Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

FORTEANA...ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ!! ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

                                          

Πτώσεις ψαριών, βατραχιών, φουντουκιών και πάγου που εμφανίζονται ξαφνικά, αντικείμενα που βρίσκονται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατασκευής τους χωρίς κάποια λογική εξήγηση.
Ιδού μερικά από τα ανεξήγητα φαινόμενα, στη μελέτη των οποίων ένας άνθρωπος αφιέρωσε όλη την ζωή του.Ταυτόχρονα, παρουσιάζονται κάποια από εκείνα τα φαινόμενα που ακροβατούν ανάμεσα στο κωμικό και το υπερφυσικό.
Κυρίες και Κύριοι, καλώς ήλθατε στον παράδοξο κόσμο του Charles Fort.

Για όποιον ασχολείται με τα ανεξήγητα μυστήρια του κόσμου μας, το όνομα και η δουλειά του Charles Fort ανήκουν σε εκείνα τα θέματα που δεν μπορεί εύκολα να προσπεράσει.
Ποιος ήταν όμως ο Fort και γιατί μία ολόκληρη κατηγορία ανεξήγητων φαινόμενων έχει πάρει το όνομα του;
Ο Charles Fort ήταν γιος Ολλανδών μεταναστών και γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1874.
'Έπειτα από μια δύσκολη και καταπιεστική εφηβική ηλικία το έσκασε από το σπίτι του σε ηλικία 18 ετών και, αφού ταξίδεψε για τέσσερα χρόνια σε Ευρώπη και Αφρική, επέστρεψε σε ηλικία 22 ετών στη Νέα Υόρκη , όπου δούλεψε για σειρά ετών ως συγγραφέας και δημοσιογράφος.
Πουλούσε, με μέτρια επιτυχία, άρθρα σε εφημερίδες και περιοδικά, ελάχιστα από τα οποία σώζονται σήμερα, ενώ ζούσε με την γυναίκα του μια λιτή και ήρεμη ζωή.Ο ίδιος ήταν πολύ κλειστός χαρακτήρας και για τον λόγο αυτόν του είχαν δώσει το παρατσούκλι  Ερημίτης του Bronx.
Ταυτόχρονα είχε ήδη αρχίσει να ασχολείται με αυτό που θα εξελισσόταν στο μεγάλο πάθος του, δηλαδή τη συλλογή και αρχειοθέτηση άρθρων και δημοσιευμάτων από παράξενα ή ανεξήγητα περιστατικά, κάτι στο οποίο θα αφιέρωνε όλη τη ζωή του λίγα χρόνια αργότερα.

                                      

ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ FORT: ΤΑ FORTEANA

Μια μικρή περιουσία που κληρονόμησε σε ηλικία 42 ετών έδωσε την ευκαιρία στον Fort να αφιερώσει όλη την υπόλοιπη ζωή του στο έργο για το οποίο  είναι γνωστός μέχρι σήμερα.΄Ετσι, για διάστημα μεγαλύτερο από 20 χρόνια μοίρασε το χρόνο του μεταξύ της βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης  και του Αναγνωστηρίου του Βρεταννικού Μουσείου του Λονδίνου.
Εκεί ξεφύλλιζε με τις ώρες επιστημονικά περιοδικά αλλά και εφημερίδες, ψάχνοντας να βρει αναφορές γεγονότων που δεν είχαν άμεση ερμηνεία ή δεν εξηγούνταν με βάση τις μέχρι τότε υπάρχουσες επιστημονικές γνώσεις.
Όλη η ερευνητική δουλειά του συμπυκνώθηκε σε τέσσερα βιβλία, τα οποία εκδόθηκαν από το 1919 έως το 1932 (χρονιά του θανάτου του).
Διαβάζοντας κάποιος την εισαγωγή του πρώτου  βιβλίου του, μπορεί να καταλάβει πολλά για τον τρόπο σκέψης και την μέθοδο του ερευνητή και συγγραφέα.
Αναφέρει λοιπόν ο Fort ΄΄... ταξίδεψα στα έσχατα σκοτάδια των επιστημονικών και φιλοσοφικών πρακτικών και εργασιών των υπερ-αξιοσέβαστων, των θαμμένων ωστόσο στη σκόνη της αδιαφορίας.Κατέβηκα στα βάθη της δημοσιογραφίας και επέστρεψα με τις ψυχές των για πάντα χαμένων δεδομένων''.
Πράγματι, τα βιβλία του Fort ήταν στην ουσία κατάλογοι με παράδοξα και ανεξήγητα γεγονότα, τα οποία προς τιμή του ανθρώπου που τα παρουσίασε πρώτος ονομάστηκαν και είναι σήμερα γνωστά ως Forteana ή ελληνιστί Φορτεάνια Φαινόμενα.
Έτσι, ανατρέχοντας κάποιος στα βιβλία του Fort , θα βρει εκατοντάδες αναφορές σε γεγονότα 'οπως πτώσεις από τον ουρανό βατράχων, ψαριών, φιδιών, μυρμηγκιών, σκουληκιών, κόκκινης σκόνης, ανθρακικής σόδας, νιτρικού οξέος, ασβεστόλιθων, αλατιού, στάχτης, φυτικών σπόρων, ζελατινώδων ουσιών, σπόρων, μεγάλων κομματιών πάγου, μέχρι και οβίδων από κανόνια..

                                    

Επίσης, θα βρει δεκάδες αναφορές για ufos (αξίζει να σημειωθεί ότι συγκεντρώθηκαν πολλά χρόνια προτού ακουστούν οι όροι <<ιπτάμενος δίσκος>> και ufo , ενώ υπάρχει και η πρώτη αναφορά στην ιστορία σε επαφή τρίτου τύπου), για περίεργα ίχνη (τα περίφημα χνάρια του Διαβόλου), για στρατιώτες φαντάσματα, τερατώδη πλάσματα, απίστευτα μετεωρολογικά και αστρονομικά φαινόμενα,   φωτοβόλα ζώα, αντικατοπτρισμούς και περίεργους κρότους, απίθανες συμπτώσεις και οτιδήποτε έμοιαζε παράξενο ή ανεξήγητο στα μάτια του Fort.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και σήμερα περισσότερες από εξήντα χιλιάδες σημειώσεις του διατηρούνται αρχειοθετημένες στη δημόσια βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης, ενώ χιλιάδες άλλες έκαψε ο ίδιος το 1920, κατά τη διάρκεια μιας κατάθλιψης.
Ο Fort πέθανε από λευχαιμία το 1932, σε ηλικία 68 ετών, αλλά το έργο του συνεχίστηκε για δεκαετίες και συνεχίζεται μέχρι σήμερα από ένθερμους οπαδούς του σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι αποκαλούνται φορτεανιστές.
Δεκάδες περιοδικά και βιβλία έχουν εκδοθεί με θέμα τους τα forteana, τα οποία έχουν συλλεγεί σύμφωνα με την μέθοδο του Fort και περιέχουν καταγραφές φαινομένων που ανήκουν στις ίδιες κατηγορίες με αυτά που κατέγραφε ο Fort.
Επισημαίνεται ότι  φαινόμενα σαν αυτά που έχει καταγράψει ο Fort παρατηρούνται ακόμα και σήμερα και μάλιστα με μεγάλη συχνότητα.
Το πιο γνωστό έντυπο που ασχολείται με την καταγραφή και τη δημοσιοποίηση Φορτεάνιων Φαινομένων είναι το μηνιαίο περιοδικό Fortean Times , το οποίο κυκλοφορεί τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή.
Συνεχίζεται....
Από το περιοδικό 2001 Φάκελος Χ και δημοσιεύθηκε τεύχος 6 τον Απρίλιο του 1998.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα