Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Ο χρυσός σας φέρνει τα ΜΑΤ πιο κοντά

Μεταλλεία Ιερισσός: Παραμένει έκρυθμη η κατάσταση
Η χτεσινή επιχείρηση της ακροδεξιάς κυβέρνησης Κουβέλη-Σαμαρά-Βενιζέλου στην Ιερισσό είναι το σύγχρονο πρόσωπο της Ελλάδας. «Νόμος και τάξη» για να μην κινδυνεύσουν οι ολιγάρχες που έχουν τον δικό τους νόμο. ΜΑΤ, ΕΚΑΜ και ασφαλίτες κατέκλυσαν την Ιερισσό, ώστε να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του Μπόμπολα.
Βέβαια, δήμαρχος Αριστοτέλη είναι ο Χρήστος Πάχτας, ο οποίος είναι υπέρ της επένδυσης της Eldorado Gold. Δηλαδή, οι κάτοικοι της περιοχής πήγαν το 2010 και ψήφισαν τον Πάχτα. Τον Πάχτα! Ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο.

Από την άλλη, στις εθνικές εκλογές, οι Έλληνες έκαναν κυβέρνηση τα δυο κόμματα που οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία, μαζί με την «αριστερή» τσόντα της ΔΗΜΑΡ που ήταν απαραίτητη για να «νομιμοποιηθεί» η κυβέρνηση.
Ας έχουν στον νου τους τον Φώτη Κουβέλη όσοι βιάζονται να ενθουσιαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ, γιατί από τον ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται. Και μάλλον από τον ΣΥΡΙΖΑ θα αποκατασταθεί το όνομά του.
Ο Φώτης Κουβέλης είναι ο κύριος υπεύθυνος για τη σημερινή πολιτική της κυβέρνησης• αν ο Κουβέλης δεν στήριζε την κυβέρνηση, αυτή η κυβέρνηση δεν θα υπήρχε. Την κυβέρνηση την κρατούν ο Κουβέλης και τα ΜΑΤ.
Κοιτάξτε λίγο προσεκτικά τον Κουβέλη. Σας φαίνεται πολύ αθώος; Μήπως τον βρίσκετε και αριστερό; Περαστικά σας.
Οι Έλληνες –και όχι μόνο οι Έλληνες- αδυνατούν να σκεφτούν πέρα από τα υπάρχοντα συστημικά κόμματα και το στενό ατομικό τους συμφέρον. Και, όσο συμβαίνει αυτό, θα τρώνε τη μια σφαλιάρα πίσω από την άλλη.
Η ακροδεξιά κυβέρνηση Κουβέλη-Σαμαρά-Βενιζέλου υπερασπίζεται τα συμφέροντα της ολιγαρχίας στην οποία ανήκει.
Το αστυνομικό κράτος και παρακράτος είναι εδώ αλλά κάποιοι αφελείς απορούν για την άνοδο της Χρυσής Αυγής. Τον Βορίδη που είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας δεν τον βλέπουν. Είναι αόρατος. Μόνο τον Κασιδιάρη βλέπουν.
Βλέποντας στα βίντεο τους κατοίκους της Ιερισσού να «ανακαλύπτουν» την βίαιη αστυνομική καταστολή, σκέφτομαι τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας τα τελευταία τρία χρόνια.
Επίσης, σκέφτομαι τα ειρωνικά σχόλια φίλων και γνωστών από την περιφέρεια που με ρωτούσαν με νάζι γιατί φεύγαμε από το Σύνταγμα και δεν μέναμε να αντιμετωπίσουμε τα ΜΑΤ.
Ας ρωτήσουν τους κατοίκους της Ιερισσού που βρήκαν τα ΜΑΤ μέσα στα σπίτια τους και έτρεχαν στα χωράφια για να σωθούν. Αυτοί ξέρουν να τους πουν τι σημαίνει «ασφυξία».
Αλλά μετά τις διαδηλώσεις, ψηφίσαμε. Και ψηφίσαμε «ασφυξία».
Κι όσοι δεν ψηφίσαμε «ασφυξία», αφήνουμε τώρα τους υπόλοιπους να την ανακαλύψουν. Πλάκα δεν έχει να πνίγεσαι;
(Πριν από μερικούς μήνες, σε ρεπορτάζ γαλλικού καναλιού που δεν ανήκει στον Μπόμπολα -και σε αντίθεση με το Mega έχει νόμιμη άδεια-, οι Γάλλοι δημοσιογράφοι δεν μασούσαν τα λόγια τους για το σκάνδαλο της «επένδυσης» της Eldorado Gold, και ο Χρήστος Πάχτας δεν ήξερε πού να κρυφτεί: «Πάχτα όλα».)





ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα