Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΑΝ ΛΕΙΖΕΡ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΗΧΗΤΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ!!!

                             Οι επιστήμονες Κατασκευάστηκε Λέιζερ Out of Sound, Call Them φέιζερ

18 του Μάρτη 2013 - Χρησιμοποιώντας ένα τύμπανο νανοκλίμακας, οι επιστήμονες  δημιούργησαν ένα λέιζερ που χρησιμοποιεί ήχητικά κύματα αντί κύματα  φωτός όπως ένα συμβατικό λέιζερ. 

Επειδή λέιζερ είναι  αρκτικόλεξο του "ενίσχυση φωτός με εξαναγκασμένη εκπομπή ακτινοβολίας," αυτά τα νέα κατασκευάσματα - που εκμεταλλεύονται τα σωματίδια του ήχου που ονομάζονται φωνόνια - θα πρέπει κανονικά να ονομάζονται phasers. Τέτοιες συσκευές θα μπορούσαν μια ημέρα να χρησιμοποιηθούν στην ιατρική απεικόνιση με υπερήχους, εξαρτήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, μετρήσεις υψηλής ακρίβειας , και σε πολλές άλλες εφαρμογές. 


Ένα λέιζερ δημιουργείται όταν μια δέσμη σωματιδίων φωτός , γνωστά ως φωτόνια, εκπέμπονται σε ένα συγκεκριμένο και πολύ στενό μήκος κύματος. Τα φωτόνια  ταξιδεύουν όλα μαζί προς την ίδια κατεύθυνση, την ίδια στιγμή, κάτι που τους επιτρέπει να μεταφέρουν αποτελεσματικά την ενέργεια από το ένα μέρος στο άλλο.

 Από την ημέρα ανακαλύψεως τους ,κάτι περισσότερο  από 50 χρόνια πριν, σχεδόν όλα τα λέιζερ χρησιμοποιούσαν  κύματα φωτός. Τα προηγούμενα χρόνια, οι επιστήμονες θεωρούσαν ότι τα ηχητικά κύματα θα έπαιρναν τη θέση των κυμάτων φωτός,  αλλά αυτό αποδείχθηκε δύσκολο να επιτευχθεί στην πραγματικότητα.

Αυτό όμως μέχρι το 2010, όταν  οι ερευνητές κατασκεύασαν το πρώτο λέιζερ ήχου, καταφέρνοντας τα φωνόνια να ταξιδέψουν μαζί. Αλλά οι πρώτες συσκευές ήταν υβριδικά μοντέλα που χρησιμοποιούσαν το φως από ένα παραδοσιακό λέιζερ για να δημιουργήσουν μία συνεκτική εκπομπή ήχου. 


"Στην εργασία μας, καταφέραμε να  απαλλαγούμε από αυτό το οπτικό μέρος," δήλωσε ο μηχανικός Imran Mahboob της NTT Basic Research Laboratories στην Ιαπωνία, συν- συντάκτης ενός εγγράφου που περιγράφει τα νέα λέιζερ ήχου και που παρουσιάζεται στις 18  του Μάρτη στο Physical Review Letters. 

Επειδή χρειάζονται  λιγότερο χώρο, αυτά τα νέα phasers "είναι πολύ πιο εύκολο να ενσωματωθούν σε άλλες εφαρμογές και συσκευές."


Από disclose.tv


Απόδοση Κειμένου dorieas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα