Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα αστρολογικά, για το 2013


Οι εξελίξεις προβλέπεται να είναι άμεσες και ραγδαίες.

Όπως σαφέστατα έχω πει εδώ και καιρό ο Ουρανός από την 6η μοίρα του Κριού θα αρχίσει ως τα μέσα Φεβρουαρίου, κύκλο νέας πριμοδότησης του Αλέξη Τσίπρα, ενώ οι ασκοί του Αιόλου της διαπλοκής θα ανοίξουν προς όλα τα μέτωπα.

Στην αρχή της χρονιάς ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε μια μικρή πτωτική τάση που όμως γρήγορα αντιστράφηκε, όπως είχαμε με ακρίβεια προβλέψει, συνοδευόμενη από έντονα γεγονότα που θα κορυφωθούν το επόμενο διάστημα, ενώ η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ συνοδεύτηκε από την ομολογία για το λάθος του ΔΝΤ στον περίφημο συντελεστή που κατέστρεψε τη χώρα. «Ξαφνικά» ο Ολιβιέ Μπλανσάρ, που προφανώς δεν είναι ο τελευταίος υπάλληλος του ΔΝΤ, έπαθε κρίση ειλικρίνειας και είπε να την μοιραστεί μαζί μας. (Σε αυτού του είδους την επικοινωνία θα αναφερθώ παρακάτω).



Δεν θα αναλύσω ξανά εδώ το γενέθλιο τετράγωνο της διαπλοκής του Δία με τον Πλούτωνα της Ελλάδας. Όμως θα ξαναπώ πως η ενεργοποίησή του, από το solar arc αυτή τη φορά, έχει την προωθητική ενέργεια πυραύλου σε ότι αφορά τις εξελίξεις στο θέμα της ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. Δηλαδή στο θέμα που θα κρίνει τις γεωπολιτικές εξελίξεις στη Μεσόγειο τα επόμενα χρόνια.



Εξάλλου υπάρχει στο Ηλιακό τόξο για τις χρονιές 2014 και 2015 ( δείτε τους χάρτες) η αντιμετάθεση όλων των αστρολογικών σημείων με τις γενέθλιες θέσεις τους! Σε αυτό έχω αναφερθεί και στο παρελθόν διεξοδικά. Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα το γεγονός ότι οι χρονιές αυτές είναι από τις σημαντικότερες στην Ελληνική ιστορία.



Η ουσία είναι ότι το 1ο τρίμηνο του έτους πρέπει να κλείσει το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ (Δημόσια επιχείρηση Αερίου). Η εταιρεία δεν αποτιμάται πάνω από 700 εκατομμύρια Ευρώ, ενώ έχει χρέη γύρω στα 1,5 δις.

Εδώ εμφανίζεται ο… γαλαντόμος Βλαδίμηρος με τις τσέπες τίγκα στο χρήμα από τη συνεχή άνοδο του πετρελαίου και δίνει (μη δεσμευτική) προσφορά γύρω στα 2,7 δις Ευρώ και με τους δύο Ρωσικούς κολοσσούς τη Gazpromκαι τη Negusneft, ενώ η αμέσως επόμενη (3η) προσφορά της κοινοπραξίας Βαρδινογιάννη- Μυτιληναίου αγγίζει με το ζόρι τα 540 εκατομμύρια. 

Πολύ πειστικά επιχειρήματα έχει λοιπόν ο πρώην μυστικός πράκτωρ και γίνονται πειστικότερα μετά τη βόμβα στο Mall και τη σφαίρα από το καλάσνικοφ να τρυπάει τα τζάμια στο πρωθυπουργικό γραφείο. 
Ο Άρης από διέλευση στη 15η μοίρα του Υδροχόου ακριβώς πάνω στη γενέθλια αντίθεση ιδιομοιρίας Ήλιου- Κρόνου της Ελλάδας, που δείχνει την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, έκανε το μήνυμα πιο σαφές και συγκεκριμένο για όσους δεν κατάλαβαν! Κι αυτός ο ωροσκόπος της στιγμής του χτυπήματος σε τετράγωνο, μάλλον ήθελε να δείξει με πόση ακρίβεια δουλεύει το ωροσκόπιο της Ελλάδας του 1830. Πάντως η Νέα Σελήνη που προηγήθηκε 3 ημέρες από το χτύπημα, σε ιδιομοιρία με τον Ποσειδώνα της χώρας, μύριζε γκάζι από μακριά…

Θα μου πείτε, είναι σίγουρο από ποια μεριά προήλθε το χτύπημα;

Νομίζω πως ναι, αφού το… αντίπαλο δέος θα ξεσαλώσει με τον παραδοσιακό τρόπο από την επικοινωνιακή μεριά των πραγμάτων, αφού ελέγχει media, συνδικάτα και νεολαία σε μεγάλο βαθμό, ενώ μπορεί να δημιουργήσει μαζικές καταστάσεις που θα γείρουν την πλάστιγγα της διακυβέρνησης προς το εκλεκτό της Θείο βρέφος που πρόσφατα πήρε το υπερατλαντικό χρίσμα.

Η επικοινωνία παρεμπιπτόντως είναι και το μοναδικό όπλο του ΣΥΡΙΖΑ, αφού δε διαθέτει βαθύ εκλογικό μηχανισμό τύπου ΠΑΣΟΚ. Εκτός φυσικά αν ενσωματώσει ικανό αριθμό από στελέχη κλειδιά του… τεθνεώτος, για να ανανεωθεί και το Δια- Πλουτώνιο Ελληνικό τουρλουμπούκι.

Και μια και ήρθε η κουβέντα στο ξύπνημα της κόκκινης αρκούδας (που θα ‘λεγε και ο Δημοσθένης «Καμερασεμένα» Λιακόπουλος), πραγματικά θα σηκωθείτε από καρέκλες, κρεβάτια, καναπέδες όταν μέσα στο γενικό μπάχαλο αποκαλυφθούν και κάποιες κρυφές χρηματοδοτήσεις κομμάτων. Ειδικά κάποιων που το γύρισαν τώρα τελευταία από τον παγανισμό στο Νέο- Ορθόδοξο τόξο.



Για να ξαναγυρίσουμε λοιπόν στην ενεργειακή ταμπακιέρα, οι οχλήσεις από την Ευρωπαϊκή ένωση και τις ΗΠΑ που έχουν καθυστερήσει τόσο πολύ το θεάρεστο αυτό έργο της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ, αναμένεται να πάρουν μορφή κλοτσοπατινάδας το επόμενο διάστημα. Τα Αμερικανάκια που είναι ήδη «παρμένα» από την αντίστοιχη πουτινιά με τους Τούρκους, οι οποίοι παρακάμπτοντας την προαιώνια έχθρα τους με τους Ρώσους συνεργάστηκαν μαζί τους στον αγωγό του φυσικού αερίου αφήνοντας τον Ομπάμ(ι)α και τους προκατόχους του στα κρύα του λουτρού, δε νομίζω πως θα αφήσουν τα πράγματα στη μοίρα τους.

Ο Αλέξης από την άλλη, αφού έκανε πρώτα λίγο τουρισμό και ταξίδεψε και στη Γερμανία στις 14 Ιανουαρίου με μια σύνοδο Σελήνης- Ποσειδώνα ακριβώς απέναντι από τον κυβερνήτη του 12ου οίκου του, τον Άρη, για να μιλήσει 20 λεπτά με τον Σόιμπλε και να πουν το προφανές για ξεκάρφωμα, επιτέλους είδε φως και μπήκε. Που; Μα στην Ουάσινγκτον και το ΔΝΤ! Ο Ήλιος κατά σατανική σύμπτωση στην 5η μοίρα του Υδροχόου να οργιάζει, παρέα με τον προαναφερθέντα Ουρανό. Πάντα σε όψεις ακριβείας με τον γενέθλιο Ήλιο και τον Πλούτωνα του, που βρίσκονται μεταξύ τους και σε ένα υπέροχο εξάγωνο μέγιστης αποτελεσματικότητας! Μα εκείνη την ημέρα έτυχε;



Τελικά νομίζω πως ο Αντώνης θα δώσει τη ΔΕΠΑ στο Βλαδίμηρο αν προκάνει.

Το άνοιγμα των προσφορών στο τέλος του Μάρτη θα μας βρει ή στο δρόμο των εκλογών ή στην αρχή της πτώσης που θα φέρει τις εκλογές.

Ο Κρόνος τετραγωνίζει το μεσοδιάστημα της γενέθλιας συνόδου Ήλιου- Ουρανού.

Η Σελήνη στις 19 Μαρτίου σχηματίζει φάση 1ου τετάρτου στην οικογένεια Σεληνιακών φάσεων που ξεκίνησε με τη Νέα Σελήνη των εκλογών στις 19 Ιουνίου. Άρα είναι η 2η φάση του κύκλου που θα ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου με ιδιαίτερη και συνεχή πίεση σε οποιοδήποτε κυβερνητικό σχήμα. Εκεί θα υπάρξει το 1ο σημείο καμπής στην αλλαγή της κυβερνητικής πορείας. Ενδιάμεσα η κίνηση του Κρόνου στον Σκορπιό θα ενισχύσει την πίεση κατά τους μήνες Μάιο, Ιούλιο και Οκτώβριο όπου θα «χτυπάει» συνεχώς την προαναφερθείσα σύνοδο.

Μέσα στο Μάρτη ο Ουρανός θα ενεργοποιήσει το γενέθλιο τετράγωνο Δία- Ουρανού του Αντώνη Σαμαρά και σταδιακά θα μπει και ο Άρης στην «παρέα», δίνοντας βίαιη και αιφνίδια τροπή στα πράγματα με αρκετά μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας για τον ίδιο.



Σε ότι αφορά τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, κανένας δεν έχει δώσει πιο ωραία και περιεκτική περιγραφή από τον μέγιστο Διονύση Σαββόπουλο στο τραγούδι του «το τσακάλι» που έγραψε με αφορμή την υπόθεση Οτσαλάν : «…με τη θήκη του βιολιού στο χεράκι, φλώρος μαθητής και ξωπίσω το αλητάκι, ο μαύρος πετροβολητής!»

Αυτό το αναφέρω με αφορμή τις καθόλου τυχαίες συνεχόμενες αναφορές στο θέμα της Ελληνικής ΑΟΖ (Αποκλειστικής οικονομικής ζώνης), που φυσικά συνδέεται άμεσα με τον έλεγχο της ενέργειας. Τις ακούω σαν άσφαιρες μπαλωθιές σε λαϊκό πανηγύρι, για δύο λόγους. Πρώτον, μια χώρα σαν την Ελλάδα σε εποχή οικονομικής και ψυχολογικής εξαθλίωσης δεν έχει περιθώρια να κάνει μαγκιές σε ένα θέμα που ο Νταβούτογλου, δήλωσε ευθέως ότι αποτελεί casus belli για τη χώρα του.

Δεύτερον όλοι παραλείπουν να αναφέρουν ένα πολύ σημαντικό γεγονός: το 1997 Σημίτης και Ντεμιρέλ υπέγραψαν, κάτω από την ασφυκτική πίεση και… επίβλεψη της Ολμπράιτ, την περίφημη συμφωνία της Μαδρίτης. Εκεί εμμέσως πλην σαφώς, αναγνωρίζονται τα συμφέροντα των Τούρκων στο Αιγαίο, που κατονομάζεται ως χώρος «αμοιβαίας» ζωτικής σημασίας. Άρα η ανακήρυξη της ΑΟΖ δεν είναι τόσο απλή όσο φαίνεται στα λόγια.

Προσωπικά νομίζω πως σε λίγα χρόνια που θα δούμε την κατάρρευση του «Τουρκικού οικονομικού θαύματος» και την εμπλοκή με απρόβλεπτες διαστάσεις, της γείτονας χώρας στη σύρραξη της Μέσης Ανατολής, το timing θα είναι πολύ καλύτερο για μας. Βέβαια, εν όψει της αναδιάταξης των δυνάμεων που παίρνουν θέσεις για την επερχόμενη σύρραξη στη Συρία, η ενδεχόμενη ανακήρυξη της ΑΟΖ άμεσα θα χαλούσε τα σχέδια του άξονα ΗΠΑ- Ευρωπαϊκή ένωση, αφού εδώ η Τουρκία είναι η αιχμή του δόρατος. (Ή μήπως ταυτόχρονα και ο στόχος;). Εκεί άλλωστε αποσκοπούσε πιθανότατα και η πρόσφατη επίσκεψη της γνωστής Γερμανίδας «τουρίστριας» στην Ελλάδα.

Διψούσε το κορίτσι να εξασφαλίσει τα νώτα της Τουρκίας υπό την απειλή της εκταμίευσης της δόσης. Τι υποσχέσεις πήρε και για πόσο διάστημα; Ενθυμούμενος τις γενικότερες αστρολογικές επιρροές που ανέφερα στην αρχή, προτιμώ να μην το σκέπτομαι για να διατηρώ τη συναισθηματική μου ισορροπία.



Ο προκάτοχος του Αντώνη στην αρχηγία του κόμματος πριν του πέσει το χειριστήριο του play station από τα χέρια, πρόλαβε να κάνει τη συμφωνία του αγωγού με τους Ρώσους. Αλλά δεν πρόκανε να την τελειώσει, γιατί τον τέλειωσαν καίγοντας όλη την Ελλάδα. (Η… επικοινωνία που λέγαμε παραπάνω).

Ωστόσο εδώ υπάρχει κάτι που σχετίζεται με την πάγια εξωτερική μας πολιτική και που πολύ εύστοχα τονίζει ο ειδικός στα Ελληνοτουρκικά Σάββας Καλεντερίδης, γνωστότερος κι από την υπόθεση Οτσαλάν.

Οι δύο αγωγοί φυσικού αερίου της Τουρκίας «έφαγαν» τους Ερμπακάν, Ετσεβίτ και Γιλμάζ.

Η διάδοχη όμως πολιτική ηγεσία ΔΕΝ ακύρωσε τις συμφωνίες. Το τι συνεπάγεται αυτό για την Τουρκία θα το αναλύσω από αστρολογική σκοπιά σε επόμενο άρθρο για τη γεωπολιτική στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, που θα είναι έτοιμο πολύ σύντομα.

Η σύγκριση όμως με τα Ελληνικά δρώμενα είναι απογοητευτική.

Το αν μας βολεύουν οι Ρώσοι, οι Αμερικάνοι ή οι Γερμανοί, είναι θέμα πολύπλοκο. Το ότι δεν έχουμε αρχίδια όμως, είναι κάτι απλό και προφανές!  



ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΤΣΩΤΑΣ


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα