Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΛΛΟΘΑΝΑΤΟΥΣ

                            


Μία μία, όλες οι μεγάλες ελληνικές  εταιρίες μεταφέρουν τις έδρες τους στο εξωτερικό εγκαταλείποντας  το καράβι που βουλιάζει. Εν αντιθέσει  με τους μεγαλοκαπιταλιστές, ο λαός καλείται καθημερινά από τους κυβερνώντες  να επιδεικνύει εθνική συνείδηση και να θυσιάζεται για το «καλό» της πατρίδας. Τι σημαίνει τελικά η λέξη πατρίδα και τι περιεχόμενο λαμβάνει κάθε φορά που κάποιος την επικαλείται;
Για τους υγειώς σκεπτόμενους καθημερινούς ανθρώπους, η λέξη πατρίδα συμβολίζει το μέρος που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν, έκαναν φίλους, αγάπησαν και δημιούργησαν. Για κάποιους άλλους, η πατρίδα είναι απλά μία λέξη που την χρησιμοποιούν για να κερδοσκοπήσουν πάνω στην δυστυχία και την κοινωνική αδικία. Κάποιοι, χρησιμοποιούν τη λέξη πατρίδα για να διαχωρίσουν τους λαούς, γιατί μόνο διασπασμένους μπορούν να τους κυβερνούν και να τους εκμεταλλεύονται. Άλλοι, από τη μία κομπάζουν από εθνική υπερηφάνεια ενώ από την άλλη σχεδιάζουν πολέμους εξ ονόματος των λαών, ικανοποιώντας τα συμφέροντα των βιομηχανιών όπλων και των κατασκευαστικών εταιριών ανοικοδόμησης των κατεστραμμένων χωρών. Κάποιοι άλλοι τέλος, χρησιμοποιούν τη λέξη πατρίδα για να διαχωρίσουν τους ανθρώπους σε καλούς συμπατριώτες και κακούς ξένους, σε χριστιανούς και μουσουλμάνους, σε άσπρους και μαύρους, προωθώντας έτσι την ξενοφοβία, τη μισαλλοδοξία και τον φυλετικό διαχωρισμό. 
Η λέξη πατρίδα  έχει πραγματικό περιεχόμενο μόνο όταν εμπεριέχει τις έννοιες της αγάπης, της ενότητας και της αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων. Κάθε άλλη έννοια που της αποδίδεται εξυπηρετεί τα συμφέροντα των από πάνω για να μας κρατούν καθυποταγμένους. Για τους από πάνω, ο λαός είναι είδος προς ανάλωση. Είναι ένας σωρός από εν δυνάμει μελλοθάνατους σκλάβους. 
Οι μελλοθάνατοι όμως δεν έχουνε πατρίδα...
Το μόνο που τους ενώνει πραγματικά είναι η κοινή ανάγκη τους να αποτινάξουν το ζυγό τους και να ανατρέψουν τους τους υπεύθυνους της εξαθλίωσής τους.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα