Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

--- ΟΡΑΤΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ! ---



Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (ΙSS) μπορεί εύκολα να εντοπιστεί με γυμνό μάτι και να μπερδευτεί με UFO. Λόγω του μεγέθους του (110m x 100m x 30m) αντανακλά πολύ το φως του ήλιου καθώς διαγράφει την ταχύτατη τροχιά του, μοιάζοντας με φωτεινή σφαίρα φωτός.

Η καλύτερες στιγμές για να τον παρατηρήσει κανείς είναι το πρωί πριν από την ανατολή του ηλίου, το βράδυ μετά το ηλιοβασίλεμα ή όταν ο ουρανός είναι καθαρός και ηλιόλουστος. Και μην θεωρείτε απίθανο να τον βλέπετε αρκετά συχνά να πετά πάνω από τη χώρα μας, αφού σε 24 ώρες πραγματοποιεί 15,7 περιστροφές γύρο από τη Γη, με μέση ταχύτητα 27744 km/h .
Μια λίστα με τις επόμενες ευκαιρίες παρατήρησης του ΔΔΣ εμφανίζεται στην ιστοσελίδαhttp://iss.astroviewer.net/observation.php, αρκεί να δηλώσετε την τοποθεσία σας στο ‘’Your location’’ και να την αποθηκεύσετε. Η λίστα που θα εμφανιστεί αμέσως μετά, θα δείχνει τα πιο φωτεινά περάσματα του τις επόμενες δέκα μέρες από την Ελλάδα, αλλά και την ένταση της φωτεινότητας του.

Μία πολύ καλή ευκαιρία να τον δείτε να διασχίζει τον ελληνικό ουρανό, είναι σήμερα (10 Φεβρουαρίου του 2013) από τις 18:54 έως τις 19:00 το απόγευμα (UTC+2). Θα εμφανιστεί από Νότο προς Βορρά και θα είναι ορατός με επαρκή φωτεινότητα για τα επόμενα έξι λεπτά!


(Ευχαριστούμε τον Σταύρο Κ. για την πληροφόρηση.)


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα