Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Δώσε χαρά και άνεση στη σπονδυλική σου στήλη


Δώσε χαρά και άνεση στη σπονδυλική σου στήλη
Σου προσφέρει πάρα πολλά και ζητάει πολύ λιγότερα. Η σπονδυλική στήλη είναι ο κορμός της υγείας του σώματος. Δεν είναι μόνο ένα οστέινο θαύμα που μας κρατάει όρθιους αλλά και ένα κέντρο ισορροπίας από όπου ξεκινούν πολυάριθμα νεύρα, μύες και σύνδεσμοι. Γι’ αυτό της αξίζει η μέγιστη δυνατή φροντίδα και προσοχή.
Το λιγότερο που μπορείς να κάνεις σε καθημερινή βάση είναι:

• Να την αποφορτίζεις: Αν δουλεύεις πολλές ώρες στον υπολογιστή, να θυμάσαι να κάνεις μικρά διαλείμματα για να ξεμουδιάζεις. Περπάτησε μέχρι το άλλο δωμάτιο, σκύψε, τεντώσου καλά προς τα επάνω, κάνε μια μικροδουλειά. Το φορτίο που δέχονται οι μεσοσπονδύλιοι δίσκοι στο κάτω μέρος της σπονδυλικής στήλης, όταν κάθεσαι, είναι τρεις φορές μεγαλύτερο από όταν είσαι όρθιος/α. Επίσης μη γέρνεις προς τα εμπρός σαν να θέλεις να μπεις ολόκληρος/η μέσα στην οθόνη του υπολογιστή. Αυτή η στάση είναι τελείως ανορθόδοξη και κουράζει πολύ το σώμα (χωρίς να το καταλαβαίνεις), με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πόνοι, κυρίως στο κάτω μέρος της πλάτης.
• Να την ανακουφίζεις: Πριν κοιμηθείς ξάπλωσε σε ένα χαλί βάζοντας μια πετσέτα τυλιγμένη σε ρολό ακριβώς κάτω από τη φυσική καμπύλη της μέσης σου κρατώντας τα γόνατα λυγισμένα. Αυτή η άσκηση θα σε ανακουφίσει από τις καταπονήσεις που έχεις κάνει στη σπονδυλική σου στήλη όλη την ημέρα.
• Να την … ευθυγραμμίζεις: Θέλεις να περπατάς ευθυτενής; Διάλεξε σωστά παπούτσια για περπάτημα, τέτοια που να σου προσφέρουν ευστάθεια και άνεση. Αν χρειαστεί, βάλε μικρά ένθετα μέσα στο παπούτσι, για να σου προσφέρουν καλύτερη στήριξη στο περπάτημα αλλά και μικρότερη μυϊκή καταπόνηση.
• Να τη συντηρείς: Λίγοι κοιλιακοί και ραχιαίοι δε βλάπτουν: Οι μύες της κοιλιάς και της ράχης στηρίζουν τη σπονδυλική στήλη, που με τη σειρά της στηρίζει το σώμα σου. Αυτό σημαίνει ότι, αν δεν είναι γυμνασμένοι (έστω σε βασικό επίπεδο συντήρησης), η σπονδυλική στήλη θα δέχεται μεγαλύτερες πιέσεις και θα κουράζεται ευκολότερα.


ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα