Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Ιαπωνία: Από άγνωστο ρήγμα προκλήθηκε ο σεισμός 6,3 Ρίχτερ

Ιαπωνία: Από άγνωστο ρήγμα προκλήθηκε ο σεισμός 6,3 Ρίχτερ 
Από ένα άγνωστο μέχρι σήμερα ενεργό ρήγμα ενδεχομένως να προκλήθηκε ο σεισμός των 6,3 βαθμών που έπληξε το σαββατοκύριακο την δυτική Ιαπωνία, ανακοίνωσε σήμερα κυβερνητική επιτροπή.
Εικοσι-τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν και περίπου 1.930 σπίτια καταστράφηκαν από τον σεισμό που σημειώθηκε χθες Σάββατο στις 5:33 μμ τοπική ώρα και είχε επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή γύρω από τη νήσο Αουάτζι και εστιακό βάθος 15 χιλιομέτρων, ανακοίνωσε η ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.



Το ενεργό ρήγμα πιστεύεται ότι εκτείνεται σε ακτίνα περίπου 10 χιλιομέτρων από τα βόρεια προς τα νότια στη συγκεκριμένη περιοχή, ανακοίνωσε η κυβερνητική επιτροπή έρευνας για τους σεισμούς σε συνέντευξη Τύπου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.
«Υπάρχουν πολλά ενεργά ρήγματα που ακόμη δεν γνωρίζουμε», είπε ο επικεφαλής της επιτροπής Γιοσιμόρι Χονκούρα, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Η επιτροπή ανακοίνωσε ακόμη ότι 390 μετασεισμοί καταγράφηκαν τις 25 επόμενες ώρες από τον μεγάλο σεισμό κι ότι ο μεγαλύτερος είχε μέγεθος 3,8 βαθμούς κι έπληξε την περιοχή το Σάββατο στις 5:41 μμ.

Το 1995, σεισμός μεγέθους 7,3 βαθμών έπληξε την ίδια περιοχή, περιλαμβανομένης της πόλης Κόμπε, και στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 6.400 ανθρώπους. 


ΠΗΓΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα