Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Μωρό που γεννήθηκε με τον ιό που προκαλεί το AIDS φαίνεται να έχει θεραπευτεί!!


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - Ένα μωρό που γεννήθηκε με τον ιό που προκαλεί το AIDS φαίνεται να έχει θεραπευτεί, ανακοίνωσαν οι επιστήμονες  την Κυριακή, περιγράφοντας την περίπτωση ενός παιδιού από το Μισισιπή που είναι τώρα 2 1/2 και έχει σταματήσει το φάρμακο για περίπου ένα χρόνο χωρίς σημεία λοίμωξης .
Δεν υπάρχει καμία εγγύηση, ότι το παιδί θα παραμείνει υγιές, αν και εξελιγμένες δοκιμές αποκάλυψαν μόνο τα ίχνη του γενετικού υλικού του ιού να εξακολουθούν να πλανώνται. Αν ναι, αυτό θα σηματοδοτήσει την θεραπεία της λοίμωξης.

Οι ειδικοί  ανακοίνωσαν , σε μια σημαντική συνάντηση του AIDS στην Ατλάντα, ότι προσφέρει πολλές υποσχόμενες ενδείξεις για τις προσπάθειες  εξάλειψης της λοίμωξης του HIV σε παιδιά, ειδικά σε ασθενείς με AIDS που  μαστίζει τις αφρικανικές χώρες όπου πάρα πολλά μωρά  γεννιούνται με τον ιό.
"Είναι ότι κοντινότερο  σε μια θεραπεία, αν δεν είναι μια θεραπεία" δήλωσε ο Δρ Anthony Fauci του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας, ο οποίος είναι εξοικειωμένος με τα ευρήματα,στο Associated Press.
Ένας γιατρός έδωσε σε αυτό το μωρό ταχύτερη και ισχυρότερη από ό, τι συνηθίζεται θεραπεία,  ξεκινώντας την έγχυση φαρμάκου μέσα σε 30 ώρες από τη γέννηση. Αυτό έγινε πριν οι δοκιμές επιβεβαιώσουν ότι το βρέφος είχε μολυνθεί .
"Απλά αισθάνθηκα σαν αυτό το μωρό να βρισκόταν σε υψηλότερο από το φυσιολογικό κίνδυνο, και άξιζε καλύτερη αντιμετώπιση," δήλωσε σε συνέντευξη του η Δρ Hannah Gay, μία ειδική παιδίατρος για το HIV στο Πανεπιστήμιο του Μισισιπή.
Η γρήγορη δράση προφανώς πέταξε έξω τον ιό του HIV από το αίμα του μωρού πριν μπορέσει να κρυφτεί στο σώμα. Οι λεγόμενες δεξαμενές των αδρανών κυττάρων συνήθως μολύνουν ξανά  όποιον έχει διακόψει το φάρμακο, είπε η δρ Deborah Persaud από το Κέντρο παιδιών του Πανεπιστημίου Johns Hopkins .Ηγήθηκε της έρευνας που θεωρεί ότι το παιδί "λειτουργικά έχει θεραπευτεί,που σημαίνει ότι ο ιός βρίσκεται σε μακροχρόνια καταστολή , ακόμη και αν δεν έχουν όλα τα ίχνη του ιού  εξαλειφθεί πλήρως.

Κανείς δεν θα πρέπει να σταματήσει τα φάρμακα κατά του AIDS, ως αποτέλεσμα αυτής της υπόθεσης, προειδοποίησε ο Fauci .
Αλλά "ανοίγει πολλές πόρτες» για την έρευνα, και μπορεί να βοηθήσει και άλλα παιδιά , είπε. «Είναι απόλυτα λογικό αυτό που συνέβη."
Καλύτερη από την θεραπεία είναι η πρόληψη για τα μωρά που γεννιούνται με τον ιό HIV .
Περίπου 300.000 παιδιά γεννήθηκαν με τον ιό του HIV το 2011, κυρίως στις φτωχές χώρες, όπου μόνο το 60 τοις εκατό των μολυσμένων εγκύων γυναικών παίρνουν θεραπεία που μπορεί να τους κρατήσει από το να μην μεταδώσουν τον ιό στα μωρά τους. Στις ΗΠΑ, οι γεννήσεις είναι πολύ σπάνιες, διότι το τεστ για το HIV και η θεραπεία είναι  μέρος της προγεννητικής φροντίδας.
"Δεν μπορούμε να υποσχεθούμε ότι θα θεραπεύσει τα μωρά που έχουν προσβληθεί. Μπορούμε να υποσχεθούμε ότι μπορεί να αποφευχθεί η συντριπτική πλειοψηφία των μεταδόσεων, εάν οι μητέρες κάνουν τα απαραίτητα τεστ κατά τη διάρκεια κάθε εγκυμοσύνης," τόνισε η Gay .
Το μόνο άλλο πρόσωπο που θεωρείται ως θεραπευμένο από τον ιό  του AIDS υποβλήθηκε σε ένα πολύ διαφορετικό και επικίνδυνο είδος τ θεραπείας - μια μεταμόσχευση μυελού των οστών από ένα ειδικό δότη, ένας από τους σπάνιους ανθρώπους που είναι ανθεκτικοί από τη φύση τους στον ιό του HIV. Ο Timothy Ray Brown από το Σαν Φρανσίσκο δεν χρειάζεται φάρμακα για τον ιό του HIV  πέντε χρόνια μετά την μεταμόσχευση.
Η περίπτωση του Μισισιπή δείχνει ότι "μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές θεραπείες για διαφορετικούς πληθυσμούς μολυσμένων ατόμων με HIV-," είπε ο Δρ Rowena Johnston του amfAR, από το Ίδρυμα για την Έρευνα του AIDS. 
Προτείνει, επίσης, ότι οι επιστήμονες θα πρέπει να κοιτάξουν πίσω σε άλλα παιδιά που έχουν υποστεί επεξεργασία  λίγο μετά τη γέννησή τους, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων αναφορών για πιθανές θεραπείες στα τέλη της δεκαετίας του 1990 που απορρίφθηκαν εν τη γεννέση τους , είπε ο δρ Steven Deeks του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, στο Σαν Φρανσίσκο, ο οποίος επίσης έχει δει τα ευρήματα.
"Αυτό θα κάνει τους ανθρώπους πιο αισιόδοξους όσον αφορά τη  θεραπεία της λοίμωξης», είπε.
Στην περίπτωση του Μισισιπή, η μητέρα δεν είχε καμία προγεννητική φροντίδα, όταν ήρθε σε ένα αγροτικό δωμάτιο έκτακτης ανάγκης στον τομέα των επειγόντων. Μια γρήγορη δοκιμή εντοπίστηκαν HIV. Σε τέτοιες περιπτώσεις, οι γιατροί συνήθως δίνουν στο νεογέννητο χαμηλή δόση φαρμάκου . Αλλά το μικρό νοσοκομείο δεν είχε τα κατάλληλα φάρμακα , και έστειλε το βρέφος στο κέντρο ιατρικής  της Γκέι. Αυτή Έδωσε στο μωρό υψηλότερο επίπεδο δόσεων.
Το παιδί ανταποκρίθηκε καλά μέχρι την ηλικία των 18 μηνών, όταν η οικογένεια προσωρινά εγκατέλειψε την θεραπεία , είπαν οι ερευνητές.Όταν επέστρεψαν αρκετούς μήνες αργότερα, παραδόξως, τυποποιημένες δοκιμές  δεν ανίχνευσαν τον ιό στο αίμα του παιδιού.
Δέκα μήνες μετά τη διακοπή της θεραπείας,  υπερ-ευαίσθητα τεστ σε μισή ντουζίνα εργαστήρια δεν βρήκαν κανένα σημάδι της επιστροφής του ιού ». Υπήρχαν μόνο κάποια απομεινάρια του γενετικού υλικού που δεν εμφανίζονται σε θέση να αναπαραχθούν, δήλωσε ο Persaud.
Η μητέρα ελέγχεται με φαρμακευτική αγωγή και ότι είναι "αρκετά ενθουσιασμένη για το παιδί της,"  πρόσθεσε η Gay.
Απόδοση Κειμένου dorieas
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα