Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Τα βρέφη στο καροτσάκι πρέπει να κοιτάζουν τους γονείς τους, όχι τον δρόμο


wcv
Χαμογελούν περισσότερο, κοιμούνται πιο εύκολα και έχουν καλύτερη επικοινωνία με το περιβάλλον. Σύμφωνα με βρετανική μελέτη, τα βρέφη μπορούν να έχουν μια ευχάριστη βόλτα, υπό την προϋπόθεση να κοιτούν προς το πρόσωπο που σπρώχνει το καρότσι τους. Σε αντίθετη περίπτωση, τα περιμένει ένας περίπατος (κι ένα μέλλον) γεμάτα στρες.


Για τα βρέφη ο κόσμος δεν έχει και μεγάλη σημασία- αυτό που τα ενδιαφέρει είναι να μην χάνουν την οπτική επαφή με τη μητέρα τους ή οποιοδήποτε οικείο πρόσωπο σπρώχνει το καρότσι τους. Έτσι, αισθάνονται πιο ασφαλή και αυτό το αίσθημα ασφάλειας θα το κουβαλούν και στην ενήλικη ζωή τους, κερδίζοντας περισσότερη ηρεμία.

Αυτό αποκαλύπτει μια βρετανική μελέτη, η πρώτη του είδους, από τα συμπεράσματα της οποίας προκύπτει ότι ο προσανατολισμός προς την ίδια κατεύθυνση με τον συνοδό τους, αν και πιο διαδεδομένος, είναι λανθασμένος.

Η καθημερινή βόλτα με αυτόν τον τρόπο ισοδυναμεί με μια ώρα μπροστά στην τηλεόραση: η παρατηρητικότητα και η επικοινωνία με τους γονείς μειώνεται. «Από την έρευνα που πραγματοποιήσαμε προκύπτει ότι η βόλτα με το καρότσι είναι για τα βρέφη πηγή άγχους», τονίζει η Σούζαν Τσίντικ επικεφαλής της έρευνας και καθηγήτρια Παιδοψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Νταντί.


ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα