Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Γερμανικές αποζημιώσεις: Αναμένεται το πόρισμα του ΓΛΚ


ΚΑΤΟΧΗ

Εκπνέει σήμερα η προθεσμία που είχε δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών, για την παράδοση της έρευνας που έγινε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναφορικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Σε έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 5 Μαρτίου, σε απάντηση ερώτησης των βουλευτών Πάρι Μουτσινά (ανεξάρτητος), Γιώργου Κοντογιάννη (ΝΔ) και Γιώργου Κασαπίδη (ανεξάρτητος), αναφέρεται ότι το έργο της Ομάδας Εργασίας «Έρευνα των αρχείων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σχετικά με το θέμα των Γερμανικών Αποζημιώσεων» θα πρέπει να παραδοθεί έως την 8η Μαρτίου του 2013, αντί της προθεσμίας που είχε οριστεί αρχικώς, δηλαδή στις 31 Δεκεμβρίου του 2012.

Όπως εξηγεί ο κ. Σταϊκούρας για την παράταση της προθεσμίας, αυτή αποφασίστηκε λόγω της φύσης του αντικειμένου αλλά και της διαπίστωσης ότι πρόκειται για έναν μεγάλο όγκο πολυσύνθετου αρχειακού υλικού, το οποίο θα πρέπει να συγκεντρωθεί, να καταγραφεί και να ερευνηθεί καταλλήλως.

Στις 22/2, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Νότη Μαριά, ο κ. Σταϊκούρας είχε ενημερώσει ότι το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για την καταγραφή και ταξινόμηση κατά κατηγορία περίπτωσης που σχετίζεται με τις γερμανικές αποζημιώσεις, θα δινόταν στις 8 Μαρτίου, διευκρινίζοντας ότι μετά την παραλαβή του πορίσματος, θα κινηθεί στο πλαίσιο της νομοθεσίας και των αρμοδιοτήτων του και μόνο.

Ο κ. Μαριάς είχε ζητήσει να προσδιοριστεί το ύψος του κατοχικού δανείου σε ευρώ και έκανε λόγο για «κούρεμα» της συνολικής απαίτησης της χώρας μας, τη στιγμή που χωρίς τους τόκους, οι επανορθώσεις και το δάνειο ξεπερνούν τα 128 δισ. ευρώ.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα