Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Ο σπουδαστής που δεν φοβάται...

   ruby-stonesSapphires_birthstonesEmerald_3D

481. Ο σπουδαστής που δεν φοβάται να επανεκτιμά συνεχώς τα θεμέλια της Διδασκαλίας με σκοπό την εκλέπτυνση της γνώσης του, βρίσκεται στο ορθό μονοπάτι. Αυτός που δεν φοβάται να παρανοηθεί από τους άλλους, είναι μαζί Μας. Αυτός που δεν φοβάται να χτίσει γέφυρες ανάμεσα στα μεγάλα ρεύματα των διδασκαλιών, είναι φίλος Μας. Αυτός που δεν φοβάται να δει το φως, έχει μάτι αετού. Αυτός που δεν φοβάται να μπει στο πυρ, είναι γέννημα του πυρός.
Αυτός που δεν φοβάται εκείνο που δεν μπορεί να δει, είναι ικανός να διαπεράσει το σκοτάδι. Αυτός που δεν φοβάται να ταξιδέψει στον κόσμο, είναι έτοιμος ν’ αγωνιστεί προς τους μακρινούς κόσμους. Αυτός που δεν φοβάται να γνωρίσει τις διδασκαλίες της σοφίας, είναι μαζί Μας.
Εμείς απαρνηθήκαμε κι έτσι αποκτήσαμε. Προσφέραμε κι έτσι λάβαμε. Στερηθήκαμε κι έτσι απελευθερωθήκαμε από τον πειρασμό. Αυτός που οδεύει στο μονοπάτι της γνώσης περπατάει σαν λιοντάρι της ερήμου. Ποιος θ’ απαντήσει στο βρυχηθμό ενός λιονταριού; Μόνο ένα άλλο λιοντάρι, ελεύθερο από φόβο.
Πού είναι λοιπόν τα δεσμά; Πού είναι λοιπόν οι αλυσίδες; Η γνώση των μακρινών κόσμων θα σφυρηλατήσει το στέμμα της επίτευξης.
Άγκνι Γιόγκα

ΠΗΓΗ
                                                ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα