Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Το φυτό που δεν πεθαίνει ποτέ !!


                                      
Θα έχετε παρατηρήσει σε ντοκιμαντέρ ή αν έχετε βρεθεί ποτέ σε κάποια έρημο, κάτι ξερές μπάλες που περιπλανώνται μόνες τους με τη βοήθεια του αέρα. Αυτές οι ξερές μπάλες, όσο περίεργο και αν σας ακούγεται, είναι φυτό, το οποίο σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορεί να ζήσει για πάρα μα πάρα πολλά χρόνια.



                         
Το συγκεκριμένο φυτό, ανήκει στην οικογένεια Selaginella lepidophylla και είναι γνωστό και με τις ονομασίες «Φυτό της Νεκρανάστασης» ή «Ρόδο της Παναγίας». Πρόκειται για ένα φυτό που αντέχει σε δύσκολες συνθήκες, ενώ όπως αναφέραμε παραπάνω, έχει την ιδιότητα να ζει πάρα μα πάρα πολλά χρόνια. Επιστήμονες τονίζουν πως ίσως και να μην "πεθαίνει" ποτέ, υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Το παράδοξο με αυτό είναι ότι μπορεί να επιβιώνει για χρόνια στην ξερή κατάσταση, μέχρι να ζωντανέψει και να πρασινίσει με λίγο νερό. Πιο συγκεκριμένα, όταν οι συνθήκες για να ευδοκιμήσει δεν είναι οι κατάλληλες (δηλαδή υπάρχει ξηρασία στο φυσικό του περιβάλλον) μαζεύει τις ρίζες του και τα κλαδιά του και γίνεται μια ξερή καφετιά μπάλα που αφήνεται στον άνεμο. Μόλις βρεθεί σε υγρό περιβάλλον, ανθίζει και πρασινίζει για αρκετό καιρό. Αυτός ο κύκλος ζωής του φυτού, επαναλαμβάνεται για πολλά χρόνια.

ΠΗΓΗ

                              ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα