Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Ποιος είναι ο Ευρύμαχος- Ευρύνομος ;


                         
Η κατάχρηση πολιτικής εξουσίας.
Είναι ο μεγάλος μνηστήρας της μάχης με μεγάλη νομή και φαρδείς νόμους και νομούς, πολλά παραθυράκια για να ξεφεύγει, ανούσιες μάχες εντυπώσεων και επιδείξεων μπαλκόνια και ζητωκραυγές.
Βασιλείς ελέω θεού, ηγεμόνες στην υπηρεσία του, αριβίστες κερδοσκόποι ανερχόμενοι σε θέσεις εξουσίας με αδιάφανο πόθεν έσχες της νομής και της περιουσίας τους, με γραφεία με σφιχτοδεμένες γραβάτες, με σοβαροφανές πομπώδες ύφος, με ξύλινη γλώσσα, με την δημαγωγία των μπαλκονιών, πονηροί πολιτικάντηδες, αρπαχτικά, πρώτο τραπέζι πίστα στο μεγάλο φαγοπότι  της μεγάλης λεηλασίας και κλοπής.

Είναι στη Ιθάκη αλλά αγνοεί και το ταξίδι γιατί ήταν πάντα στο ίδιο τραπέζι μοιράζοντας την πίτα με τον Αντίνοο και παίρνοντας τον δρόμο για το ΔΝΤ.
Τάμαθες τα μαντάτα,
Ευρύμαχε των ευρυνομικών νόμων και των ευρυζωνικών νομισματικών παρανόμων;
Ποιος είναι ο Ευρύμαχος Ευρύνομος;
Γιος του Πολύβου, γνωστός ως ένας από τους σπουδαιότερους μνηστήρες της Πηνελόπης στην Οδύσσεια. 
Ανάμεσα στους μνηστήρες, ο Ευρύμαχος ήταν ο σημαντικότερος ανταγωνιστής του Αντινόου (Οδύσσεια: α 399, μ 89 κ.ε.).
Πανούργα προσωπικότητα, ο Ευρύμαχος κατόρθωσε να πείσει την Πηνελόπη ότι ο Τηλέμαχος θα ήταν ασφαλής την ίδια στιγμή που ο ίδιος σχεδίαζε τη δολοφονία του.ΠΗΓΗ
Υπερφίαλοι αγήνορες, έτσι τους αποκαλεί ο Όμηρος αυτούς που στο παλάτι της Ιθάκης κάθονται σε μεγάλα τραπέζια τρώνε και πίνουν σε βάρος μας και λεηλατούν την περιουσία ενός λαού.
Οι Ευρύμαχοι αλαζόνες πολύβουοι μνηστήρες της πολιτικής μας ζωής . Πηγαινοέρχονται και περιδιαβαίνουν τα κανάλια και τις εφημερίδες του Κτήσιππου . Ανοίγουν μέτωπα πολλών παραθύρων με πολλή φασαρία, κάνουν το μαύρο άσπρο και τους όνους ιπτάμενους παίζοντας την κολοκυθιά και ψάχνοντας τον παπά. Σπουδαία φορτωμένα βιογραφικά αλλά ασήμαντη βιογραφία ανθρώπων παρ όλα αυτά.. Μεγάλοι λογαριασμοί. Αδιάφανο πόθεν έσχεις. Με τον μαύρο Αντίνο αλληλοευλογούνται μαζί με τα γένια τους , αλληλοβραβεύονται και αλληλοκαλύπτονται.
Ο Αμφίνομος με τα διπλά παραθυράκια του νόμου τους αφήνει να αλωνίζουν και να σφάζουν όλα τα ζωντανά. Ούτε ένας τους δεν έχει τιμωρηθεί. Εξοντώνουν, στήνουν ενέδρα στους νεαρούς Τηλέμαχους σε ένα ανάπηρο σύστημα Παιδείας ακρωτηριάζοντας το μυαλό τους, σκοτώνουν το μέλλον, δολοφονούν τα όνειρα μας ,ποδοπατούν τις αξίες μας , καταστρέφουν το μπλε της Ιουλίτας του ουρανού, το γαλάζιο της θάλασσας .Μας φορτώνουν με ενοχές προπατορικού αμαρτήματος και ότι τα φάγαμε μαζί για να κυβερνούν ασύδοτα ανενόχλητοι χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα και χωρίς τιμή.
ΟΧΙ δεν τα φάγαμε μαζί και εσείς είστε για αυτές τις επιλογές σας και την θέση εξουσίας που είχατε ΕΝΟΧΟΙ από την αρχή. Τα φάγατε εσείς και οι παρατρεχάμοι σας δούλοι , κουμπάροι κολλητοί σε κατάχρηση εξουσίας και απληστίας . Στην Ιαπωνία, την χώρα των σαμουράι, οι πολιτικοί της άνδρες θα είχαν αυτοκτονήσει με αυτή την κοινωνική κατακραυγή και εσείς δεν έχετε τον λεπτό φλοιό επιδερμίδας, την ευαισθησία να έχετε τουλάχιστον παραιτηθεί. Ούτε ένας δεν έχει αναλάβει την πολιτική ευθύνη και όλοι μπερδεύουν το ηθικό με το νόμιμο χωρίς αιδώ και ντροπή σε μία βουλή, ένα έρημο παλάτι βουληφόρου συνελεύσεως που έχει καταντήσει φθηνό θέαμα άσχετων μοντέλων, φλύαρων δικηγόρων, επαγγελματιών καταχραστών και παράλογων συνταγματολόγων απουσία συνείδησης και αισθητικής και πραγματικών ανθρώπων ωραίων και αληθινών.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα