Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

ΝΟΥΣ ΥΓΙΗΣ ΕΝ ΣΩΜΑΤΙ ΥΓΙΗ...



Είναι φανερό ότι τελειώνει μια εποχή αλλά και  ξεκινάει μια καινούρια, αυτό φαίνεται με πολλούς και διαφόρους τρόπους , οι αλλαγές είναι ραγδαίες και αναπόφευκτες σε όλα τα επίπεδα και σε όλο το κόσμο .
Η οικονομική κρίση είναι μια όψη μοναχά αυτής της αλλαγής , μια άλλη όψη είναι η πολιτική κρίση , οι κοινωνίες που αλλάζουν, επαναστατούν, και  μετατοπίζονται , οι θρησκείες που καλούνται  να αλλάξουν πλέον τον δογματικό τους χαρακτήρα, και να βγάλουν της παρωπίδες τους, η γη, η  φύση επίσης αλλάζει , η επιστήμη,
η τεχνολογία, η  ενέργεια και πολλά άλλα ακόμα  βρίσκονται σε μια φάση αλλαγής .
Ο πυρήνας αυτής της αλλαγής είναι ο ίδιος ο άνθρωπος .
 Ο άνθρωπος καλείτε πλέον  να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες που ο ίδιος  έχει δημιουργήσει συλλογικά, και  να βρει το δρόμο του,  ή να χαράξει ένα καινούριο.
Φυσικά καμιά κοινωνία δεν μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο αν οι άνθρωποι που την αποτελούν δεν αλλάζουν νοοτροπία, τρόπο δράσης και συμπεριφοράς , δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη του εαυτού τους , και να  σταματήσουν να ρίχνουν τις ευθύνες για κάθε στραβό και ανάποδο  ο ένας στον άλλον .

Αυτή είναι περίπου μια εικόνα του κόσμου σήμερα , βρισκόμαστε στο μεταίχμιο αυτής της αλλαγής και είναι φυσικό ο περισσότερος κόσμος να τρομάζει βλέποντας και ακούγοντας όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω του.
Αυτό όμως που τον τρομάζει ίσως περισσότερο θα έλεγα ότι είναι η υγεία του,!! Πάντα λέμε .....πρώτα από όλα η υγεία !
Άλλωστε είναι ένα από τα ζητήματα που μας << φωνάζει >>  εδώ και χρόνια ότι πρέπει να αλλάξει.

Και στο ζήτημα της υγείας λοιπόν  θα πρέπει ο κάθε άνθρωπος να αναλάβει τις ευθύνες του 

Στην ανάρτηση μου με θέμα την << Ψυχολογική μετατροπή - εσωτερική αλλαγή >>  είχα αναφερθεί στο ότι οι  << Εντυπώσεις που δεν μετατρέπονται, ειδικά  όταν έχουν αρνητική επίδραση  δημιουργούν διάφορα προβλήματα στη ζωή μας ,  και μας ταλαιπωρούν ψυχολογικά και σωματικά..>>

Θα ήθελα λοιπόν να αναφερθώ στο μέγα θέμα της υγείας του φυσικού σώματος , και το πώς οι εντυπώσεις, οι σκέψεις και τα συναισθήματα  επηρεάζουν τα συστήματα και τα όργανα που το αποτελούν, και επίσης πως μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας με απλούς και φυσικούς τρόπους .

ΚΑΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Οι πρόγονοι μας καθόριζαν το θέμα της υγείας  με την φράση 
<< Νους υγιής εν σώματι υγιή >> γνώριζαν πολύ καλά ότι ο βασικότερος  παράγοντας για την δημιουργία μιας ασθένειας ήταν ο ψυχολογικός .
Εκτός από τον ψυχολογικό επίσης  άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την υγεία μας είναι η διατροφή, ταγονίδια [κληρονομικότητα] , και τέλος το περιβάλλον .
Οι ψυχολογικοί παράγοντες μαζί με την διατροφή είναι ίσως οι πλέον σημαντικοί .
Συνήθως δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ότι ο θυμός , ο φόβος, η αγωνία, η απαισιοδοξία, η θλίψη , η καταπίεση , το άγχος κλπ είναι τοξικά συναισθήματα τα οποία δηλητηριάζουν τον οργανισμό μας .
 Τα θεωρούμε βέβαια αρνητικά, αλλά τα θεωρούμε και περίπου φυσιολογικά, οπότε και τα <<νομιμοποιούμε>> στο ψυχισμό μας .
Αυτά τα τοξικά συναισθήματα εφόσον δεν τα μετατρέπουμε  προκαλούν στο σώμα μας διάφορες ενοχλήσεις , δυσλειτουργίες μέχρι και ασθένειες .
Αυτό περίπου όλοι το γνωρίζουμε, αλλά ίσως δεν το έχομε συνειδητοποιήσει,  ή ίσως να μην γνωρίζουμε πως μπορούμε να το αποφύγουμε .

Η ιατρική κοινότητα πλέον γνωρίζει καλά το πώς συνδέεται ο ψυχισμός μας με το φυσικό μας σώμα .
Έχει κατανοήσει λοιπόν ότι κάθε συναίσθημα είτε παραμείνει στον ψυχισμό μας για λίγο ή πολύ , είτε εκφραστεί προς τα έξω, ενεργοποιεί συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου , το λεγόμενομεταιχμιακό σύστημα [πριν 20 χρόνια δεν γνώριζε η ιατρική κοινότητα την ύπαρξη αυτού του συστήματος]
Το μεταιχμιακό σύστημα ξεκινά από το κέντρο του εγκεφάλου και επεκτείνετε προς την περιφέρεια μέχρι και μπροστά στο μέτωπο .
Έχει χιλιάδες νευρικά κέντρα ,τα οποία αλληλεπιδρούν μεταξύ τους με ένα πολύπλοκο και πολυσύνθετο τρόπο .
Κάθε φορά που σκεφτόμαστε και έχουμε το ανάλογο συναίσθημα , αυτόματα ενεργοποιείται και το ανάλογο όργανο του μεταιχμιακού συστήματος στον εγκέφαλο μας .
Αυτό με την σειρά του ενεργοποιεί άλλα εγκεφαλικά κέντρα , και όλα μαζί εκκρίνουν νευρικές ουσίες [ νευροπεπτίδια, νευροδιαβιβαστές κλπ] οι οποίες μέσω του αίματος και μέσω των νευρών ταξιδεύουν σε όλο το σώμα και κατακλύζουν τελικά τα …κύτταρα μας  !

Για παράδειγμα το άγχος ενεργοποιεί τον υποθάλαμο και την υπόφυση , κατόπιν  αυτά τα εγκεφαλικά όργανα εκκρίνουν μεγάλο αριθμό εγκεφαλικών ουσιών όπου διαμέσω του αίματος και των νεύρων, διασπείρονται σε όλα τα κύτταρα του σώματος αλλά κυρίως στα κύτταρα των επινεφριδίων μας .
Τα επινεφρίδια ενεργοποιούνται και παράγουν κορτιζόλη και αδρεναλίνη [ ορμόνες του στρες ]  αυτές οι ορμόνες κατευθύνονται στην καρδιά όπου έχουμε ταχυκαρδία, επίσης στα αγγεία όπου έχουμε την αγγείοσύσπαση με αποτέλεσμα αύξηση της πίεσης, επίσης  στο έντερο μας το οποίο κινείτε πιο γρήγορα , το ουροποιητικό παράγει πιο πολλά υγρά , το στομάχι παράγει περισσότερο γαστρικό υγρό [ δυσπεψία , καούρες] κλπ.
Αυτός είναι  και ο λόγος που το άγχος και η συναισθηματική πίεση είναι συνδεδεμένα σχεδόν με όλα τα νοσήματα και τις ασθένειες .
Αν είμαστε αγχώδης είναι προφανές ότι συνεχώς θα έχουμε υψηλά επίπεδα κορτοζόλης και αδρεναλίνης στον οργανισμό μας .
Επίσης ο σακχαρώδης διαβήτης σχετίζετε με συναισθήματα θλίψης .
Οι παθήσεις συκωτιού και ταχέος εντέρου με τον θυμό .
Οι παθήσεις νεφρών με φόβο .
Οι παθήσεις πνευμόνων με καταπίεση συναισθημάτων .
Οι παθήσεις της καρδιάς με άγχος .

Το ευχάριστο είναι ότι έχει κατανοηθεί επίσης ότι το μεταιχμιακό σύστημα λειτουργεί και αντίστροφα.
 Δηλαδή  μέσα από θετικά και αισιόδοξα συναισθήματα και σκέψεις  εκκρίνει επίσης  ουσίες και επηρεάζει τα κύτταρα και τα όργανα  του σώματος να εργαστούν λιγότερο η περισσότερο, πιο αρμονικά  , η να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους με αποτέλεσμα την θετική λειτουργία όλων των συστημάτων και ολόκληρου του οργανισμού μας, και τελικά την  επαναφορά του σε ομαλή και υγειές λειτουργία  .

Από τα παραπάνω συμπεραίνετε ότι κάθε σύμπτωμα και ενόχληση και τελικά οι ασθένειες των οργάνων απλά δηλώνουν λανθασμένες χημικές αντιδράσεις και εντολές από το μεταιχμιακό σύστημα,   λόγω των λανθασμένων συναισθηματικών και διανοητικών μηνυμάτων [ εντυπώσεων]  που εμείς  του στέλνουμε.
Αυτό γίνετε συνεχώς και κάθε στιγμή , οι σκέψεις και τα συναισθήματα κάνουν τον εγκέφαλο επίσης να παράγει και τις ανάλογες ουσίες που συνεχώς μπαίνουν στο αίμα μας και μέσω των νεύρων φτάνουν και μέχρι το τελευταίο κύτταρο μας .

Είμαστε…. ότι αισθανόμαστε, και ότι σκεφτόμαστε .
Το καλύτερο όπλο που μπορεί να έχει ο άνθρωπος στην ζωή, είναι μια σωστή και ισσοροπημένη ψυχολογική κατάσταση, ώστε να μπορεί να τρέφει τον ψυχισμό του με την εμπειρία, και την πνευματική τροφή  της κάθε στιγμής .
Αυτό είναι νους υγιείς …αλλά όμως ο νους πρέπει να βρίσκετε επίσης σε ένα υγιές οργανισμό ……{ εν σώματι υγιές } ………………..


ΔΙΑΤΡΟΦΗ
θα πρέπει λοιπόν  να αναφερθώ και στο θέμα της διατροφής το οποίο είναι παρά πολύ σημαντικό και σχετίζετε και με νοοτροπίες και τρόπους αντίληψης πολλών ετών  που επίσης χρειάζεται να επανεκτιμήσουμε .
ο κάθε άνθρωπος θα πρέπει να πάψει να εξαρτάτε από το κάθε σύστημα υγείας , νοσοκομεία , φάρμακα κλπ, και να αναλάβει την ευθύνη του φυσικού σώματος που του δόθηκε για  να βιώνει και να πειραματίζεται τον κόσμο και την φύση  .
Το σώμα μας είναι ένα όχημα το οποίο φιλοξενεί το είναι μας , είναι η έκφραση του εσωτερικού εαυτού μας στον υλικό κόσμο.
Σαν όχημα λοιπόν λειτουργεί  σύμφωνα με τους νόμους και κανόνες που επικρατούν στον φυσικό κόσμο όπου γεννήθηκε και ανήκει .
Το ανθρώπινο σώμα είναι ένας οργανισμός , και είναι η σύνθεση πολλών συστημάτων μαζί  [ανοσοποιητικό, λεμφικό, αίματος, νευρικό, ορμονικό, κλπ] και
τα όργανα του σώματος [ καρδιά , πνεύμονες , συκώτι κλπ ]είναι τα κομμάτια αυτών των συστημάτων,  και αποτελούν σταθμούς σύνδεσης μεταξύ τους !

Συμβαίνει το έντερο να είναι ίσως το πιο σημαντικό σύστημα του φυσικού σώματος [το έντερο δεν είναι όργανο ]
Θα πρέπει να ξέρουμε ότι….
το έντερο εκκρίνει το 80% των ουσιών του οργανισμού μας, αποτελεί το 80% του ανοσοποιητικού μας, και επίσης παράγει το 70 με 80%των νευροδιαβιβαστών  και των νευροπεπτιδίων του εγκεφάλου μας.
Είναι λοιπόν είναι πολύ σημαντικό να επανεκτιμήσουμε  αυτά που εισάγουμε στον οργανισμό μας για να τραφούμε .


Τελικά το φυσικό μας σώμα είναι ότι του δίνουμε για τροφή, και φυσικά αυτό επηρεάζει και την ψυχολογικό μας κόσμο .
Τα κύτταρα μας αποτελούνται από συστατικά της φύσης , άρα και η τροφοδότηση τους μπορεί να γίνετε μόνο με καθαρά συστατικά της φύσης .
Η σοφία των κυττάρων μας είναι προγραμματισμένη να αναγνωρίζει τις συμβατές τροφές που μπορούν να ενσωματώσουν και να αξιοποιούν στις μεταβολικές τους διαδικασίες .
Όταν κάτι είναι ασύμβατο με τον οργανισμό μας, όπως για παράδειγμα η γλουτένη η οποία υπάρχει στο σιτάρι κριθάρι και σίκαλη ο οργανισμός μας την αναγνωρίζει ως ξένη ,  και παράγει αντισώματα για να την αποβάλει.
Όταν όμως οι ποσότητες είναι τεράστιες αυτής της πρωτεΐνης το ανοσοποιητικό σύστημα ασθενεί .
Το ανοσοποιητικό σύστημα είναι το πρώτο που πλήττετε και ταλαιπωρείτε από τα χημικά ,συντηρητικά , προσθετικά, χρωστικά, υδρογονωμένα , κλπ προϊόντα που κυκλοφορούν άφθονα στο εμπόριο..
για παράδειγμα το αγελαδινό γάλα  σύμφωνα με τους ειδικούς  είναι το πιο ασύμβατο γάλα για τον ανθρώπινο οργανισμό ……δεν είναι συμβατό με το έντερο , ούτε για τον ανθρώπινο μεταβολισμό , όμως έχει κατακλίσει την αγορά και αποτελεί βασική πηγή διατροφής για τον άνθρωπο, για τον απλούστατο λόγω ότι είναι εύκολη και μεγάλη πηγή κέρδους για τις γαλακτοβιομηχανίες .
και δεν είναι μόνο ασύμβατο………. οι γαλακτοβιομηχανίες στοιβάζουν κατά εκατοντάδες σε κλειστούς χώρους τα ζώα,  με μόνιμες μηχανές άντλησης γάλακτος πάνω στους μαστούς των ζώων , το οποίο γάλα βγαίνει σε μεγάλες και αφύσικες ποσότητες λόγω των ορμονών και κύριος των οιστρογόνων που τους δίνουν.
Πολύς κόσμος ο οποίος έχει αιμαγγειώματα κοντά στο συκώτι και το πάγκρεας ίσως θα πρέπει να προσέξει την κατανάλωση τέτοιων προϊόντων , διότι κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα οιστρογόνα αυξάνουν το μέγεθος των αιμαγγειωμάτων .
Παρόμοιο καθεστώς ισχύει και για τα σιτηρά …διότι ενώ η ανάγκη για την ημερησία διατροφή μας σε άμυλα είναι 1 έως 5% [ τόσο μπορεί να αντέξει η απορροφητικότητα του εντέρου και των κυττάρων μας ], ο μέσος άνθρωπος του δυτικού κόσμου μας, καταναλώνει καθημερινά περίπου 70% περίπου σιτηρά και δημητριακά, τα οποία βρίσκονται παντού ….[μπισκότα , πίτσες ,κρουασάν κλπ] και τα οποία μας πείθουν να τα αγοράσουμε μέσω της διαφήμισης, και  το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα την τοξικότητα του οργανισμού, και την εξασθένιση η ακόμα και διάλυση του ανοσοποιητικού  συστήματος.
Και αυτό πάλι διότι οι βιομηχανίες σιτηρών είναι από τις πιο επικερδείς βιομηχανίες τροφίμων μαζί με της βιομηχανίες λευκής ζάχαρης και αγελαδινού γάλακτος .

Η έντονη εφίδρωση, τα δάκρια χωρίς λόγω  ,τα εξανθήματα κλπ είναι σημάδια ότι το έντερο είναι πολύ υπερφορτωμένο με τοξίνες,  και δεν μπορεί να αποβάλει όλες τις τοξίνες του οργανισμού, έτσι ο οργανισμός μας αναγκάζετε μετά από την επιστράτευση των νεφρών ,να  φτάσει μέχρι και το δέρμα προκειμένου να τις αποβάλει .
Ποτέ δεν είναι αργά !!!  όσο και αν έχουμε παραμελήσει το σώμα μας μπορούμε να το επαναφέρουμε αρκεί να δράσουμε…..αξιοποιώντας και λαμβάνοντας  φυσικές τροφές.
[ Μια καλή αποτοξίνωση του οργανισμού μπορεί να γίνετε τρώγοντας .....μπρόκολο !
Το οποίο σύμφωνα με ειδικούς  περιέχει μια ουσία [  ινοσιτολη ]  η οποία βοηθά στον κυτταρικό μεταβολισμό και αποτοξινώνει τον οργανισμό από τα  βαρέα μέταλλα και άλλα απόβλητα.]
  



Η ΑΣΘΕΝΕΙΑ

Όπως είπαμε το ανθρώπινο σώμα είναι ένας ενιαίος οργανισμός, ο οποίος χωρίζετε σε πολλά όργανα ,και συστήματα .
Τα όργανα του σώματος μας είναι τα σημεία σύνδεσης ενός πιο πολύπλοκου μηχανισμού λειτουργίας με πολύπλοκα συστήματα και  άγνωστες ακόμα  λειτουργίες.
Όταν πλήττετε κάποιο όργανο από κάποια ασθένεια τότε η κλασική ιατρική το αντιμετωπίζει με φάρμακα [ άλλη μεγάλη επικερδής επιχείρηση παγκόσμιος ] και αν δεν θεραπεύετε τότε  το αφαιρεί η το μπαλώνει η το αλλάζει .
Υπάρχει και ξεχωριστή ιατρική ειδικότητα για κάθε όργανο, έτσι έχουμε και δεκάδες ειδικότητες που η κάθε μια μοιράζει φάρμακα στο τομέα της ευθηνής της .
Πρέπει να γνωρίζουμε ότι ένα όργανο το οποίο ασθένησε, απλά εκφράζει ή εκδηλώνει  εκεί την αρχή μιας ασθένειας, η οποία  όμως βρίσκετε στο σύστημα,  και ακόμα βαθύτερα στην ψυχολογία μας .
Ο οργανισμός μας έχει την δυνατότητα της αυτόίασης και αυτοθεραπείας, όμως έχει εκφυλιστεί αυτή η δυνατότητα λόγω του ότι τον φορτώνουμε με τοξικές σκέψεις συναισθήματα και τροφές
Οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα ή  την ασθένεια όσο πιο κοντά γίνετε στη ρίζα της, και όχι απλά να καταστείλουμε με φάρμακα την εκδήλωση της .

Η υπέρταση για παράδειγμα δεν είναι ασθένεια αλλά σύμπτωμα βαθύτερης ασθένειας του νευρικού, ανοσοποιητικού και αιματολογικού  συστήματος .
Η ψωρίαση είναι σύμπτωμα του ανοσοποιητικού όπως επίσης η αλλεργική ρινίτιδα και τοάσθμα .
Το έλκος και οι αιμορροΐδες είναι συμπτώματα ασθενείας του εντερικού συστήματος
Οι αρθρίτιδες όλων των μορφών  προέρχονται από πρόβλημα του οστικού μεταβολικού και του ανοσοποιητικού συστήματος .
Η αϋπνία  είναι αποτέλεσμα δυσλειτουργίας του νευρικού και ανοσοποιητικού συστήματος κλπ

Όλα τα όργανα του σώματος , τα συστήματα του , οι σκέψεις και τα συναισθήματα του βρίσκονται σε σχέση με όλα , όλα αλληλεπιδρούν με όλα , όλα επηρεάζουν όλα , όπως οι άνθρωποι μεταξύ τους , τα γεγονότα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους , είμαστε κομμάτια που συνθέτουν ένα ενιαίο σύμπαν .
Και έχομε ότι χρειαζόμαστε για να είμαστε ευτυχισμένοι ….

Σύντομα  οι άνθρωποι θα θεραπεύονται μέσω τηςαυτοθεραπείας και της καλής  διατροφής παρόλες τις αντιστάσεις των φαρμακοβιομηχανιών …..

Όπως γράφει ο stefano d anna [ η σχολή των θεών ]
<<Μπορούμε να έχουμε ότι βλέπουμε και αγγίζουμε …αλλά μπορούμε να κατέχουμε αυτό μονάχα για το οποίο είμαστε υπεύθυνοι >>   

Οι επιστημονικές εκτιμήσεις
Προέρχονται από το………. University of Maryland, Medical Educational Center & The Boydston Institute .


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

1 σχόλιο:

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα