Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΘΗΣΕΑ...ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ;

Αποτέλεσμα εικόνας για Θησέα που είσαι;

Θησέα που είσαι;

ΑΔΕΛΦΙΑ...πριν τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ....προβάλλουν και λαμβάνουν χώρα....μέσα μας δύο αντιθετικά πρότυπα...για να γίνει η αντιπαραβολή τους...με το μεν πρώτο να είναι ΘΕΤΙΚΟ...και το δεύτερο ΑΡΝΗΤΙΚΟ.
Το θετικό μέρος μας το δίνει ο ΘΗΣΕΑΣ....ως νεαρός και διανοούμενος μας θέτει τις αρχές της πορείας μας προς τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ....εξοντώνοντας τους έξι ληστές της ψυχής....γιατί πολύ απλά προ της έναρξης του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ.....απαιτείται ΑΔΕΛΦΙΑ....η ΚΑΘΑΡΣΗ....από τα πάθη της ψυχής μας...τις ελλείψεις που έχουμε, τις υπερβολές  που τονίζουμε, τις αδυναμίες μας και τις υπερβάσεις.
 Πρωτοστατούν σε όλα αυτά εν εγρηγόρσει.... η ΔΙΑΚΡΙΣΗ και η ΒΟΥΛΗΣΗ μας.


Το αρνητικό μέρος μας το δίνει η ΣΦΙΓΓΑ .....που είναι πάντα παρούσα πίσω από την νοητική μας οθόνη...ακριβώς για να μας εξαπατά δόλια την ψυχή μας. Η ψυχή μας δεν μπορεί να δει στην ακίνητο τερατόμορφη όψη της Σφίγγας, ούτε την πλάνη της φαντασιώσεως.....με συνέπεια να αδυνατεί να λύσει το αίνιγμα της ενοποιήσεως του ΕΑΥΤΟΥ.
Οπότε βλέπουμε ότι η διαλογιστική ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΘΑΡΣΕΩΣ του Θησέα.....έρχεται σε αντίθεση με την στατικότητα της αινιγματικής απάθειας της Σφίγγας.
Έτσι από το τετράποδο νήπιο...που είμαστε...για να καταστούμε άνθρωποι δίποδοι...οφείλουμε να ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΜΕ την ΑΛΗΘΕΙΑ( θεία Άλη) των παλμών της ΚΑΡΔΙΑΣ(Κάρα Διός) μας.
Ποια όμως ΚΑΡΔΙΑΣ..εκ των τεσσάρων μερών του σώματος της Σφίγγας...τα οποία συγκροτούνε το ακίνητο, επί βράχου σύμβολο της Σφίγγας;Έλα ντε;

ΑΔΕΛΦΙΑ....η ενοποίηση των παλμών της ΚΑΡΔΙΑΣ του κάθε διαλογιζόμενου σε ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΟΝ....είναι ασφαλώς ΕΡΓΟ του ΠΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ.
Η ίδια μας η Θεολογία και Μυθολογία που είναι αδιάσπαστα συνδεδεμένες .....τείνουν με την ψηλή διαλογιστική ΠΑΛΜΟΔΟΝΗΣΗ.....να οξύνουν το ΠΝΕΥΜΑ μας.
Η ΕΝΑΤΕΝΗΣΗ υψηλόφρονων ΙΔΕΩΝ αντιθετικού χαρακτήρα γεννούν ΑΠΟΡΙΕΣ.
Όμως δια της λάμψης αποσπούνε το ΝΟΥ από την ΥΛΗ και το υψώνουν στην ΙΕΡΑ και ΑΑΘΕΣΦΑΤΟΝ φρένα του Εμπεδοκλή.

ΑΔΕΛΦΙΑ μου καλά και αγαπημένα.....σας ΕΥΧΟΜΑΙ ......η αθέατη και άφατη ιερά φρην (δηλαδή... φρην ήταν η λέξη που απαντά πολύ συχνά και στον πληθυντικό (φρένες) και σήμαινε αρχικά το διάφραγμα, την περιοχή του σώματος γύρω από την καρδιά και γύρω από το ήπαρ, την καρδιά αυτή καθαυτή ) πχ.
  1.  
    • Τοῦτο δὲ τὸ διάζωμα καλοῦσί τινες φρένας, ὃ διορίζει τόν τε πλεύμονα καὶ τὴν καρδίαν' (Αριστοτέλης)
    • ἔρως φρένας ἀμφεκάλυψε.
...φέρνει μέσω ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ τον κάθε ΑΝΘΡΩΠΟ δια της φοράς του αοράτου πεδίου στην ΕΥΔΑΙΜΟΝΙΑ, της αυτοβούλου υπηρέτησης του ΘΕΙΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ.
Η Συμπαντική φορά του ΕΝΟΣ (της ιερής και αφεσθάτου φρενός/φρ+Ενός) του Πόλου Απόλλωνος....είναι ο βασικός ΣΤΟΧΟΣ.....του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ.
(ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ=ΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΟΣ)

Γίνε και ΕΣΥ....ΗΡΩΑΣ και ενοποίησε τις δυνατότητες σου, ώστε να καθιστήσεις την ΑΡΕΤΗ...μιας και τα τέρατα σε αποδυναμώνουν, σε εξουδετερώνουν και σε εξοντώνουν.

Έτσι ΑΔΕΛΦΙΑ μου...μόνο μέσω του ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ...ο ΝΟΥΣ (Ν+ΟΥΣ) καθίσταται ΑΞΙΟΣ να διακρίνει στους άλλους τις δυνατότητες και αδυναμίες με ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ και ΕΥΘΥΚΡΙΣΙΑ.

Κι αν έχετε την απορία γιατί....στη προκαταρκτική φάση...δεν παρουσιάζονται τα Θεία Όντα στην οθόνη μας....είναι γιατί τόσα χρόνια....τους έχουμε ξεχάσει....και θέλουμε από την άλλη τώρα....στα δύσκολα...να μας θυμηθούν ΕΚΕΙΝΟΙ...και να μας σώσουν....αλλά ξεχνάμε ΟΛΟΙ μας...με τον τρόπο του ο καθένας...ότιΑΓΝΟΗΣΑΜΕ την Μυθοιστορία μας, λοιδορήσαμε την κληρονομιά μας την Θεογονική Περι-ουσία, την Περί της Ουσίας Γνώση του Θείου...των Προγόνων μας...εκ ως εκ τούτου λάβαμε τη ψευδή διάσταση των αποκλίσεων του άλλοτε ΤΡΟΠΟΥ οικογενειακής και κοινωνικής ζωής....με το σήμερα...αλλά και οι χρονικές αποστάσεις....μας έχουν χωρίσει από την ΠΗΓΗ....εκπορεύσεως της ΘΕΙΑΣ μας ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ....ώστε να μην επιτρέπουν ΑΔΕΛΦΙΑ....τη νοητική μας ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ των παραστάσεων....όλα αυτά τα χρόνια.....που πέρασαν ώστε να αισθανόμασταν τα ΘΕΙΑ ΟΝΤΑ.

Στη νέα περίοδο που διανύουμε μπαίνοντας στον ΥΔΡΟΧΟΟ....οφείλουμε να ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ τις ΑΡΧΕΤΥΠΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ της ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ...μέσα στην ΨΥΧΗ Μας.

Πολλοί ψάχνουν την αληθοφάνεια των πραγμάτων...και αγνοούν πλήρως την ΑΛΗΘΕΙΑ...όπου προέρχεται μέσω της μεθοδολογίας της συλλογιστικής επιστήμης....για να αναπτύξουμε ΑΔΕΛΦΙΑ....ΟΡΘΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ της αντικειμενικής εκτίμησης της ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

(Ο τρόπος το πώς θα το πραγματώσουμε και θα το πετύχουμε αυτό...ίσως να γίνει η αφορμή...να γράψω το επόμενο άρθρο...σύντομα.)

Θησέα ...που είσαι;



ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ
                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα