Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Η διαδικασία επίσκεψης στο Άγιο Όρος και ο Γέροντας Παίσιος.


Το να επισκεφτεί κανείς το Άγιο Όρος δεν είναι μια εύκολη υπόθεση,όπως πολλοί νομίζουν,υπάρχει μια διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί..ποια είναι αυτή;;Μα φυσικά το διαμονητήριο,τι είναι αυτό θα αναρωτηθούν πολλοί και με το δίκιο τους βέβαια καθώς μπορεί και να μην έχουν ψάξει την διαδικασία που χρειάζεται για την επίσκεψη στο Άγιο Όρος..Ας δούμε όμως τι είναι το διαμονητήριο..

Σύμφωνα με το άρθρο 176 του Κ.Χ.Α.Ο. "πας εισερχόμενος εν Αγίω Όρει, πλην των περιοίκων προσκυνητών, οφείλει να εμφανισθή τη Ιερά Επιστασία, όπως λάβη την άδειαν της επισκέψεως των μονών και εξαρτημάτων καθ' όλου". Πρόκειται για την υποχρέωση εφοδιασμού οποιουδήποτε επιθυμεί να επισκεφθεί το Άγιο Όρος με την ειδική άδεια εισόδου, διαμονής και επισκέψεως, γνωστή ως διαμονητήριο, από τα γραφεία προσκυνητών της Ιεράς Επιστασίας στη Θεσσαλονίκη και την Ουρανούπολη Χαλκιδικής. Η αξία του ειδικού ενσήμου, το οποίο οφείλει να είναι επικολλημένο επί του διαμονητηρίου, προκειμένου αυτό να έχει ισχύ, είναι σήμερα €25,00 για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, €35,00 για τους ετερόδοξους Χριστιανούς και τους αλλόθρησκους και €10,00 για ειδικές κατηγορίες (όπως φοιτητές και οπλίτες).

Δηλαδή το διαμονητήριο είναι μια αίτηση την οποία την συμπληρώνεις πριν την έλευση σου στο Άγιο Όρος και αναγράφονται πλήρως τα στοιχεία σας καθώς και ποια μονή θα επισκεφτείτε..Σαν να κλείνετε θέση δηλαδή σε ένα ξενοδοχείο με την ακριβή ημερομηνία και ώρα της άφιξης σας..Και βέβαια πληρώνετε και κάποιο αντίτιμο για την επίσκεψη σας αυτή,το ποσό βέβαια δεν δείχνει τρομακτικό...

Θα μου πείτε βέβαια γιατί τα γράφω αυτά,ο σκοπός είναι να δείξω ότι οι ισχυρισμοί ότι ο Γέροντας Παίσιος είχε την ικανότητα να μαντεύει τα ονόματα των προσκυνητών δεν στέκουν.. και πως να στέκει κάτι τέτοιο αφού δίνουμε τα πλήρη στοιχεία μας κανονικά...Άρα στο Άγιο Όρος γνωρίζουν το ποιοι είμαστε,οπότε δεν στέκει και η ικανότητα του Γέροντα στο να μαντεύει τα ονόματα των προσκυνητών,αν υποθέσουμε ότι ισχύει κάτι τέτοιο τότε και η receptionist του ξενοδοχείου που επισκέφτηκα πριν λίγο καιρό και με αποκάλεσε με το όνομα μου είναι προφήτης...

Πολλά έχουν γραφτεί για τις ικανότητες του Γέροντα και για τις προφητείες του,προφητείες που προσωπικά δεν τις πιστεύω,όχι μόνο του Γέροντα,αλλά του οποιουδήποτε και πολλά ακούγονται για εμφανίσεις του Γέροντα μετά θάνατον και βέβαια αναπαράγονται και στο διαδίκτυο..

Οι εμφανίσεις του Γέροντα μετά θάνατον,αν δεν κάνω λάθος έχουν διαψευστεί επίσημα από το Άγιο Όρος,αν κάνω λάθος διορθώστε με σε  αυτό..ο κόσμος ταυτίζεται με αυτές τις φαντασιώσεις του καθενός και τα πιστεύει...Αν και αντίθετος με τις απόψεις που ακούγονται για τον Γέροντα, μόνο όμως στα θέματα των προφητειών,καθώς προσωπικά δεν τον γνώρισα ποτέ και δεν έχω άποψη για τον χαρακτήρα του,εφιστώ την προσοχή σε όσους πιστεύουν χωρίς να διασταυρώνουν τέτοιου είδους πληροφορίες.Αυτό βέβαια θα με εξυπηρετούσε να το χρησιμοποιήσω σαν μία αδιάσειστη απόδειξη εναντίωσης  στα όσα λέγονται για τον Γέροντα καθώς δεν πιστεύω τις προφητείες,αλλά το θεωρώ χτύπημα κάτω από την ζώνη. Γνωρίζω πολύ καλά πως όσα λέγονται για εκείνον είναι από ανθρώπους ή συγγραφείς βιβλίων,που σαν στόχο έχουν την πώληση βιβλίων ή κάνουν μια προσπάθεια ενίσχυσης του μύθου του Γέροντα και ενίσχυσης της πίστης. Όσο για τις προφητείες,ο χρόνος θα δείξει αν έχω άδικο που δεν τις πιστεύω και τις θεωρώ κατασκευασμένες,όχι μόνο εγώ αλλά όσοι έχουν την ίδια γνώμη με την δική μου.Ξεκαθαρίζω και πάλι ότι η όποια ένσταση μου είναι για τις προφητείες και όχι για τον χαρακτήρα του Γέροντα ή τον ενάρετο όπως λέγεται βίο του..Άλλωστε ο καθένας για τον βίο του τις επιλογές του τις κάνει μόνος του και το τι θεωρεί κανείς ενάρετο και τι όχι είναι κάτι το υποκειμενικό.


ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. έτσι δέχεσαι εσύ από πάνω μου την διαφορετική γνώμη?!
    είσαι χριστιανός από τους πιο πιστούς εμένα με πείθεις σίγουρα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα