μπορεί να αποκωδικοποιηθεί στο άλλο άκρο,όπως η  η ομάδα έχει ανακαλύψει.

 "Τα μυστικά αυτά δεδομένα δεν μπορούν να ανιχνευθούν από την περίοδο σιωπής, και έτσι  η ανίχνευση του SkypeHide είναι πολύ δύσκολη», λέει ο Mazurczyk. 

Βρήκαν ότι μπορούσαν να μεταδίδουν μυστικό κείμενο, ήχο ή βίντεο κατά τη διάρκεια κλήσης στο  Skype σε ποσοστό σχεδόν 1 kilobit ανά δευτερόλεπτο, παράλληλα με τις τηλεφωνικές κλήσεις.

Η ομάδα έχει ως στόχο να παρουσιάσει  το SkypeHide σε 
συνέδριο στο Μονπελιέ της Γαλλίας, τον Ιούνιο.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα