Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Τεράστιες Ηλιακές Κηλίδες Θα Μπορούσαν Να Οδηγήσουν Σε Μαζικές Ηλιακές Καταιγίδες


twosunspotsfebruary2013

Μια τεράστια καταιγίδα αναπτύσσεται στην επιφάνεια του ήλιου - και θα μπορούσε να στείλει με  μαζικό τρόπο ηλιακές εκλάμψεις προς τη γη σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Η κολοσσιαία ηλιακή κηλίδα είναι αρκετά μεγάλη για να καταπιεί έξι Γαίες.

Οι ηλιακές κηλίδες συνήθως αναπτύσσονται από τη μετατόπιση μαγνητικών σχεδίων πάνω στον ήλιο , και  μπορούν να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν πολύ δυνατά χαρακτηριστικά ή ατέλειες στην επιφάνεια. 
Οι ηλιακές κηλίδες είναι ψυχρότερες από τον υπόλοιπο ήλιο , μπορούν όμως να οδηγήσουν σε βίαιες εκρήξεις!!
Η τεράστια αυτή καταιγίδα έχει μέγεθος έξι φορές τη διάμετρο της Γης αλλά την πλήρη έκταση της είναι δύσκολο να υπολογίσουμε από τη στιγμή που   το σημείο βρίσκεται σε μια σφαίρα και όχι έναν επίπεδο δίσκο," έγραψε η εκπρόσωπος της Nasa ,Karen Fox.
 Η διαστημική υπηρεσία της Solar Dynamics Observatory εντόπισε τις ηλιακές κηλίδες, καθώς διογκώθηκαν στο σημερινό τους  γιγάντιο μέγεθος  μέσα σε 48 ώρες νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.
Τα μαγνητικά πεδία στην περιοχή  δείχνουν σε αντίθετες κατευθύνσεις, εξήγησε η NASA - γεγονός που καθιστά ακόμη πιο πιθανό να αναφλεγούν.
"Αυτή είναι μια αρκετά ασταθής διαμόρφωση που οι επιστήμονες γνωρίζουν ότι μπορούν να οδηγήσουν σε εκρήξεις της ακτινοβολίας του ήλιου που ονομάζονται ηλιακές εκλάμψεις," είπε η Fox.
Αν και είναι απίθανο κάποια ηλιακή έκλαμψη να μπορέσει να προκαλέσει σωματική βλάβη στον πλανήτη μας, τα ακραία καιρικά φαινόμενα  συζητήθηκαν πρόσφατα ως πιθανή απειλή από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου - και μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά τις επικοινωνίες δορυφόρων.
Απόδοση κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα