Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Γυναικείος εγκέφαλος: Μικρός (μόνο) στο μάτι



Οι επιστήμονες έχουν βρει στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτό που πολλές γυναίκες ήδη γνωρίζουν: Ο γυναικείος εγκέφαλός είναι πιο αποτελεσματικός από ό,τι ο εγκέφαλος των ανδρών.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι στις γυναίκες ο ιππόκαμπος, μια περιοχή του εγκεφάλου που διαδραματίζει βασικό ρόλο στη μνήμη, τη νοημοσύνη και το συναίσθημα, καταναλώνει λιγότερη ενέργεια και χρησιμοποιεί λιγότερα εγκεφαλικά κύτταρα σε σχέση με τον ιππόκαμπο των ανδρών για να φέρει εις πέρας το ίδιο «έργο».

Στο πλαίσιο της μελέτης οι ειδικοί από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και της Μαδρίτης, προσπάθησαν να λύσουν ένα επιστημονικό μυστήριο: Γιατί ενώ ο εγκέφαλος των γυναικών είναι κατά 8% μικρότερος σε σχέση με τον εγκέφαλο του άνδρα, τα δύο φύλα δεν έχουν καμία διαφορά στην νοημοσύνη.
Σύμφωνα με τους ειδικούς ο ιππόκαμπος στους άνδρες είναι μεγαλύτερος, με πιο πυκνά εγκεφαλικά κύτταρα, γεγονός που συνδέεται με ανώτερες γνωστικές δεξιότητες. Στις γυναίκες, από την άλλη, ο ιππόκαμπος είναι μικρότερος, χωρίς όμως  να υφίσταται σαφής σχέση μεταξύ μεγέθους και απόδοσης.
Ο εγκέφαλος των γυναικών δηλαδή φάνηκε ότι ήταν πιο αποδοτικός, καθώς χρειαζόταν λιγότερους νευρώνες για να επιτύχει τα ίδια αποτελέσματα με τον ανδρικό, αναφέρουν οι ερευνητές.
ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα