Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

«Μην κρίνετε, για να μην κριθείτε. Γιατί με όποια κρίση κρίνετε θα κριθείτε, και με όποιο μέτρο μετράτε, θα μετρηθεί σ’ εσάς



Η ζωή είναι αλλαγή. Μόνο η αλλαγή είναι αιώνια λέγει ο ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ
Η Ευγένεια πηγάζει και αναδύεται απο την ψυχή. Εαν η ευγένεια δεν είναι πηγαία, αλλά βάση κοινωνικού προγραμματισμού, ψεύτικη είναι. Υποκρισία. Καθωσπρεπισμός.
Ομήρου Ιλιάδα, Ομήρου Οδύσσεια, Καινή Διαθήκη. 3 Βιβλία, που απο μόνα τους αρκούν, εφόσον μελετηθούν σε βάθος, να δώσουν ολες τις απαραίτητες αξίες, ήθος, γνώση και πρότυπα, για να διαμορφώσει κανείς εναν χαρακτήρα βαθιά ανθρώπινο και γνωστικό. Δεν χρειάζονται τόσα κείμενα στην φιλολογική κατεύθυνση. Ούτε να υπάρχει θρησκευτικός προσυλητισμός. Εαν κανείς μελετήσει αυτά τα 3 βιβλία, καθαρά φιλοσοφικά, σε βάθος και εντρυφήσει στα βαθύτερα νοήματα τους, είναι έτοιμος, ολοκληρωμένος άνθρωπος. Σκεπτόμενος, με βαθύτατη συναίσθηση και ωριμότητα . Επίσης, μελέτη Επίκουρου - Ηρακλείτου - Σωκράτη - Νεοπλατωνικών ,Προσωκρατικών, κλασσικά μυθιστορήματα του 19ου αιώνα, Ερμητικά κείμενα, Βέδες, μεγάλους τραγικούς, δυτικούς στοχαστές και φιλοσόφους των περασμένων αιώνων, αλλά παράλληλα, μια παιδεία προσανατολισμένη στην εμπειρία και την πράξη, κι οχι την μάταιη θεωρητικολογία. Γιατί, οι βιβλιοθήκες πολλών είναι γεμάτες, αλλά λίγοι σπάνε τα δεσμά.. Μελέτη ομως, ούτε παπαγαλία, ούτε αποσπάσματα που βολεύουν και σαγηνεύουν το εκάστοτε σύστημα.Ωδή στην παιδεία του Αύριο..
 ---------------------------------
Και μόνο φόβος, φώλιασε μες την καρδιά τους, κι αυτοί νομίσανε οτι γίνανε δυνατοί...
--------------------------------
Σημαντικός είναι αυτός που Είναι. Αξία εχει μόνο οτι Είναι. Κανένα κονωνικό κριτήριο δεν σου προσδίδει, η σου αφαιρεί Αξία. Εσυ ο ίδιος το κάνεις. Μόνο εσυ. Ο Καρπός της αλήθειας σου , αξία.Ο μαρασμός του ψεύδους, ανυπαρξία.

Θυμάμαι τόσο τον εαυτό μου, οσο και αλλους, που ως παιδιά, μιλούσαμε μόνοι μας, σε εναν αόρατο φίλο. Μας ελεγαν τρελά. Μεγάλωσα και διάβασα πως 2 άτομα, ανεξάρτητα απο την απόσταση που τα χωρίζει, αλληλεπιδρούν μεταξύ τους με εναν "αορατο" δεσμό. Και μετά αναρωτήθηκα. Ρε μπας και κάποιος, κάπου , ακουγε ;

 Ποτέ και για κανένα λόγο, δεν περνάει απο το νου των ανθρώπων που θέλουν να ξεγελάσουν, να εκμεταλλευτούν, η να εξαπατήσουν , πως , δεν είναι οι εξυπνότεροι, ούτε κάποιου είδους εκλεκτοί. Πόσο μάλλον δε, να σκεφτούν πως είναι το ακριβώς αντίθετο απο αυτό που απο βλακεία πιστεύουν. Πόσο μάλλον δε, να σκεφτούν, πως οχι μόνο δεν είναι εξυπνοι, αλλά πως, θα πρέπει να εύχονται, να μην ασχοληθεί κάποιος ευφυής μαζί τους. Στον κύκλο του ψεύδους και της αδικίας, κανείς δεν βγήκε, ούτε ποτέ θα βγει ποτέ νικητής. Να σκέφτεσαι προσεκτικά τι θες, τι εύχεσαι και τι αναζητάς.Γιατι οταν το βρεις, θα ναι αργά.

Μετά απο χρόνια αναζήτησης, μελέτης και αναθεώρησης, κατέληξα πριν καιρό σε ενα "πόρισμα" , το οποίο ως σήμερα, τείνει να γίνει το προσωπικό μου "δόγμα" . Ό,τι κι αν πιστεύεις, οτι κι αν λες, πάντοτε, θα μπορεί να αμφιβητηθεί, να ανατραπεί, να μην είναι απόλυτο. Πάντα θα υπάρχουν όψεις που δεν κατάφερες να δεις απο μόνος σου. Πάντα θα σου λείπει κομμάτι του "παζλ". Είναι η ψευδαίσθηση σπουδαιότητας, αξίας, η "ανωτερότητας" που μαστίζει την ανθρωπότητα. Εκει εντόπισα την ρίζα ολων των δεινών. Την ρίζα του διχασμού και της διαίρεσης, σε απόψεις, θρησκείες, προτάσεις, οπτικές. Δεν ενδιαφέρει σχεδόν κανέναν, το να "δει" την μεγάλη εικόνα, η να κατακτήσει μαζί με τους συνανθρώπους του, μια πληρέστερη εικόνα της κοινής πραγματικότητας που ολοι μας βιώνουμε σε αυτόν τον πλανήτη. Ο καθένας , επιμένει και εμμένει, στην "σπουδαιότητα" του και γατζώνεται απο οσα τάχα , του "ανήκουν". Και έρχεται ο Θάνατος, ο Έρωτας, ο Πόνος, οι ανάγκες, να μας θυμίσουν οτι δεν διαφέρουμε και τόσο , η οτι, υπάρχουν λύσεις αν σκύψουμε και λίγο το ανόητα "περήφανο" κεφάλι μας για να τις δούμε. Είναι τρέλα, αυτό που ζούμε στην σύγχρονη εποχή. Άλλο να είμαστε, άλλο να νομίζουμε πως είμαστε, άλλα να κάνουμε, άλλα να λέμε, κι αλλα να θέλουμε. Και μετά , σου λένε, πως ο ορθόδοξος ασκητισμός, που απαιτεί ταπεινότητα και απλότητα, είναι τάχα ανόητος, ανθελληνικός, η "δουλοπρεπής". Κι ομως, η περηφάνεια, είναι νούμερο ενα Αμαρτία... Και ο Ηράκλειτος, είμαι σίγουρος, αυτό πίστευε, οταν απο την σιχαμάρα του, προτίμησε το παιχνίδι με τα παιδιά , απο το να ασχοληθεί με τα κοινά.
 ----------------------------------------------------------------------
1 «Μην κρίνετε, για να μην κριθείτε. 2 Γιατί με όποια κρίση κρίνετε θα κριθείτε, και με όποιο μέτρο μετράτε, θα μετρηθεί σ’ εσάς. 3 Και γιατί βλέπεις την αγκίδα που είναι μέσα στο μάτι του αδελφού σου, ενώ το δοκάρι μέσα στο δικό σου μάτι δεν παρατηρείς; 4 Ή πώς θα πεις στον αδελφό σου: “Άφησε να βγάλω την αγκίδα από το μάτι σου”, ενώ ιδού, το δοκάρι είναι μέσα στο μάτι το δικό σου; 5 Υποκριτή, βγάλε πρώτα από το μάτι το δικό σου το δοκάρι, και τότε θα δεις καθαρά, για να βγάλεις την αγκίδα από το μάτι του αδελφού σου. 6 Μη δώσετε το άγιο στα σκυλιά, μήτε να ρίξετε τα μαργαριτάρια σας μπροστά στους χοίρους, μην τυχόν τα καταπατήσουν με τα πόδια τους και μετά στραφούν και σας ξεσκίσουν». Ματθαίος, περι κατακρίσεως του Πλησίον. Και ο χρυσός κανόνας, πάλι απο το κατα ματθαίον "«Όλα όσα θέλετε, λοιπόν, να κάνουν σ’ εσάς οι άνθρωποι, έτσι κι εσείς να κάνετε σ’ αυτούς. γιατί αυτός είναι ο νόμος και οι προφήτες».
Η πνευματικότητα και η αναζήτηση του Θείου, δεν εχει καμία σχέση με οργανώσεις, εκκλησίες η οργανωμένα συμφέροντα. Είναι υπόθεση ατομική , ξεχωριστή και τόσο Ιερή, που δεν μπορεί να σκυλεύεται και να γίνεται αίτιο εκμετάλλευσης, ύπνωσης και ιδιοτέλειας.

Ουδεμία θρησκεία, ιδεοληψία, προσωπική η συλλογική πεποίθηση, υπεράνω της αλήθειας και της Ελευθερίας.
-------------------------------------------------------------------------
Έχουν πολύ πλάκα οι αρχαιόθρησκοι, η οι αρχαιολάτρες, οι οποίοι ακούνε black metal και ενδόμυχα επικαλούνται τον Σατανά. Κι αν τους πεις οτι συγκριτικά, ο Σατανάς είναι ο Θεός Άδης των αρχαίων, αρχίζουν τις κραυγές περι μη σύγκρισης, Ελληνικής και Ιουδαικής κοσμοθεώρησης. Το οτι ολες οι θρησκείες, προσωποποιούν και συμβολικά αναπαριστούν τις συμπαντικές δυνάμεις ως "ανθρωπόμορφες" , αρα προσιτές, ούτε λόγος να το σκεφτούν. Το οτι δεν μπορεί και δεν εχει δικαίωμα κανείς να εκπροσωπήσει κανέναν θεο, κι αυτό τους φαντάζει λιγάκι δύσκολο. Το οτι ισως να μην υπάρχει θεός, δεν τους περνά ποτέ απο το μυαλό. Το οτι η πίστη, είναι μια κατ εξοχήν προσωπική υπόθεση, τους φαντάζει εξωγήινη πεποίθηση. Πάντως εξω απο τα δόντια. Αν η ηθική των πολέμιων του Χριστιανισμού, είναι η λογική της αρένας και της αγριότητας, τότε δικαιώνετε , στο παρόν, τους πρωτοχριστιανούς που κατηγορούσαν τους παγανιστές ως ειδωλολάτρες, απάνθρωπους και ανίατα περήφανους, μωρούς. Προσωπικά θα ανακαλύπτω τα βαθύτερα νοήματα της ύπαρξης, είτε στον Παύλο, είτε στον Ηράκλειτο, είτε στον Επίκουρο, είτε στον Σωκράτη, είτε στον Βολταίρο, είτε στον Νίτσε. Εσείς, καθίστε εγκλωβισμένοι, να μετράτε, ποιός θεός,φυλή,θρησκεία την εχει μεγαλύτερη.
  
K.C
 ------------------------------------------------------
"Θα πρέπει να μετατραπούν από Homo Sapiens σε Homo Universalis, μέσω της ανάπτυξης μιας άλλης αίσθησης την οποία σήμερα ονομάζουμε Νόηση. Τέρμα η ύλη! Τα πάντα είναι ενέργεια, κι όταν λέω ενέργεια δεν μιλάω για ηλεκτρισμό, μαγνητισμό κλπ. αυτά είναι εκφάνσεις της ενέργειας. Δεν είναι ενέργεια ο ηλεκτρισμός, είναι μια εκδήλωση ενός ευρύτερου γεγονότος που δεν γνωρίζουμε ούτε την έκταση ούτε τη φύση και το λέμε Ενέργεια.
Η ενέργεια είναι το υλικό του σύμπαντος που δεν είναι ούτε Ευκλείδειο, ούτε τρισδιάστατο. Είναι έξω από τις αισθήσεις μας, είναι το λεγόμενο χάος, το Έρεβος… Το υλικό από το οποίο πηγάζουν όλα τα δευτερογενή γεγονότα που μας δημιουργούν αυτό το Matrix είναι έξω από τη δυνατότητα των αισθήσεων μας. Κάποτε το ονόμαζαν χάος, σήμερα η Νέα Φυσική το ονομάζει Ψευδοκενό. Ο χώρος είναι γεμάτος από αυτό το Ψευδοκενό που αν κουνηθεί λίγο, αν υπάρξει μια μικροδιακύμανση του, τότε γεννιέται ένας κόσμος και όχι ένα Σύμπαν. Σύμπαν είναι όλοι οι κόσμοι μαζί και υπάρχουν άπειροι…Όμως οι κόσμοι είναι μια αφαίρεση, διότι το Σύμπαν είναι Ένα και ούτε σε κόσμους (μικροσύμπαντα) μπορούμε να το χωρίσουμε. Όλα αυτά φαίνονται μαγικά. Για ανθρώπους που δεν ξέρουν σύγχρονη Φυσική είναι μεταφυσικά."

Δρ. Μάνος Δανέζης
Επίκουρος Καθηγητής Αστροφυσικής, στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών
Από την συνέντευξη στον Γ. Στάμκο - περιοδικό ΖΕΝΙΘ
 
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα