Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Είναι ο Νόμος του Κάρμα δίκαιος πάντα;




Μια διδασκαλία του Paramhansa Yogananda

Η εναλλαγή της ημέρας με την νύχτα και οι εναλλαγή της λύπης με την χαρά στις ζωές των ανθρώπων, μοιάζουν με μια σκακιέρα σε πολλαπλές διαστάσεις. Οι κανόνες του παιχνιδιού καθορίζονται από το κάρμα, τον νόμο του αιτίου και του αιτιατού.
Δείτε τα σκαμπανεβάσματα της ζωής με γαλήνιο νου, όπως θα παρακολουθούσατε μια ταινία. Αφού παρακολουθήσετε μια καλή ταινία, ακόμα κι αν η υπόθεσή της είναι τραγική, λέτε “Τι όμορφη ιστορία! Έμαθα πολλά απ’ αυτήν”. Με τον ίδιο τρόπο, αφού βιώσετε τραγικά γεγονότα στην ζωή σας, πείτε στον εαυτό σας “Είμαι ευγνώμων γι’ αυτήν την εμπειρία. Με έμαθε πολλά”.

Η ζωή χρειάζεται ποικιλία για να είναι ενδιαφέρουσα. Αν ένα μυθιστόρημα μας κάνει να γελάμε ή να κλαίμε, το εκτιμάμε.  Σκεφτείτε την ζωή σαν ένα καλό μυθιστόρημα ή μια καλή ταινία. Οπισθοχωρήστε λίγο, νοητικά. Αν δεν σας αρέσει η πλοκή, θυμηθείτε:  όσο πιο ελεύθεροι νιώθετε εσωτερικά, τόσο πιο εύκολο είναι να την αλλάξετε.


Ένας σοφός και δίκαιος νόμος
Αυτός ο νόμος της δράσης, ο οποίος λέει πως θα θερίσετε αυτά που σπείρατε σε μια προηγούμενη ζωή, είναι δίκαιος και σοφός. Εξηγεί τις προφανείς αδικίες στη ζωή μας και  δίνει πίστη στη δικαιοσύνη και τη σοφία της λειτουργίας των νόμων του Θεού στις ζωές των ανθρώπων.
Οι γιατροί θα έλεγαν ο Τζον κληρονόμησε την παραφροσύνη από τον πατέρα του. Οι μεταφυσικοί θα έλεγαν πως ο Τζον προσέλκυσε έναν παράφρονα γονιό στη ζωή του, επειδή η ψυχή του μετέφερε την τάση για παραφροσύνη από την προηγούμενη ζωή του.
Αν κάποιος ζήσει εκατό χρόνια, έχει τον χρόνο να παλέψει ενάντια στο κακό και να γίνει καλός. Αν όμως ένα παιδί πεθάνει στην ηλικία των πέντε ετών, δεν θα έχει τον χρόνο να χρησιμοποιήσει την λογική και την ελεύθερη επιλογή του για να κερδίσει την μάχη της ζωής.
Αυτό το παιδί πεθαίνει λόγω μιας προηγούμενης υπέρβασης που επέβαλλε στον εαυτό του. Πρέπει να γεννηθεί ξανά και ξανά για να πάρει διάφορα μαθήματα ζωής, μέχρι να μάθει την σωστή συμπεριφορά.
Οι άνθρωποι  συνηθίζουν να κατηγορούν τους άλλους
Η τάση κάθε ανθρώπου είναι αυτο-αποκτούμενη είτε σε αυτή είτε σε προηγούμενες ζωές του. Είναι το αποτέλεσμα των επιλογών του.  Η δικαιολόγηση των αδυναμιών μας με ισχυρισμούς του τύπου “Είμαι κακός επειδή το κάρμα μου με κάνει έτσι”, ή “Ο σατανάς με έβαλε”, ή “Αυτός φταίει, όχι εγώ”, είναι επικίνδυνη.
Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι ακολουθούν αυτή την γραμμή. Κάπου, ελπίζουν, κρυμμένη μέσα στην γεμάτη αποθήκη των παλαιών εμπειριών τους, βρίσκεται κάποια καλή δικαιολογία: κάποια ξεχασμένη πια αμαρτία που έγινε όχι από αυτούς, αλλά εναντίον τους, κάποια επιρροή στην οποία εκείνοι ήταν τα θύματα.
Στη σύγχρονη εποχή, στην οποία η ψυχανάλυση είναι εκτενής, οι άνθρωποι τείνουν να κατηγορούν τους άλλους για τον τρόπο που τους φέρθηκαν – την σκληρότητα ή την αδιαφορία των γονιών τους, των δασκάλων τους, της κοινωνίας – οτιδήποτε χρειάζεται, ώστε να αποφύγουν να αντιμετωπίσουν κατάματα την ανάγκη να αυτοβελτιωθούν.
Είναι ένα απλό τέχνασμα από την πλευρά του Εγώ να επικαλεστεί κάποια αδυναμία για την αντιμετώπιση των δυσκολιών. Οι βαθύτερες αιτίες των προβλημάτων μας, υπάρχουν εκεί που δεν μπορούμε να τις δούμε: στο υποσυνείδητο. Εμείς τις φυτέψαμε εκεί, αρχικά, από λάθος πράξεις που πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν. Σήμερα, αν κάποιος μας φέρεται άσχημα, τον κατηγορούμε επειδή πληγωνόμαστε.
Το γεγονός πως μπορεί με κάποιον τρόπο να έλκουμε αυτόν τον πόνο, δεν μας περνάει από το μυαλό. Αν  η “τύχη” μας γυρίζει την πλάτη, κατηγορούμε όλους τους άλλους εκτός από τον αυτό μας. Ναι, εμείς είμαστε αυτοί, που με τον μαγνητισμό που προβάλλει το κάρμα μας, που έλξαμε αυτήν την συμπεριφορά και όχι η “καταραμένη η τύχη” μας.
Όλες τις περιστάσεις της ζωής μας, όλα τα χαρακτηριστικά, όλες οι συνήθειες, όσο κι αν τις αποκηρύττουμε τώρα, εμείς τις δημιουργήσαμε, είτε πρόσφατα είτε στο απώτερο παρελθόν. Όλα οφείλονται στην λανθασμένη χρήση της ελεύθερης επιλογής, την οποία μας εμπιστεύθηκε ο Θεός.
Να μην κατηγορείτε κανέναν για τα κακά που σας βρίσκουν. Να αναλαμβάνετε την ευθύνη της ζωής σας και όποιων ατυχιών σας συμβαίνουν. Να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε για να εξαλείψετε τις επιβλαβείς τάσεις του χαρακτήρα σας.
Το κάρμα της υπερβολικής λήψης τροφής και της αυτοκτονίας
Αν παραβιάζετε τους νόμους της υγείας και τρώτε υπερβολικά, πιθανότητα θα γεννηθείτε με δυσπεψία ή την τάση να έχετε στομαχικά προβλήματα, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα έναν πρόωρο θάνατο. Αφού ξεπληρώσετε το κάρμα της υπερβολικής κατανάλωσης τροφής στην επόμενη ενσάρκωσή σας, στην τρίτη κατά σειρά μπορεί να γεννηθείτε  με την τάση να τρώτε πολύ, μπορεί όμως να ζήσετε αρκετά ώστε να ξεπεράσετε την απληστία, αν αυτό επιλέξετε.
Τα μωρά που πεθαίνουν στην μήτρα της μητέρας τους, αποτελούν συχνά περιπτώσεις αυτοκτονίας από προηγούμενες ενσαρκώσεις. Περιφρονούσαν την ζωή στο παρελθόν και κατά την διαδικασίας της αναγέννησης δημιουργούν σπασμούς απώθησης της ζωής, κάτι που έχει αντίκτυπο στο σώμα, το οποίο πεθαίνει όταν είναι ακόμα έμβρυο.
Όσοι είχαν αποκτήσει πλούτη, υγεία, ευημερία, σοφία ή πνευματικότητα στις προηγούμενες ζωές τους, γεννιούνται με συγκεκριμένα πλεονεκτήματα από την αρχή της τωρινής ζωής τους. Κατά τον ίδιο τρόπο, όσοι δημιούργησαν φτώχεια, αρρώστιες και άγνοια λόγω αμέλειας σε προηγούμενες ζωές, θα αντιμετωπίσουν τα ίδια προβλήματα από την αρχή της τωρινής ζωής τους.
Η γαλήνη είναι το μυστικό της ελευθερίας
Η γαλήνη είναι ένα μυστικό της ελευθερίας λόγω της ανάγκης για μετενσάρκωση. Αν μπορέσουμε να απομακρύνουμε την συνειδητότητα της ασθένειας και να μην φοβόμαστε τις αρρώστιες αν έρθουν, ή αν επιθυμούμε την υγεία όταν νοσούμε, τότε μπορούμε να θυμηθούμε την ψυχή, η οποία είναι υγιής πάντα.
Φυσικά, αν νοσήσουμε, αν αποτύχουμε ή αν είμαστε αμελείς, δεν χρειάζεται να μείνουμε σε αυτήν την κατάσταση. Πρέπει να αναζητάμε την υγεία, την ευημερία και την σοφία χωρίς τον φόβο της αποτυχίας. Πρέπει όμως να μην είμαστε προσκολλημένοι σε αυτά.
Το καλύτερο είναι να οραματιζόμαστε μέσω της επικοινωνίας με τα Θεία στους διαλογισμούς μας, πως είμαστε απόλυτα υγιείς, με σοφία και αφθονία και όχι να εκλιπαρούμε γι’ αυτά τα πράγματα. Για την ακρίβεια, από την στιγμή που ο νόμος του αιτίου και του αιτιατού κυβερνά τις θνητές μας προσπάθειες, δεν μπορούμε να πάρουμε περισσότερα απ’ όσα μας αξίζουν.
Η μόνιμη επιθυμία μας για υγεία και ευημερία, η οποίες τόσο πολύ επιδιώκονται στις μοντέρνες οργανώσεις, είναι ο δρόμος για την σκλαβιά. Πρέπει πρώτα να αναζητούμε τον Θεό και να βρίσκουμε την υγεία και την ευημερία σ’ Εκείνον. Συνειδητοποιώντας την ενότητα με τον Θεό, ο άνθρωπος μπορεί να αποκτήσει όλα όσα χρειάζεται.
Ο φυσικός πόνος προέρχεται από τον Σατανά
Ο Σατανάς, η δύναμη που ρέει και προσπαθεί να δημιουργεί γεγονότα, δημιούργησε την ψευδαίσθηση του πόνου, που είναι καθαρά νοητικό φαινόμενο. Όμως ο Σατανάς καταπατά τον ίδιο του τον σκοπό. Ο φυσικός πόνος και η θλίψη είναι αυτά που προκαλούν την επιδίωξη της ελευθερίας μέσω του Θεού από τις ψυχές που είναι εγκλωβισμένες στην ύλη.
Η καθαρή ψυχή ενός παιδιού νιώθει ελάχιστο πόνο. Ένας φίλος μου γιατρός σε με ορθοπεδική κλινική μου είπε πως τα παιδιά συναγωνίζονται το ένα το άλλο για το ποιο θα χειρουργηθεί πρώτο, ενώ τους ενήλικες πρέπει να τους παροτρύνουμε για εβδομάδες και μέχρι την ώρα της επέμβασης, έχουν κατακλυσθεί από φόβο.
Αρχικά ο άνθρωπος είχε μεγάλο αυτοέλεγχο και το μυαλό του δεν είχε καμία προσκόλληση κι έτσι δεν ένιωθε πόνο όταν το σώμα του τραυματιζόταν. Παρατηρούσε το σώμα του χωρίς πόνο, όπως μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει την χειρουργική επέμβαση σε κάποιον άλλον χωρίς να νιώθει φυσικό πόνο ο ίδιος.
Αν δεν φοβάστε, θα νιώθετε λιγότερο πόνο. Το παιδί ενός αγρότη που είναι πιο σκληραγωγημένο, νιώθει λιγότερο πόνο από το καλομαθημένο παιδί ενός πλουσίου.
Μην σπαταλάτε αυτήν την ζωή που κερδίσατε με τόσο κόπο
Η μετενσάρκωση απαιτεί από τις ψυχές να ταξιδεύουν μέσω του ορυκτού, φυτικού, ζωικού  και ανθρώπινου βασιλείου, συμπεριλαμβανομένων όλων των φυλών – λευκής, μαύρης, κίτρινης και κόκκινης – έτσι ώστε ο άνθρωπος να υπερβεί τους περιορισμούς του ενός σώματος ή της μίας φυλής. Τότε ίσως μάθει να αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως παντοτινό παιδί του Θεού που είναι πανταχού παρών.
Όσο κάποιος έχει μίσος και απέχθεια στην καρδιά του, τόσο θα περιφέρεται στους διαδρόμους των μετενσαρκώσεων. Σύμφωνα με τους Ινδούς  δασκάλους, έπειτα από οκτώ εκατομμύρια προηγούμενες ζωές, αποκτάται η ανθρώπινη ζωή.
Μην σπαταλάτε αυτήν την ζωή που κερδίσατε με τόσο κόπο τσαλαβουτώντας στην λάσπη των αισθήσεων και της άγνοιας. Συνειδητοποιήστε πως έχετε την ευκαιρία, μέσω της συνειδητής ενότητας και του πανταχού παρόντος Πνεύματος και νιώθοντας την αδελφοσύνη με όλα τα πλάσματα, να μάθετε τον εαυτό σας όχι ως μέλη μια ομάδας ή μιας φυλής, αλλά ως κάποιον που ανήκει σε όλα τα πράγματα και σε όλα τα πλάσματα.
Πρέπει να επιζητάτε την ελευθερία
Η Bhagavad Gita περιγράφει την μετενσάρκωση ως έναν τροχό που γυρίζει συνέχεια. Για να κατέβετε από τον τροχό, πρέπει να επιζητάτε την ελευθερία πολύ έντονα.
Πρέπει να επιζητάτε την ελευθερία όπως κάποιος που πνίγεται και επιζητά τον αέρα. Χωρίς ειλικρινή επιθυμία, ποτέ δεν θα βρείτε τον Θεό. Να Τον επιθυμείτε περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο. Να Τον επιθυμείτε επειδή μπορείτε να Τον μοιραστείτε με τα πάντα: αυτή είναι η μεγαλύτερη ευχή.

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα