Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Το αστρικό πεδίο ή το πεδίο της πλάνης


Το αστρικό πεδίο ή το πεδίο της πλάνης -όπως ονομάστηκε από  τους εκάστοτε αποκρυφιστές- είναι υπαρκτό αντικειμενικά, όσο και υποκειμενικά.  Σε αυτό το πεδίο, λαμβάνουν μέρος διαδικασίες που έχουν να κάνουν με το συναίσθημα, το ζωικό ένστικτο, την επιθυμία και τις φυσικές αισθήσεις σε ένα πιο ανεπτυγμένο επίπεδο. Αυτές λοιπόν οι διαδικασίες είναι τα κλειδιά για το συντονισμό της φυσικής συνείδησης, με την αστρική.

Γενικά οι πληροφορίες που έχουμε για το αστρικό προέρχονται κυρίως από ψυχικούς (βλ. Dion Fortune) ,αλλά και γενικά από διδασκάλους των εσωτερικών πεδίων. Θα παρατηρήσετε πως κανένα γρημόριο της κλασσικής γραμματείας της μαγείας ( Clavicula Salomonis, Black pullet, Picatrix,Grimorium Verum ακόμη και στο Sepher Yetzirah) δεν υπάρχει καμία αναφορά στον όρο «Αστρικό Πεδίο». Μήπως οι σημερινοί αποκρυφιστές έχουν κάνει κάποιο λάθος; Όχι, η απάντηση βρίσκεται στη διαφορετική λέξη που χρησιμοποιούσαν.
Οι παλαιοί αποκρυφιστές γνώριζαν την ύπαρξη του πολύ καλά. Γνώριζαν ότι από εκεί πηγάζει η μαγική δύναμη που προβάλλονταν μέσω του οραματισμού και της σκέψης τους, όταν εφάρμοζαν μαγεία. Απλά το γνώριζαν ως Γιεσοντ τη θεμέλια σφαίρα του καμπαλλιστικου δέντρου της ζωής. Για να κατανοήσετε πλήρως τις αστρικές ιδιότητες και δυνάμεις, όπως και να μάθετε να τις χειρίζεστε απαιτείται η γνώση του αστρικού μηχανισμού. Το πεδίο αυτό έχει δωρίσει στην ανθρωπότητα τη φαντασία. Όπως έχετε ήδη δει και στο σχεδιάγραμμα του καμπαλλιστικου δέντρου της ζωής η Γιεσοντ είναι η σφαίρα που μεσολαβεί ανάμεσα στον φυσικό και στον πνευματικό κόσμο.
Αποτελεί λοιπόν πύλη ανάμεσα στο πεδίο ύλης και στα πεδία δύναμης. Όπως συμπεραίνουμε το αστρικό είναι ένα πεδίο που αποτελείται εξ’ ολοκλήρου από καθαρή ενέργεια, δεν υπάρχει κανενός είδους μορφή όπως την εννοούμε στο φυσικό μας κόσμο, υπάρχει όμως σκεπτομορφή. Τι σημαίνει όμως αυτό; Ο Καρλ Γιουνγκ (Carl Jung, Ελβετός ψυχίατρος 26 Ιουλίου 1875 – 6 Ιουνίου 1961), διατύπωσε τη θεωρία περί του συλλογικού ασυνειδήτου. Η θεωρία αυτή υποστηρίζει ότι στην παγκόσμια σκέψη της ανθρωπότητας, ενυπάρχουν κοινά αρχέτυπα ακόμη και σε λαους που δεν συναντήθηκαν ποτέ κατά το παρελθόν! Η λύση σε αυτό το αίνιγμα είναι φυσικά το αστρικό πεδίο…
Όμως μιλήσαμε για φαντασία, σίγουρα αυτός ο όρος είναι παρεξηγημένος επειδή η κοινωνία που μεγαλώσαμε μας επιβάλει να είμαστε «λογικοί». Πράγματι η φαντασία ή αλλιώς σκέψη είναι ο μόνος τρόπος επαφής μας με το αστρικό. Δεν υπάρχει τίποτα που να κάνουμε καθημερινά χωρίς να σκεφτούμε. Πεινάμε; Σκεφτόμαστε να φάμε. Διαβάζουμε μια συνταγή μαγειρέματος; Σκεφτόμαστε τη διαδικασία για να την πράξουμε, το πώς θα βάψουμε έναν τοίχο ή που θα τοποθετήσουμε ένα καινούργιο έπιπλο. Όλα αυτά τα σκαφτόμαστε και η σκέψη αυτή μας δημιουργεί μια νοητική εικόνα.
Είναι σημαντικό να αναφέρουμε, ότι οι διδάσκαλοι των αρχαίων μυστηριακών σχολών γνώριζαν τα μυστικά του οραματισμού και εκπαίδευαν τους μαθητές τους αναλόγως. Οι σημερινές εσωτερικές σχόλες συνεχίζουν αυτή την παράδοση στους μαθητές μέσω της εκπαίδευσης της εσωτερικής τους οράσεως, του οραματισμού και των υποκινουμένων διαλογισμών (path workings). Ο αποκρυφιστής σε αντίθεση με τον αμύητο γνωρίζει τον τρόπο χρήσης αυτής σκέψης κατά βούληση, ώστε να μην μένει στην ονειροπόληση, άλλα πραγματικά να εισέρχεται στον αστρικό κόσμο.
Για να γίνει ποιο κατανοητό θα σας φέρω ένα παράδειγμα: Θέλετε να πραγματοποιήσετε μια μαγική εργασία που έχει σχέση με την απόκτηση θάρρους. Σίγουρα θα ανατρέξετε σε σύμβολα που η ανθρωπότητα από τη χρήση τα έχει φορτίσει με αυτή την ιδιότητα, ένα κοινό τέτοιο σύμβολο είναι οι Θεοί του πολέμου που αν ανατρέξετε στα Πάνθεα σίγουρα θα βρείτε τουλάχιστον έναν σε κάθε λαό που να έχει πάνω-κάτω τα ίδια χαρακτηριστικά. Η διαδικασία δημιουργίας της σκεπτομορφής έχει ήδη ξεκινήσει στο αστρικό πεδίο, καθώς για αρχή εμπνευστήκατε το τελετουργικό σας άρα χρησιμοποιήσατε τη φαντασία σας, ανατρέξατε σε αρχετυπικά σύμβολα που ενυπάρχουν στο συλλογικό ασυνείδητο της ανθρωπότητας και είστε έτοιμοι αυτή τη σκέψη να την κάνετε υλική χρησιμοποιώντας λόγο, εργαλεία, κεριά κ.λπ. Με τον οραματισμό (δηλαδή με την στοχευμένη φαντασία) κατεβάζεται αυτή τη σκεπτομορφή από τον αστρικό κόσμο στον φυσικό, της δίνετε στόχο την εμποτίζετε με όλες αυτές τις ιδέες και τη στέλνετε να πράξει αυτό που θέλετε. Η σκεπτομορφή όμως δημιουργείται με αυτό που στην ορολογία του αποκρυφισμού ονομάζεται τρίγωνο της αιτίας. Στην ουσία αυτή είναι η διαδικασία της λειτουργιάς της χαμηλής μαγείας.
Το οτιδήποτε όμως κάνουμε αποτυπώνεται στο αστρικό πεδίο (και στα υπόλοιπα πεδία με διαφορετική μορφή). Γνωρίζουμε από τους ψυχικούς ότι το αστρικό πεδίο αποτελείται εξ ‘ολοκλήρου από ιριδίζουσα αστρική υλη. Φανταστείτε ένα μέρος που το καλύπτει μια πολύ παχύρευστη ομίχλη χρωμάτων (σαν πλαστελίνη) και παίρνοντας την στα χεριά σας να την πλάθετε όπως επιθυμείτε. Τα στοιχεία στο αστρικό πεδίο.
Τα στοιχεία που διέπουν το σύμπαν είναι τέσσερα. Ο αέρας, το πύρ, το ύδωρ, η γη καθώς και το ανεκδήλωτο πέμπτο ο αιθέρας που συντίθεται απο τα προηγούμενα τέσσερα παράλληλα όμως είναι και τροφός τους γιαυτό και το σύμβολο του είναι ένα μαύρο αυγό. Αυγό γιατί τρέφει και προφυλάσει και μαύρο γιατί περιέχει την λεπτή γνώση των τεσσάρων. Τα στοιχεία χωρίζονται σε τρείς κόσμους. Στο φυσικό όπου τα συναντάμε με τη γνωστή υλική τους μορφή, στο νοητικό όπου οι έννοιες τους είναι πιο αφηρημένες και θα αναλυθούν παρακάτω και στον πνευματικό όπου η ενέργεια τους είναι αγνή και συμβολίζονται απο τα Χαιόθ- χα καντές τα Άγια ζώντα δημιουργήματα. Οι συνδιασμοί των πέντε στοιχείων μετξύ τους ονομάζονται “Tattwas”.

Ο αστρικός Αέρας.
Λέξη κλειδί: Δύναμη του λόγου.
Είναι φανερό οτι πρόκειται για ένα βασιλικό στοιχείο, λόγω του οτι είναι αόρατο σε σχέση με τα υπόλοιπα τρία. Απο παλιά οι άνθρωποι πίστευαν πως οι πατέρες Θεοί ζουν στα ψηλά βουνά εκεί το στοιχείο του αέρα εκδηλώνεται σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια. Η αστρική του μορφή γίνεται φανερή μέσω της εστιασμένης προσευχής, των ήχων μάντρα και της μουσικής. Ο αστρικός μάγος πρέπει να εξελίξει αυτο το στοιχείο ώστε οι επικλήσεις και οι αποπομπές του να έχουν αποτέλεσμα. Η μαγεία του αέρα ξεκλειδώνεται μέσω της μαγικής ανάσας. Μια απο τις πολλές μαντείες που αναφέρονται στο αστρικό αέρα είναι η παρατήρηση απο τα ίχνη που αφήνουν τα πουλιά όταν πετάνε. Το στοιχειακό βασίλειο είναι οι Συλφίδες. Το tattwas του είναι ένας γαλάζιος κύκλος.
Η αστρική Φωτιά.
Λέξη κλειδί: Μετατροπή.
Η αστρική ουσία αυτού του στοιχείου είναι κατά βάση αόρατη. Υπάρχει με τη μορφή ηλιακών ανέμων, ακτινοβολίας μεταξύ των αστεριών επίσης είναι το φως της αύρας των αθνρώπων και όλων των έμβιων όντων. Σχετίζεται επίσης με την ίαση, την προφητεία και τη μουσική λόγω της σύνδεσης της με τις ηλιακές θεότητες. Στην ορολογία του αποκρυφισμού ονομάζεται «ήλιος πίσω απο τον ήλιο» ή «ο ήλιος του μεσονυκτίου» Η αστρική μορφή της φωτιάς γίνεται επίσης αντιληπτή σαν την ενέργεια που διαπερνά το ηλιακό πλέγμα και αυτο την κάνει κατάλληλη στη δημιουργία σκεπτομορφών. Οι σαλμάνδρες είναι το στοιχειακό βασίλειο της φωτιάς. Η ουσία της παρουσιάζει μεγάλη σχέση με τον αέρα καθώς η θερμότητα και το φως που εκπέμπει παρουσιάζουν διεγερτική επίδραση. Σίγουρα όλοι έχουμε δει ανθρώπους να χορεύουν, να λένε ιστορίες και να τραγουδούν γύρω απο τη φωτιά. Αυτο πηγάζει απο την απόκρυφη, μυστηριακή και συχνά ρομαντική ιδιότητα της αστρικής φωτιάς… Το tattwas της είναι ένα όρθιο κόκκινο τρίγωνο.

Το αστρικό Νερό.
Λέξη κλειδί: Εσώτερος Ωκεανός.
Κατά την παρουσία των μυημένων στο αστρικό πεδίο αυτο το στοιχείο είναι ίσως το πιο αντιληπτό –τα αστρικά ύδατα όπως ονομάζονται-όπως ήδη έχετε διαδαχτεί το ύδωρ κυβερνά τα συναισθήματα λόγω της φύσης του ονομάζεται η πικρή θάλασσα των ονείρων και των επιθυμιών. Τα αστρικά ύδατα είναι ο τροχός της μετενσάρκωσης στο ποτάμι μεταφέρουν τις ψυχές στη γέννηση, στον θάνατο και στην αναγέννηση. Απο αυτό το ποτάμι αναδύθηκαν αστρικοί διδάσκαλοι όπως ο Οάνες και ο Ντάγκον που δίδαξαν τις τέχνες και το ψάρεμα στους προιστορικούς λαούς και αυτοί με τη σειρά τους έπιασαν ιχθύες το σύμβολο των ανωτέρων διδασκάλων της ανθρωπότητας, μην ξεχνάτε πως το σύμβολο του Χριστού ήταν οι ιχθύες. Τα αστρικά νερά είναι το ταξίδι της μύσης το ταξίδι του μυημένου Οδυσσέα σε αυτά τα ύδατα είναι εξαιρετικό παράδειγμα. Το στοιχειακό βασίλειο εδώ είναι οι νεράϊδες επίσης εδώ ανοίκουν όλες οι ιστορίες παραφροσύνης με αιμοβόρους λυκανθρώπους και με ανθρώπους που χάθηκαν για πάντα στα σεληνιακά νερά, υπάρχει μια παράδοση που λέει οτι το αίμα του ανθρώπου είναι απο τα σεληνιακά ύδατα γιαυτό η σελήνη μας επηρεάζει τόσο. Το “tattawas” του είναι μια ασημένια ημισέληνος.
Η αστρική γη.
Λέξη κλειδί: Εσώτερο Βασίλειο.
Κάθε φιλόδοξος μάγος πρέπει να ξεκινήσει από εδώ η εσωτερική γη που είναι επίσης γνωστή στην αλχημεία με το λατινικό ακρωνύμιο V.I.T.R.I.O.L. (Visita Interiora Terrae Rectificando Invenies Occultum Lapidem= Επισκέψου την εσωτερική γη και εξαγνισμένος θα βρείς την απόκρυφη λίθο) είναι η αφετηρία. Ο μάγος γνωρίζοντας σταδιακά την εσωτερική του γη την κάνει δική του και την διαμορφόνει ώστε να λειτουργεί υπέρ του, με αυτόν τον τρόπο γίνεται και αυτός σημιουργός σαν την θεότητα όπως ένα παιδί που μιμείται τις συνήθειες των γονιών του. Το στοιχειακό βασίλειο είναι οι γνώμοι και οι νάνοι, λένε οτι ζούν σε κήπους σπητιών οπου υπάρχει αγάπη. Η αστρική γη ελέγχει το ζωικό, φυτικό και ορυκτό βασίλειο. Το tattwas της είναι ένα κίτρινο τετράγωνο.

Νικόλαος Στάης

Ο Νικόλαος Στάης γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα,Είναι τεχνικός φαρμάκων, ερευνητής και αρθρογράφος για θέματα του αποκρυφισμού και του μεταφυσικού.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα