Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

8.000 ετών Οικισμός στην Κασσαβέτεια Μαγνησίας



Aκόμα μία αρχαιολογική ανασκαφή, ανακοινώθηκε την χθεσινή ημέρα, τα ευρήματα της οποίας είναι σπουδαίας ιστορικής σημασίας, καθώς αναφερέται για έναν οικισμό που οι χρονολογικές εκτιμήσεις, τον τοποθετούν 8.000 χρόνια πριν την εποχή που ζούμε...Έτσι ακόμα ένα σημείο της ενδοχώρας μας (όλη η Ελλάς είναι ένα αρχαιολογικό μουσείο), μπορεί και αναδεικνύει την ιστορικότητα και την πνευματική, εθιμική, πολιτική, κοινωνιολογική, πολιτιστική, επαγγελματική, αμυντική υπόσταση των Προγόνων μας, για όποια χρονική περίοδο κι αν ερευνήσουμε, γιατί για να υπάρξει ένας οικισμός 25 στρεμμάτων (όπως αυτός για τον οποίο αναφερόμαστε) πρέπει να συνυπάρξουν όλες αυτές οι παράγοντες.

Συγκεκριμένα εντοπίστηκε ένας νεολιθικός οικισμός στην Κασσαβέτεια της Μαγνησίας, σε εργασίες που γίνονται στην περιοχή για ανέγερση νέων φυλακών. Ο οικισμός χρονολογείται στο β΄ μισό της 6ης π.χ. χιλιετίας και σύμφωνα με τους αρχαιολόγους καταλαμβάνει έκταση 25 στρεμμάτων περίπου από τα οποία όμως έχουν ερευνηθεί μόνον 200 τ. μ.

Μετά από τον αρχαιολογικό έλεγχο το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε κατόπιν αυτών την κατασκευή δύο κτιρίων των νέων φυλακών Κασσαβέτειας με συνολική κάλυψη επιφάνειας 55.000 τ. μ. και με χωρητικότητα για το καθένα από αυτά, 400 άτομα.
ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα