Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ο νέος ιός του αναπνευστικού μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο

Δύο μέλη μιας οικογένειας στη Βρετανία μολύνθηκαν από τον νέο ιό του αναπνευστικού, ο οποίος έως τώρα έχει μολύνει 12 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο...

                                     Article_show_shutterstock_72141592


Δύο μέλη μιας οικογένειας στη Βρετανία μολύνθηκαν από τον νέο ιό του αναπνευστικού, ο οποίος έως τώρα έχει μολύνει 12 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, κοστίζοντας τη ζωή στους πέντε από αυτούς, ανακοίνωσαν βρετανοί αξιωματούχοι. 
Οι δύο Βρετανοί κόλλησαν τον ιό από έναν συγγενή τους, ο οποίος μολύνθηκε σε ένα ταξίδι του στην Μέση Ανατολή και το Πακιστάν.
Ο άντρας αυτός μετέδωσε τον ιό στον γιο του και σε έναν ακόμα άνδρα συγγενή του.

Το γεγονός αυτό ενισχύει τις ενδείξεις ότι ο νέος ιός – που ανήκει στην οικογένεια των κοροναϊών – είναι μεταδοτικός από άνθρωπο σε άνθρωπο. Ωστόσο, οι ειδικοί λένε ότι ο κίνδυνος για τον γενικό πληθυσμό παραμένει μικρός.
Επιπλέον, οι δύο Βρετανοί έχουν εκδηλώσει ηπιότερες μορφές της λοίμωξης και δεν έχουν χρειασθεί νοσηλεία στο νοσοκομείο.
Έως τώρα, η μετάδοση του ιού πιστευόταν ότι γίνεται από επαφή με ζώα, πιθανώς νυχτερίδες. Εάν, όμως, ο ιός μεταδίδεται άνθρωπο σε άνθρωπο, κάτι που ως φαίνεται μπορεί να κάνει, συνιστά πιο σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία.
Με τα δύο νέα κρούσματα, ο συνολικός αριθμός των περιστατικών στη Βρετανία ανέρχεται σε τέσσερα. Ο πρώτος ασθενής είχε μεταφερθεί στη Γηραιά Αλβιόνα για θεραπεία από το Κατάρ.
«Αν και ο άντρας που μολύνθηκε από τον συγγενή του έχει ήπια μορφή της νόσου, του ζητήθηκε να αυτοπεριορισθεί στο σπίτι του και να αποφύγει τις επαφές με άτομα που δεν ζουν μαζί του», δήλωσε ο καθηγητής Τζων Ουώτσον, επικεφαλής του Τμήματος Αναπνευστικών Νόσων της κυβερνητικής Υπηρεσίας Προστασίας της Υγείας (ΗΡΑ) της Βρετανίας.
«Μολονότι, δε, φαίνεται πως αντιμετωπίζουμε ένα περιστατικό εξαιτίας μετάδοσης μεταξύ ανθρώπων, ο κίνδυνος μόλυνσης υπό αυτές τις συνθήκες εξακολουθεί να θεωρείται χαμηλός», πρόσθεσε.
Η ΗΡΑ εξετάζει και τα υπόλοιπα μέλη της ίδιας οικογένειας, για να δει εάν έχουν μολυνθεί και αυτά.
Είναι η δεύτερη φορά που αναφέρεται μετάδοση του νέου ιού μεταξύ των μελών οικογενειών, από το καλοκαίρι του 2012 όταν εντοπίσθηκε για πρώτη φορά. Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είχε ανακοινώσει πως τέτοιου είδους μετάδοση πιθανώς συνέβη και στα μέλη μιας οικογένειας στην Σαουδική Αραβία.
Ο νέος κοροναϊός έχει στενή συγγένεια με τον ιό του οξέος αναπνευστικού συνδρόμου (SARS), ο οποίος το 2003 είχε προκαλέσει παγκόσμια, μικρής εμβέλειας επιδημία, μολύνοντας πάνω από 8.000 ανθρώπους και κοστίζοντας τη ζωή στον ένα στους δέκα.
Σύμφωνα με την ΗΡΑ και τον ΠΟΥ, έως στιγμής τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου ιού είναι πέντε στην Σαουδική Αραβία (οι τρεις από τους ασθενείς κατέληξαν), δύο στην Ιορδανία (πέθαναν και οι δύο), τέσσερα στη Βρετανία και ένα στη Γερμανία (ασθενής από το Κατάρ).
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα