Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

2ος Πνευματικός νόμος - Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ


Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
Ο κόσμος λειτουργεί μέσα από μια διαδικασία δυναμικής ανταλλαγής… προσφορά και αποδοχή, αποτελούν απλά τις δυο αντίθετες όψεις της ροής της ενέργειας μέσα στο σύμπαν.
Μέσα απ” την προθυμία μας να προσφέρουμε αυτό που οι ίδιοι αναζητάμε, επιτρέπουμε στην αφθονία του σύμπαντος να πλημμυρίσει τη ζωή μας.
Αυτό το εύθραυστο δοχείο, το αδειάζεις ξανά και ξανά, και πάντα το γεμίζεις με καινούρια ζωή. Αυτή τη μικρή καλαμένια φλογέρα την έχεις κουβαλήσει μαζί σου πάνω από λόφους και μέσα σε δάση, αιώνια παίζοντας μαζί της νέες μελωδίες… Άπειρα τα δώρα σου έρχονται σε μένα, παρά τα μικροσκοπικά μου χέρια. Οι αιώνες περνούν, και εσύ συνεχίζεις ακόμα να γεμίζεις, κι υπάρχει ακόμα χώρος για γέμισμα.
Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ, Τζιτανζάλι

Ο δεύτερος πνευματικός νόμος της επιτυχίας είναι ο Νόμος της Προσφοράς. Αυτός ο νόμος θα μπορούσε επίσης να ονομαστεί Νόμος της Προσφοράς και της Αποδοχής, αφού το σύμπαν λειτουργεί μέσα από μια δυναμική ανταλλαγή. Τίποτα δεν είναι στατικό. Το σώμα σας βρίσκεται σε μια δυναμική και συνεχή ανταλλαγή με το σώμα του σύμπαντος. Ο νους σας βρίσκεται σε μια δυναμική αμφίδρομη σχέση με τον κοσμικό νου. Η ενέργεια σας δεν είναι παρά έκφραση της κοσμικής ενέργειας.
Η ροή της ζωής δεν είναι τίποτε άλλο απ” την αρμονική σχέση όλων των στοιχείων και των δυνάμεων που δομούν το πεδίο της ύπαρξης. Αυτή η αρμονική αμφίδρομη σχέση των στοιχείων και των δυνάμεων στη ζωή σας λειτουργεί ως Νόμος της Προσφοράς. Τώρα, επειδή το σώμα, ο νους και το σύμπαν βρίσκονται σε μια συνεχή και δυναμική ανταλλαγή ενεργειών, το σταμάτημα της κυκλοφορίας της ενέργειας μοιάζει με το σταμάτημα της κυκλοφορίας του αίματος.
Όταν το αίμα σταματήσει να κυκλοφορεί, αρχίζει να πήζει και να δημιουργεί θρόμβους. Αντίστοιχα, για να διατηρείτε την κυκλοφορία του πλούτου και της αφθονίας στη ζωή σας, θα πρέπει να μάθετε να δίνετε και να παίρνετε.
Η λέξη αφθονία στα αγγλικά είναι affluence και προέρχεται από τη ρίζα affluere που σημαίνει κυλώ. Η λέξη λοιπόν αφθονία σημαίνει «κυλώ με μεγάλη ροή». Το χρήμα είναι στην ουσία σύμβολο της ζωτικής ενέργειας που ανταλλάσσουμε και χρησιμοποιούμε, ως αποτέλεσμα των υπηρεσιών τις οποίες προσφέρουμε στο σύμπαν. Στα αγγλικά το χρήμα λέγεται και currency, λέξη που προέρχεται από το λατινικό ρήμα curerre, το οποίο σημαίνει και πάλι «τρέχω ή ρέω».
Αν λοιπόν μπλοκάρουμε την κυκλοφορία του χρήματος, αν ο μόνος μας στόχος είναι να το φυλάξουμε και να το αποθησαυρίσουμε – δεδομένου ότι αποτελείται από ζωτική ενέργεια – θα σταματήσει κι εκείνο με τη σειρά του να επιστρέφει πίσω στη ζωή μας. Για να διατηρήσουμε αυτή τη ροή ενέργειας προς το μέρος μας, θα πρέπει να της επιτρέπουμε να κυκλοφορήσει. Όπως ένα ποτάμι, το χρήμα θα πρέπει να κυκλοφορεί, διαφορετικά θα μείνει στάσιμο, θα λιμνάσει και θα πνίξει την ίδια του τη ζωτική δύναμη. Μόνο η κυκλοφορία το διατηρεί ζωντανό και ζωηρό.
Σε κάθε σχέση δίνουμε και παίρνουμε. Η προσφορά γεννά την αποδοχή και η αποδοχή την προσφορά. Αυτό που ανυψώνεται πρέπει και να πέσει. Αυτό που εξωτερικεύεται πρέπει και να επιστρέψει στην πηγή του. Στην πραγματικότητα, η προσφορά και η αποδοχή αποτελούν διαφορετικές πλευρές της ροής της ενέργειας μέσα στο σύμπαν. Αν σταματήσετε τη ροή από οποιαδήποτε πλευρά, επεμβαίνετε στη διάνοια της φύσης.
Σε κάθε σπόρο ενυπάρχει η υπόσχεση χιλίων δασών. Όμως ο σπόρος δεν θα πρέπει να αποθησαυρίζεται. Πρέπει να προσφέρει τη διάνοιά του στο εύφορο έδαφος. Μέσα απ” αυτή την προσφορά, η αόρατη ενέργειά του ρέει μέσα στο υλικό σύμπαν.
Όσο περισσότερα προσφέρετε, τόσο περισσότερα θα πάρετε, μιας και έτσι θα καθιερώσετε την κυκλοφορία της αφθονίας του σύμπαντος στη ζωή σας. Στην πραγματικότητα, οτιδήποτε έχει αξία στη ζωή, πολλαπλασιάζεται μόνο όταν προσφερθεί! Αυτό που δεν πολλαπλασιάζεται μέσα απ” την προσφορά, δεν αξίζει ούτε να δοθεί ούτε να γίνει αποδεκτό. Προσέξτε όμως. Αν με την πράξη της προσφοράς νιώθετε πως χάσατε κάτι, τότε το δώρο δεν έχει πραγματικά δοθεί και δεν θα προκαλέσει καμιά άνθιση. Αν προσφέρετε απρόθυμα, δεν υπάρχει καμιά ενέργεια πίσω από μια τέτοια προσφορά.
Το πιο σημαντικό πράγμα στην προσφορά και την αποδοχή είναι η πρόθεση που κρύβεται πίσω τους. Η πρόθεση θα πρέπει να είναι πάντα η πρόκληση ευτυχίας για τον δότη και το δέκτη, αφού η ευτυχία συντηρεί τη ζωή και γι” αυτό το λόγο δημιουργεί επαύξηση. Η ανταπόδοση είναι άμεσα ανάλογη με την προσφορά, όταν η τελευταία είναι άνευ όρων και προέρχεται απ” την καρδιά. Γι” αυτό το λόγο, κάθε πράξη προσφοράς θα πρέπει να γίνεται με χαρά – θα πρέπει να βρίσκεστε σε τέτοια πνευματική κατάσταση, ώστε να αισθάνεστε χαρά από την ίδια την πράξη της προσφοράς. Τότε η ενέργεια που κρύβεται πίσω απ” την προσφορά αυξάνει πολλαπλάσια.
Η εφαρμογή του Νόμου, της Προσφοράς είναι ουσιαστικά πολύ απλή: αν θέλετε ν” αποκτήσετε χαρά, πρέπει να προσφέρετε χαρά στους άλλους! Αν θέλετε αγάπη, μάθετε ν” αγαπάτε. Αν ζητάτε την προσοχή και την εκτίμηση, μάθετε να προσέχετε και να εκτιμάτε τους άλλους. Αν ζητάτε την υλική αφθονία, βοηθήστε τους άλλους να την αποκτήσουν. Στην πραγματικότητα, ο ευκολότερος τρόπος για ν” αποκτήσετε αυτό που θέλετε, είναι να βοηθήσετε τους άλλους να αποκτήσουν αυτό που θέλουν! Αυτή η αρχή λειτουργεί το ίδιο καλά για μεμονωμένα άτομα, όσο και για επιχειρήσεις, κοινωνίες και έθνη. Αν θέλετε ν” αποκτήσετε όλα τα όμορφα πράγματα στη ζωή, μάθετε να τα προσφέρετε εσείς οι ίδιοι σιωπηλά στον καθένα.
Ακόμα και η σκέψη της προσφοράς, η σκέψη της ευλογίας ή μια απλή προσευχή, έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν τους άλλους. Αυτό συμβαίνει επειδή το σώμα μας – στην πραγματική του κατάσταση – δεν είναι παρά ένας κόμβος, μια συμπύκνωση ενέργειας και πληροφοριών μέσα σ” ένα σύμπαν ενέργειας και πληροφοριών. Αποτελούμε κόμβους συνείδησης μέσα σ” ένα συνειδητό σύμπαν. Η λέξη όμως «συνείδηση», υπονοεί κάτι περισσότερο από απλή ενέργεια και πληροφορίες – υπονοεί ενέργεια και πληροφορίες, οι οποίες είναι ζωντανές όπως κι η σκέψη. Είμαστε λοιπόν κόμβοι σκέψης μέσα σ” ένα σκεπτόμενο σύμπαν. Και η σκέψη έχει πάντα τη δύναμη να μεταμορφώνει.
Η ζωή είναι ένας αιώνιος χορός της συνείδησης, η οποία εκφράζεται σαν μια δυναμική ανταλλαγή νοητικών παλμών ανάμεσα στο μικρόκοσμο και τον μακρόκοσμο, ανάμεσα στο ανθρώπινο και το συμπαντικό σώμα, ανάμεσα στον ανθρώπινο και τον κοσμικό νου.
Όταν θα μάθετε να προσφέρετε αυτό που ζητάτε, ενεργοποιείτε και χορογραφείτε αυτό το χορό, με μια υπέροχη, ενεργητική και ζωτική κίνηση η οποία αποτελεί τον αιώνιο παλμό της ζωής.
Ο καλύτερος τρόπος για να θέσετε σε λειτουργία το Νόμο της Προσφοράς – και να ξεκινήσετε τη διαδικασία της κυκλοφορίας – είναι να πάρετε την απόφαση να προσφέρετε κάτι, σ” οποιονδήποτε με τον οποίο έρχεστε σε επαφή. Δεν χρειάζεται να “ναι κάτι ακριβό, ούτε καν υλικό. Μπορεί να είναι ένα λουλούδι, μια φιλοφρόνηση ή μια προσευχή. Στην πραγματικότητα, οι πιο ισχυρές μορφές προσφοράς δεν είναι υλικές. Τα δώρα της φροντίδας, της προσοχής, της τρυφερότητας και της εκτίμησης είναι μερικά από τα πιο πολύτιμα που μπορείτε να προσφέρετε και που δεν σας κοστίζουν τίποτα. Όταν συναντάτε κάποιον, μπορείτε σιωπηλά να του εύχεστε ευτυχία, χαρά και ευημερία. Αυτό το είδος σιωπηλής προσφοράς είναι πολύ δυνατό.
Ένα απ” τα πράγματα τα οποία διδάχθηκα σαν παιδί, και το οποίο δίδαξα κι εγώ στα παιδιά μου, είναι να μην επισκέπτονται ποτέ κάποιο σπίτι χωρίς να φέρνουν μαζί τους ένα δώρο. Ποτέ μην επισκέπτεστε κάποιον χωρίς να του πάτε κάποιο δώρο. Ίσως μου πείτε: «Μα πώς μπορώ να δώσω στους άλλους, τη στιγμή που δεν έχω αρκετά ούτε για τον εαυτό μου;» Μπορείτε να προσφέρετε μονάχα ένα λουλούδι, ή μια κάρτα στην οποία να γράφετε τα καλά σας αισθήματα για το πρόσωπο που επισκέπτεστε. Μπορείτε να χαρίσετε μια φιλοφρόνηση ή μια προσευχή.
Πάρτε την απόφαση να προσφέρετε, όπου πάτε και σε όποιον συναντήσετε. Όσο θα δίνετε, τόσο θα παίρνετε. Όσο περισσότερο δίνετε, τόσο μεγαλύτερη πεποίθηση θ” αποκτάτε για τα θαυμαστά αποτελέσματα αυτού του νόμου. Καθώς θα δέχεστε περισσότερα, θ” αυξάνει και η δυνατότητά σας να προσφέρετε περισσότερα. Η αληθινή μας φύση είναι αυτή της αφθονίας, αφού η φύση υποστηρίζει κάθε ανάγκη και επιθυμία. Στην ουσία δεν μας λείπει τίποτα, μιας και η αληθινή μας φύση είναι αυτή της καθαρής δυνατότητας και των απεριόριστων πιθανοτήτων. Πρέπει λοιπόν να γνωρίζετε πως κατέχετε από τη φύση σας το χάρισμα της αφθονίας – ανεξάρτητα με το πόσο λίγα ή πολλά χρήματα διαθέτετε σήμερα – αφού πηγή κάθε πλούτου είναι το πεδίο της καθαρής δυνατότητας. Η συνείδηση γνωρίζει τέλεια πώς να εκπληρώνει κάθε ανάγκη, όπως η χαρά, η αγάπη, το γέλιο, η γαλήνη, η αρμονία και η γνώση. Αν αναζητάτε πρώτα απ” όλα αυτά τα πράγματα – όχι μόνο για σας, αλλά και για τους άλλους – όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους και μάλιστα ανέλπιστα γρήγορα.
Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ
Θα θέσω το Νόμο της Προσφοράς σ” εφαρμογή, αποφασίζοντας να ακολουθήσω τα παρακάτω βήματα:
(1)          Όπου και να πηγαίνω και σ” όποιον κι αν συναντώ, θα προσφέρω ένα δώρο. Το δώρο αυτό μπορεί να είναι ένας καλός λόγος, ένα λουλούδι ή μια προσευχή. Σήμερα θα χαρίσω κάτι σ” όποιον συναντήσω και έτσι θα ξεκινήσω τη διαδικασία της κυκλοφορίας της χαράς, του πλούτου και της αφθονίας στη ζωή μου και στις ζωές των άλλων.
(2)          Σήμερα θα δεχτώ μ” ευγνωμοσύνη όλα τα δώρα που η ζωή έχει να μου προσφέρει. Θα δεχτώ τα δώρα της φύσης: το ηλιόφωτο και το κελάηδημα των πουλιών, τις ανοιξιάτικες βροχές ή το πρώτο χιόνι του χειμώνα, θα είμαι επίσης ανοιχτός στις προσφορές των άλλων, όποια μορφή κι αν έχουν – υλικού δώρου, χρημάτων, καλών λόγων ή μιας απλής ευχής.
(3) Θα αποφασίσω να διατηρήσω την κυκλοφορία του πλούτου στη ζωή μου, παίρνοντας και δίνοντας τα πιο πολύτιμα δώρα: τα αγαθά της τρυφερότητας, της φροντίδας, της εκτίμησης και της αγάπης. Κάθε φορά που θα συναντώ κάποιον, θα του εύχομαι σιωπηλά κάθε ευτυχία, χαρά και ευημερία στη ζωή.

ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα