Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Μετά από 148 χρόνια, o Μισισιπής επικύρωσε τελικά την 13η τροποποίηση, η οποία απαγόρευσε τη δουλεία




Η 13η Τροποποίηση του Συντάγματος, η οποία κατάργησε τη δουλεία, κυρώθηκε το 1865. Οι νομοθέτες στο Μισισιπή  όμως, έκαναν  γύρω στα 148 χρόνια για να επικυρώσουν επίσημα την τροποποίηση τον περασμένο μήνα χάρη στην ταινία ''Λίνκολν".


Η ιστορική  αυτή αλλαγή πλεύσης της  πολιτείας  του Μισισιπή έγινε όταν ο κάτοικος Ranjan Batra παρακολούθησε την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ τον περασμένο Νοέμβριο, αναφέρουν οι Clarion-Ledger .

Αφού παρακολούθησε την ταινία, η οποία απεικονίζει την πολιτική μάχη για να περάσει η 13η τροπολογία, ο Batra έκανε κάποια έρευνα. Έμαθε ότι η τροποποίηση κυρώθηκε  από τα τρία τέταρτα των κρατών  το Δεκέμβριο του 1865. Τέσσερα  κράτη που δεν είχαν συνεναίσει  τελικά επικύρωσαν την τροποποίηση - εκτός τον Μισισιπή. 

Ο Μισισιπής ψήφισε και επικύρωσε την τροποποίηση, το 1995, αλλά δεν έκανε επίσημη κοινοποίηση προς το αρχειοφυλάκιο των  ΗΠΑ.

Ο Batra μίλησε σε άλλον πολίτη του Μισισιπή τον  Ken Sullivan, ο οποίος επικοινώνησε με τον υπεύθυνο  Υφυπουργό Ντέλμπερτ Hosemann. Τέλος, στις 30 Ιανουαρίου, ο Hosemann έστειλε στο Γραφείο Μητρώου της  Ομοσπονδιας , αντίγραφο του ψηφίσματος του 1995, και στις 7 Φεβρουαρίου, έγινε η επίσημη επικύρωση.
Σύμφωνα με την Clarion-Ledger, είναι ασαφές γιατί ποτέ η πολιτεία δεν απέστειλε την επικύρωση του 1995 στο αρχειοφυλάκιο των ΗΠΑ. 

Από cbsnews
Απόδοση κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα