Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΥΣΤΙΚΗ


Ο κόσμος που ζούμε είναι γεμάτος μυστικά . Εσύ είσαι γεμάτος μυστικά . Μυστικά που ούτε εσύ ο ίδιος δεν τα γνωρίζεις . Ονειρεύεσαι τα βράδια και όταν ξυπνάς έχεις ξεχάσει το όνειρο για να διαφυλάξεις το μυστικό . Μιλάς και δεν λες την αλήθεια για να μην αποκαλυφθεί το μυστικό σου .
Κρύβεις το σημάδι που έχεις στο σώμα σου για να το κρατήσεις μυστικό .
Και έχεις την αφέλεια να πιστεύεις ότι η άποψη που σου πλασάρουν είναι η αλήθεια.
Όχι , φίλε μου . Την αλήθεια την κρύβουν , όπως ακριβώς την κρύβεις κι εσύ . Την αλήθεια την φοβούνται . Γιατί αν μάθεις την αλήθεια , τότε ο κόσμος δεν θα είναι πια ο ίδιος  . 'Αλλωστε αλήθεια ετυμολογικά είναι (α στερητικό και λήθη) αυτό που δεν ξεχνιέται , κι αν τυχόν μάθεις την αλήθεια δεν πρόκειται να την ξεχάσεις ποτέ .
Νομίζεις ότι ο κόσμος είναι αυτό που βλέπουν τα μάτια σου , μα τα μάτια σου βλέπουν μόνο ότι βρίσκεται σε ορισμένο φάσμα φωτός . Την υπεριώδη ακτινοβολία , τις ακτίνες γ , τις ακτίνες Χ , δεν τις βλέπεις κι όμως υπάρχουν . Εκτός όμως της δεδομένης επιστημονικής ανικανότητας των ματιών σου σε ορισμένα φάσματα , μην ξεχνάς ότι η επεξεργασία της οπτικής εικόνας γίνεται στον εγκέφαλο . Άρα ο εγκέφαλος σου αποφασίζει τι είναι αυτό που βλέπεις . Δηλαδή , βλέπεις το αποτέλεσμα της επεξεργασίας του εγκεφάλου σου και νομίζεις ότι βλέπεις την αλήθεια . Και εκτός αυτού , ο εγκέφαλος εξηγεί τα πάντα σύμφωνα με αυτά που ταιριάζουν στη λογική σου . Ό,τι δεν ταιριάζει στην λογική σου , το απορρίπτει ως παράλογο και στο εξηγεί ως οφθαλμαπάτη ή φαντασία . Και αυτή τη λογική που απωθεί ως παράλογο ό,τι δεν της ταιριάζει στην έχουν διδάξει άλλοι , δεν είναι καν δική σου . Οι άλλοι , λοιπόν , σου έχουν μάθει τι να βλέπεις και επομένως αυτό που βλέπεις είναι αυτό που οι άλλοι θέλουν να δεις . Το ίδιο συμβαίνει και με τις άλλες τέσσερις αισθήσεις σου . Ακούς , μυρίζεις , γεύεσαι και πιάνεις ότι σου έχουν μάθει να ακούς , να μυρίζεις , να γεύεσαι και να πιάνεις .
Υπάρχουν στιγμές όμως , που κάποιες αστραπές αλήθειας σκίζουν τον μαύρο ουρανό της λογικής σου και τότε αισθάνεσαι ότι κάτι είδες με το πλάι του ματιού σου . Γυρνάς να το αντικρύσεις κατάματα , αλλά δεν το βλέπεις . Κι όμως είχες αισθανθεί ότι κάτι ήταν εκεί . Αλλά η αστραπή της αλήθειας είναι ορατή μόνο με το πλάι του ματιού , ποτέ κατάματα . Γιατί κατάματα ο φράχτης της λογικής γίνεται πανύψηλος και δεν μπορεί τίποτα να τον διαπεράσει .
Δεν λέω ότι είναι εύκολο να αντικρύσεις την αλήθεια . Λέω  όμως , ότι αξίζει να προσπαθήσεις . Και το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να αμφισβητήσεις ότι νομίζεις πως είναι αλήθεια . Σε έχουν εξαπατήσει οι άρχοντες της καθημερινότητας και σε έχουν κάνει υπηρέτη της "κοινής" λογικής . Μα εσύ δεν είσαι κοινός , είσαι μοναδικός . Και το ξέρεις , το αισθάνεσαι , βλέπεις τα σημάδια , αλλά φοβάσαι να ξεκινήσεις . Φοβάσαι γιατί ξέρεις ότι τον δρόμο της αλήθειας τον διασχίζεις μόνος σου . ΨΕΜΑΤΑ . Οι άλλοι έχουν ήδη ξεκινήσει. Σε περιμένουν.

Υ.Γ. Αν κάποια στιγμή νοιώσεις ένα φιλικό άγγιγμα στην πλάτη και γυρίσεις πίσω σου και δεν δεις κανέναν , μην ανησυχήσεις . Θα είμαι εγώ που θα σου υπενθυμίζω ότι ήρθε η ώρα να ξεκινήσεις .

ΠΗΓΗ

                                           ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα