Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Κακοσμία; 4 τρόποι για να μη σας πάρουν... μυρωδιά



Υπάρχουν κάποιες οσμές που σας φέρνουν σε αμηχανία; Μην επιτρέψετε στη δυσάρεστη αναπνοή, την κακοσμία των ποδιών ή τη μυρωδιά του ιδρώτα να σας φέρνουν σε δύσκολη θέση. Υπάρχουν άμεσες λύσεις για όλες τις περιπτώσεις.

Στοπ στην κακοσμία των ποδιών

Χρησιμοποιείτε κάποια πούδρα (τύπου τάλκ) που απορροφά την υγρασία, η οποία δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον για να αναπτυχθούν μύκητες που με τη σειρά τους ευθύνονται για την κακοσμία των ποδιών. Ακόμη ένα ποδόλουτρο με βότανα μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από την κακοσμία. Βάλτε λίγο νερό να βράσει και προσθέστε από δύο κουταλιές φασκόμηλο, μέντα και λίγο δενδρολίβανο. Αφήστε το να κρυώσει, σουρώστε το και ρίξτε το σε μια λεκάνη με ζεστό νερό. Κάντε ένα ποδόλουτρο αφήνοντας τα πόδια σας στη λεκάνη για ένα τέταρτο. Πριν φορέσετε τα  παπούτσια σας πλύνετε και στεγνώνετε πολύ καλά τα πόδια.

Αντιμετωπίστε την δυσάρεστη αναπνοή

Σε ένα ποτήρι νερό ρίξτε μια σταγόνα αιθέριο έλαιο tea tree και κάνετε στοματικές πλύσεις χωρίς να το καταπιείτε. Το συγκεκριμένο έλαιο θα σκοτώσει όλα τα βακτήρια που προκαλούν κακοσμία.   Μερικές φορές η κακοσμία του στόματος οφείλεται σε ξηροστομία. Στην περίπτωση αυτή στεγνώνει το στόμα (επειδή δεν υπάρχει έκκριση του σάλιου) και η στοματική κοιλότητα δεν καθαρίζεται από τα μικρόβια (το σάλιο έχει μικροβιοκτόνο δράση). Επίσης στην έκκριση σάλιου μπορεί να βοηθήσει και το μάσημα τσίχλας.

Αν  μυρίζει ο ιδρώτας σας

Για να μην μυρίζει ο ιδρώτας σας αποφεύγετε τα καυτερά φαγητά, το σκόρδο, το κρεμμύδι και τον παστουρμά. Φροντίστε να είστε σχολαστικοί με την καθαριότητα ιδιαίτερα αν έχετε πρόβλημα. Επίσης καλό είναι να αποφεύγετε τα πολύ στενά ρούχα και τα συνθετικά. Προτιμήστε τα βαμβακερά ρούχα. Αν το πρόβλημα είναι πιο σοβαρό και επιμένει πρέπει να δείτε κάποιον ειδικό (δερματολόγο) ο οποίος θα σας δώσει μια πιο εξειδικευμένη θεραπεία.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα