Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Μηνύματα και παρεπόμενα της συνάντησης Σαμαρά - Ερντογάν !!!!




Ποια είναι τα πρώτα συμπεράσματα που μπορούν να εξαχθούν αναφορικά με την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Κωνσταντινούπολη

Γράφει ο Μακεδών

Παρ’ όλο που δεν μελετήσαμε ακόμη τον τουρκικό Τύπο -ο οποίος αποκαλύπτει όσα μας αφορούν σχετικά με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αφού οι ελληνικές πηγές αδυνατούν φυσικά να ανακοινώσουν τις υποχωρήσεις-, εν τούτοις κάποια πρώτα συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν.


Υπήρξαν πολλά δείγματα «φιλίας» που δεν πρέπει να αποσιωπηθούν. Το πρώτο ήταν ότι έστειλε η Τουρκία τον στόλο της σε ασκήσεις στο Αιγαίο, κατά παράβαση κάθε διπλωματικού "σαβουάρ βιβρ", την ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός πατούσε το έδαφός της.

Κατά την ομιλία του ο κ. Ερντογάν χαρακτήρισε "Τούρκους" και "ομοεθνείς" του τους μουσουλμάνους της Δ. Θράκης κατά παράβαση της Συνθήκης της Λωζάνης. Και οι Πομάκοι Τούρκοι και οι Αθίγγανοι Τούρκοι. Να σημειωθεί, πως εντός της Τουρκίας αναγνωρίζεται η ιδιαιτερότητα των Πομάκων (όπως και εντός της Τουρκίας, διορίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα μουφτής, και δεν εκλέχτηκε, όπως απαιτεί η Τουρκία για την Ελλάδα – και συνηγορούν σ’ αυτό βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου).

Σύμφωνα με το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TRT, ο κ. Ερντογάν έκανε ιδιαίτερη μνεία σε δύο άλλα θέματα. Υπογράμμισε τον πόνο που έχει ζήσει στο παρελθόν η Ελλάδα από την τρομοκρατία και σημείωσε πως θα συνεργαστούν οι δύο χώρες στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. 
 Παρατήρηση: Η Τουρκία όταν μιλά για τρομοκράτες στην Ελλάδα, εννοεί τους Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες, τους οποίους όταν συλλαμβάνει η χώρα μας τους αποστέλλει στην Τουρκία, επειδή είναι καταζητούμενοι.

Και βέβαια, ο Τούρκος πρωθυπουργός υπογράμμισε το ζήτημα σχετικά με τις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες και είπε,


«Μιλήσαμε και μοιραστήκαμε τις απόψεις κοινών πρωτοβουλιών που πρέπει να γίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο, με βάση την αρχή win-win». 

Θα αναληφθούν δηλαδή «κοινές πρωτοβουλίες» ώστε η ενέργεια να μοιραστεί win-win, να υπάρχουν δηλαδή κέρδη και στις δυο πλευρές; Πώς εννοεί το μοίρασμα ο κ. Ερντογάν, φάνηκε από το γεγονός πως είπε, ότι η περιοχή μεταξύ της Ρόδου και του Καστελλόριζου ανήκει στην τουρκική υφαλοκρηπίδα.

Σε όλα τα παραπάνω, δεν υπήρξε δημόσια έκφραση αντίρρησης από τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Δημόσια ήταν η εκφορά του λόγου του κ. Ερντογάν, δημόσια έπρεπε να είναι και η απάντηση.

Δεν έφτανε όμως αυτό. Υπήρξε και ένα άλλο γεγονός την ίδια μέρα, που για άλλους ίσως θεωρηθεί δευτερεύον, αλλά όχι για την στήλη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστολογίου XanthiPress.gr, ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν που επισκέφτηκε την Θράκη συνέφαγε σε εστιατόριο της Ξάνθης με τον πρόξενο της Τουρκίας κ. Αχμέτ Σενέρ και με τον ψευδομουφτή Μετέ.

Αντιπαρερχόμαστε το γεγονός ότι δεν αντιληφθήκαμε τι δουλειά είχε στη Θράκη ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν. Αζέρους δεν έχει η περιοχή, εκτός και αν εφευρεθούν, όπως εφευρέθηκαν και οι Τούρκοι. Η Θράκη όμως, έχει νόμιμους μουφτήδες και μ’ αυτούς εκπροσωπείται η ελληνική πολιτεία. Ο ψευτομουφτής είναι παράνομος και αν υπήρχε ελληνικό κράτος, θα βρισκόταν στο σκαμνί για αντιποίηση αρχής -και όχι μόνο- εδώ και χρόνια.

Το Αζερμπαϊτζάν βέβαια, είναι η περιοχή απ’ όπου θα διοχετεύεται αέριο στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας. Δεν θεωρεί επομένως ο υπογραφόμενος τυχαία την επίσκεψη του πρέσβη τη Θράκη, αλλά ως μήνυμα των Τούρκων περί σύμπλευσης με το Αζερμπαϊτζάν. «Καθίστε καλά, δηλαδή, αν θέλετε αέριο, διότι με το Αζερμπαϊτζάν έχουμε κοινή πορεία».

Για την ιστορία, μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης, ο Δήμαρχος και ο Αντιπεριφερειάρχης ματαίωσαν την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αζέρο πρέσβη, κ. Ραχμάν Μουσταφάγιεφ. Η δε αζερική πρεσβεία δικαιολογήθηκε ότι ο πρέσβης πήγε στο γεύμα κατόπιν έγγραφης πρόσκλησης που δέχτηκε από τον Τούρκο πρόξενο και δεν γνώριζε ότι θα υπάρχει και τρίτο πρόσωπο και μάλιστα ο ψευδομουφτής Μετέ (αλλά δεν έφυγε, όταν το αντιλήφθηκε!).

ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα