Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Σφραγίσματα τέλος;

Διατροφή και οδοντική υγεία
Το παρακάτω κείμενο είναι μετάφραση από μια ιδιαιτερα ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα της Sarah και την 
ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εμπειρία της στην αποκατάσταση δοντιών στα παιδιά της σύμφωνα με το βιβλίο του Dr. Weston A. Price "Nutrition and Physical Degeneration"


Ας δούμε  άλλο ένα ζήτημα δυνατών πεποιθήσεων, που αβλεπεί τις έχουμε ενστερνιστεί.
Αν ρωτήσετε τους περισσότερους ανθρώπους για το αν, ένα χαλασμένο δόντι μπορεί να θεραπευτεί,

χωρίς τροχούς και οδοντιάτρους κατά  99% θα σας απαντήσουν ότι  αυτό είναι αδύνατο.

Επίσης και οι συμβατικοί  οδοντίατροι θα συμφωνήσουν με αυτή την   εκτίμηση . Ρωτήστε έναν οποιοδήποτε  οδοντίατρο, όταν πάτε για ένα καθαρισμό δοντιού σε μια απλή ρουτίνα καθαρισμού αν μπορείτε να θεραπεύσετε  μια τρύπα στο δόντι  μόνος σας, το πιο πιθανόν είναι να σας  κοιτάξει σαν να να είσαστε  τρελός (το ξέρω αυτό από δική μου  εμπειρία).



 
Ανέφερα πριν περί συμβατικών οδοντιάτρων γιατί  σε πλήρη αντίθεση με αυτήν την τρέχουσα συμβατική «λογική», ο οδοντίατρος Δρ Weston A. Price DDS δημοσίευσε  πολλές περιπτώσεις κατά την διάρκεια της   οδοντιατρικής του εξάσκησης  στη δεκαετία του 1920 και του 1930, όπου κοιλότητες χαλασμένων δοντιών είχαν επουλωθεί χωρίς τρόχισμα και σφράγισμα.

Ο Δρ Weston A. Price  ανακάλυψε μέσω της έρευνας του, ότι τα δόντια χαλούν και προκαλούνται κοιλότητες από διατροφική ανεπάρκεια και όταν αυτή η διατροφική ανεπάρκεια αποκαθίσταται, η κοιλότητα θεραπεύεται.

Αν το δούμε αυτό χωρίς τις γνωστές μας πεποιθήσεις,  καλύτερα χωρίς τις γνωστές μας προκαταλήψεις, με ανοιχτό μυαλό, νομίζω πως φαίνεται αρκετά λογικό.

 Δεν θα έπρεπε το σώμα να είναι σε θέση να θεραπεύσει μια κοιλότητα δοντιού, όπως ακριβώς θεραπεύει ένα σπασμένο οστό ή ένα κόψιμο στο χέρι σας;

Γιατί τα δόντια να είναι κάτι διαφορετικό από έναν σπασμένο καρπό ;

Έχοντας διαβάσει πριν από μερικά χρόνια,  το όντως επικό έργο του  Δρ . Price  Διατροφική και Φυσική  εκφύλιση, Nutrition and Physical Degeneration  είχα στο μυαλό μου ότι οι κοιλότητες, τα χαλασμένα δόντια  μπορεί πράγματι να θεραπευτούν με την κατάλληλη διατροφή για κάποιο χρονικό διάστημα. Αλλο  το να  πιστεύεις κάτι και άλλο το να το κάνεις στην πράξη έχει μεγάλη διαφορά, έτσι δεν είναι;

Για το λόγο αυτό, είμαι πολύ ενθουσιασμένη  να σας μεταδώσω την εμπειρία μου, με  ένα από τα παιδιά μου. Βλέπετε, το μεγαλύτερο  παιδί μου ανέπτυξε πρόσφατα μια κοιλότητα στο πάνω δεξιό πλάγιο δόντι. Ήταν πίσω από το δόντι ακριβώς πάνω στην γραμμή των ούλων. Ο σύζυγός μου το είχε παρατηρήσει μια νύχτα όπως του έλεγχε τα  δόντια του, για να δει αν είχε κάνει καλό  βούρτσισμα.

Υπήρχε μια συγκεκριμένη τρύπα στο δόντι και δεν ήταν μικρή. Ο σύζυγός μου, χρησιμοποίησε έναν οδοντιατρικό εργαλείο  για να δεί την τρύπα  και για να ελέγξει πόσο βαθιά ήταν.

Δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι  ήταν μια τρύπα, και έτσι  συμφωνήσαμε ότι έπρεπε να σφραγιστεί.  

Ο συλλογισμός μας ήταν ότι οι κοπτήρες είναι πολύ σημαντικά  δόντια και το να δοκιμάσουμε να το επιδιορθώσουμε με μια  διατροφική προσέγγιση δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει αρκετά γρήγορα, για να σώσει το δόντι, και  δεδομένου μάλιστα ότι ήταν έφηβος και πιθανόν δεν μπορούσαμε να ελέγχουμε την διατροφή του δεν θα είχαμε  γρήγορη  επιτυχία.

Κάλεσα αμέσως τον οδοντίατρο και έκλεισα ένα ραντεβού.

Εν τω μεταξύ, άρχισα να επιμένω να παίρνει   ο γιος μου  3 κάψουλες βουτυρέλαιου (ghee) κάθε πρωί μαζί με το κανονικό καθημερινό κουταλάκι μουρουνέλαιο, που είχε υποστεί ζύμωση ( επεξεργαστεί σε χαμηλές θερμοκρασίες).

Πάντα ήμουν αρκετά αυστηρή για την καθημερινή δόση μουρουνέλαιου πριν από το σχολείο, αλλά λίγο πιο χαλαρή για το βουτυρέλαιο για  να είμαι απόλυτα ειλικρινής.

Όχι πια. Με αυτή τη μεγάλη τρύπα στο πίσω μέρος του κοπτήρα του, ήξερα ότι έπρεπε να τα πάρει και τα  δύο μαζί. Ο  Δρ . Price   ανακάλυψε ότι οι κοιλότητες επουλώνονται γρηγορότερα όταν αυτά τα δύο θεραπευτικά και θρεπτικά λάδια παίρνονται μαζύ.

Το ραντεβού με τον  οδοντίατρο ήταν σε λίγες εβδομάδες, και έτσι συνέχισα με τις κάψουλες μουρουνέλαιου και του λαδιού από βούτυρο κάθε μέρα.
Βουτυράλαιο (ghee)

Είπα, επίσης, στον γιό μου να τρώει  δύο φέτες του τοστ κάθε πρωί με  βούτυρο και μέλι αντί για ταχίνι και μέλι που έτρωγε τους τελευταίους μήνες.

Του άρεσε γιατί, αγαπούσε το  βούτυρο. Μήπως αυτή η απλή αλλαγή του πρωινού, το ταχίνι αντι του βούτυρου, έφταιγε για την  ανάπτυξη της κοιλότητας του;

Πιθανώς.

Δεν άλλαξε  τίποτα άλλο στην διατροφή του. Δεν σταμάτησε τα   δημητριακά και έφαγε ακόμα και σκουπίδια, όπως  ζαχαρούχα  που παίρνει στο σχολείο (ήταν Πάσχα, έτσι αυτά τα είδη  ήταν ανεξέλεγκτα).

Είναι σχεδόν ένας έφηβος.

Προσπαθήστε να τους σταματήσετε  όλα τα δημητριακά και τα σάκχαρα από τη διατροφή τους και θα γίνει εξέγερση. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν κάποια πράγματα από μόνα τους.

Έχω διαπιστώσει ότι δεν μπορούμε να προστατεύσουμε  τα παιδιά μας από αυτά τα πράγματα και να τα μεγαλώσουμε μέσα σε μια γυάλα. - μπορούμε να τους διδάξουμε μόνο  να είναι εγκρατή και θα μάθουν να είναι μετριοπαθή με την πάροδο του χρόνου.

Απο μια πλευρά , ήμουν στην ευχάριστη θέση να δώ ότι σε ένα πάρτι της τάξης του  πρόσφατα απέφυγε   τα μεγάλα μπουκάλια αναψυκτικών και τις σοκολάτες  που τους είχαν δώσει (όχι, δεν κάνω πλάκα).

Ήμουν πολύ περήφανη γι 'αυτόν. Ήξερε ότι η κατανάλωση αυτών των  πραγμάτων  θα του έδινε μια στιγμιαία ευχαρίστηση και τόνωση, αλλά θα τον έκανε  να αισθάνεται χάλια όλο το απόγευμα και κατά πάσα πιθανότητα και την επόμενη μέρα.

Εμείς οι μαμάδες θα πρέπει να γιορτάζουμε αυτές τις μικρές νίκες στην πορεία, έτσι δεν είναι;! Τέλος πάντων, πίσω στην ιστορία με την τρύπα στο δόντι.



Μια  ημέρα πριν από το ραντεβού με τον οδοντίατρο, ο γραμματέας του μας πήρε τηλέφωνο και μας είπε ότι το ραντεβού ακυρώνεται και το επόμενο θα ήταν μετά από δύο εβδομάδες.

Περιμένοντας όλο αυτό το διάστημα, συνεχίσαμε με τις 3 κάψουλες λαδιού από βούτυρο και με ένα κουταλάκι του γλυκού που έχει υποστεί ζύμωση μουρουνέλαιου, μετά από ένα πρωινό με 2 φέτες ψωμί του τόστ με  βούτυρο και μέλι.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο, αποφάσισα να ρίξω μια ματιά στην κοιλότητα για να δούμε αν είχε γίνει  χειρότερα.

Ήταν περίπου ένα μήνα αφού ο σύζυγός μου την ανακάλυψε και ήμουν λίγο ανήσυχη δεδομένου ότι ήταν ένα από τα  μπροστινά δόντια του. Πήρα ένα φακό και κοίταξα, κοιτούσα και ξανακοιτούσα.

ΚΑΜΙΑ  ΚΟΙΛΟΤΗΤΑ!

Ακριβώς Δεν υπήρχε τρύπα πουθενά σε κανένα δόντι. Είχε γεμίσει εντελώς μέσα και ήταν τόσο ομαλό το δόντι, όπως και το διπλανό του. Φώναξα τον άντρα μου για να το ελέγξει και αυτός. Ήταν ευτυχής που είδε ότι η τρύπα είχε φύγει.

Πήρα το οδοντιατρικό εργαλείο για να δώ αν όντως ήταν έτσι, και για να μου επιβεβαιώσει αν  αυτό που έβλεπαν τα μάτια μου, ήταν αλήθεια- η κοιλότητα είχε πράγματι επουλωθεί.

Θα πηγαίναμε στο καθορισμένο ραντεβού με τον  οδοντίατρο για να κάνουμε έναν έλεγχο , αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι δεν υπάρχει πλέον κανένα πρόβλημα  με αυτό το δόντι πια.

Το καλύτερο  από όλα είναι ότι δεν είχαμε κάνει μεγάλες αλλαγές στην διατροφή για να επουλωθεί αυτό το δόντι.

Συνέχισε την κανονική, θρεπτική διατροφή του στο σπίτι με τα ‘’κενά’’ που εμφανίζονται συνήθως στο σχολείο.

Προσθέσαμε μόνο το λάδι από βούτυρο μαζύ με το συνηθισμένο  μουρουνέλαιο του και αντικατέστησε το ταχίνι με το ακατέργαστο βούτυρο  στη φρυγανιά του κάθε πρωί.

Αυτό είναι όλο!

Ελπίζω να βρείτε αυτή την ιστορία ενθαρρυντική!

Η έρευνα του Δρ Price  λειτουργεί πραγματικά στην πράξη!

Τα συμπεράσματα του  οδοντιάτρου του μετά την εξέταση των δοντιών του γιού μου, ήταν ότι δεν υπήρχε καμία τρύπα σε κανένα δόντι.

Η διατροφή μπορεί να θεραπεύσει τα χαλασμένα δόντια.
---------------------------------------------------------------------------------------------------



Λίγα λόγια για το βιβλίο.Από: Ramiel Nagel, Timothy Gallagher D.D.S.
Ξεχάστε το τρόχισμα , το σφράγισμα και το αναπόφευκτο ξόδεμα χρημάτων.. Τα δόντια σας μπορεί να θεραπευθούν φυσικά επειδή ποτέ δεν είχαν σχεδιαστεί για να αποσυντίθενται ! Είχαν σχεδιαστεί για να παραμείνουν ισχυρά και υγιή για ολόκληρη τη ζωή σας.
Αλλά οι ψευδείς υποσχέσεις της  συμβατικής  οδοντιατρικής, μας οδήγησαν σε λάθος δρόμο, που οδηγεί σε επεμβατικές χειρουργικές θεραπείες, όπως  σφραγίσματα, γέφυρες, απονευρώσεις  και οδοντικά εμφυτεύματα.
Τώρα υπάρχει ένας φυσικός τρόπος για να αναλάβετε τον έλεγχο της οδοντικής σας υγείας , αλλάζοντας τα τρόφιμα που τρώτε. Η Θεραπεία των δοντιών βασίζεται στο πρωτοποριακό πρόγραμμα διατροφής του οδοντιάτρου Weston Price, πρώην επικεφαλής της έρευνας στο Εθνικό Dental Association. Το πρόγραμμα του  Δρ Price,  αποδείχθηκε ότι   είναι 90-95% ή και περισσότερο αποτελεσματικό στην ανάπλαση των κοιλότητων των  δοντιών χρησιμοποιώντας μόνο διατροφικές βελτιώσεις στη διατροφή.
Το βιβλίο, Η Θεραπεία των δοντιών είναι το αποτέλεσμα  πέντε ετών  έρευνας και δοκιμών και λαθών, που ξεκίνησε από  ένα ταξίδι ενός πατέρα  για να θεραπεύσει την κόρη του, από μια ραγδαία φθορά των δοντιών της. Με αυτό το βιβλίο η θεραπεία δοντιών, θα ενωθείτε με  χιλιάδες  ανθρώπους που έχουν μάθει πώς να αποκαθιστούν φυσικά τις κοιλότητες στα  δόντια τους, να εξαλείφουν τον πόνο,  ή την ευαισθησία, να αποφεύγουν τις απονευρώσεις, να σταματάνε την τερηδόνα, μερικές φορές ακαριαία, να αναγεννούν την  δευτερογενή οδοντίνη, να σχηματίζουν καινούριο σμάλτο των δοντιών, να αποφεύγουν η να  ελαχιστοποιούν  την απώλεια των ούλων , να θεραπεύουν και να εξαλείφουν τις λοιμώξεις των δοντιών, και να χρησιμοποιούν τις  οδοντιατρικές θεραπείες μόνο , όταν είναι ιατρικώς αναγκαίο, σώζοντας εκτός από το στόμα σας (και το πορτοφόλι σας) και εξοικονομώντας  χιλιάδες δολάρια από αχρείαστες οδοντιατρικές διαδικασίες, και να πώς να αυξήσουν τη γενική υγεία και τη ζωτικότητά τους.
Η Θεραπεία των δοντιών, σας παρέχει σαφή και εύκολα κατανοητά οδοντιατρικά στοιχεία   για να σας βοηθήσει να κάνετε υγιεινές επιλογές ζωής σχετικά με την υγεία των δοντιών σας.
 Tα υγιή δόντια είναι μια αντανάκλαση της συνολικής καλής μας υγείας.
Εάν πάσχετε από οδοντικά προβλήματα αυτό επηρεάζει ολόκληρο το σώμα σας.
Η κοινή λογική σας  λέει να βουρτσίζετε τα δόντια μας και να αποφεύγετε την ζάχαρη, να προσπαθείτε να ελέγχετε τα  κακά βακτήρια, αλλά ποτέ δεν ασχολείται με το τι κάνουν τα σάκχαρα στο αίμα μας, που μπορεί να προκαλέσει  αποσύνθεση και ότι η κατανάλωση ζάχαρης προκαλεί διακυμάνσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και αυτό επηρεάζει τις αναλογίες του  ασβεστίου και του φωσφόρου.
Ποτέ δεν εξετάζει επίσης το γεγονός ότι  μπορεί να μην προσλαμβάνουμε  τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να κρατήσουμε  υγιή τα δόντια μας.
Έχουμε την άποψη ότι τα δόντια μας είναι κάτι ξεχωριστό από το υπόλοιπο σώμα μας και εκτός   από το βούρτσισμα και την χρήση οδοντικού νήματος δεν υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε για να τα κρατήσουμε υγιή, αλλά πώς μπορεί αυτό να είναι αλήθεια, όταν τα πάντα στο σώμα μας επηρεάζονται από αυτό που τρώμε;
Δεν θα ίσχυε  το ίδιο και για τα δόντια μας;
Μου ήταν πάντα γνωστό  ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της οδοντικής υγείας και της  υπόλοιπης  υγείας μου. Απλά δεν είχα ιδέα για το πόσο μεγάλο ρόλο, έπαιζε η  διατροφή  σε αυτό.
 Από όταν ήμουν περίπου 13 χρονών  είχα  γεμίσει το στόμα μου με σφραγίσματα υδραργύρου. Πηγαίναμε στον οδοντίατρο  τακτικά από τότε που είμασταν  μικρά.
Έκανα ό, τι γενικά μου έλεγαν  να κάνω αλλά παρόλο το καλό βούρτσισμα και την διατροφή ακόμα είχα προβλήματα με τα δόντια μου.
 Κατηγορώντας τα γονίδιά μας για αυτό  μπορεί να ανακουφίσει μερικούς ανθρώπους, αλλά  δεν υπήρξε ποτέ μια αποδεκτή απάντηση για μένα.
Κ αι αυτό συνέβαινε  μέχρι που διάβασα το βιβλίο  Cure Tooth Decay την θεραπεία φθοράς των δοντιών, έμαθα ότι πολλά από τα πράγματα που έκανα  στο όνομα της υγείας  ήταν λάθος.
Αυτό το υγιεινό , πλούσιο πρωινό από βρώμη ήταν φορτωμένο με φυτικό οξύ και το ολικής άλεσης (σίκαλη, σιτάρι, όλυρα, καμούτ, και κριθάρι), ή το ψωμί με φύτρο ήταν γεμάτο από πίτουρο,  φυτικό οξύ και τοξικές λεκτίνες.

http://episthmi.blogspot.gr/2012/10/ba-cnp-rncp-1.html
Το βιβλίο εξηγεί ότι: το "φυτικό οξύ έχει μια ισχυρή ανασταλτική επίδραση στους  ενήλικες, ιδίως σχετικά με την απορρόφηση του σιδήρου.
Ακόμη και μια μικρή ποσότητα του φυτικού οξέος στη διατροφή αυτών μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική μείωση στην απορρόφηση του σιδήρου.
Ενώ οι σπόροι, ιδιαίτερα οι ολόκληροι κόκκοι , είναι πλούσιοι  σε φώσφορο, μέχρι και το 80% αυτού του  φωσφόρου δεσμεύεται από το  φυτικό οξύ, το οποίο δεν είναι απορροφήσιμο από το σώμα.
Το φυτικό οξύ αναστέλλει τα ένζυμα που πρέπει να αφομοιώσουν την τροφή μας, συμπεριλαμβανομένων της πεψίνης, η οποία είναι αναγκαία για τη διάσπαση των πρωτεϊνών στο στομάχι, και της αμυλάσης, η οποία απαιτείται για την διάσπαση του αμύλου σε σάκχαρο ...
Οι κόκκοι περιέχουν επίσης τανίνες που καταστέλλουν την ανάπτυξη, μειώνουν την απορρόφηση του σιδήρου, και προκαλούν βλάβη στη βλεννογόνο, την  επένδυση της γαστρεντερικής οδού.

  http://episthmi.blogspot.gr/2012/10/blog-post_18.html
Εκτός από τις τανίνες, οι σαπωνίνες στα δημητριακά μπορούν να αναστείλλουν την ανάπτυξη. "(Σελίδα 67)
Συγνώμη που σας πάω στην τάξη της  βιολογία σας ξανά, αλλά νομίζω ότι για να σπάσουμε  τους συμβατικούς μύθους σχετικά με τους σπόρους πρέπει να γνωρίζουμε πώς λειτουργούν τα πράγματα.
Νομίζω ότι είναι σημαντικό να μπω σε λεπτομέρειες σχετικά με τα δημητριακά, γιατί μπορεί να είναι μια  από τις πιο κοινές  υγιεινές τροφές που δεν έχουν προετοιμαστεί με τον τρόπο που οι παραδοσιακοί  άνθρωποι τα έτρωγαν. Όλοι γνωρίζουμε ότι η ζάχαρη είναι κακή για την υγεία μας, αλλά πόσοι άνθρωποι ξέρουν για τις επιπτώσεις του φυτικού οξέος;

Ας δούμε  τη ζάχαρη. Αν ακολουθήσουμε  την κοινή λογική , τότε μπορείτε να φάτε όλα τα γλυκά, τα κέικ και τα φασόλια και όση ζάχαρη θέλετε, αρκεί να  βουρτσίζετε τα δόντια σας, όταν τελειώσετε, αλλά αυτή η συμβουλή είναι τελείως λάθος.
Δεν έχει σημασία αν αυτά τα σάκχαρα είναι επεξεργασμένα  ή φυσικά, επηρεάζουν όλα τις διακυμάνσεις του σακχάρου στο αίμα κατά κάποιο τρόπο, αλλά προφανώς η λευκή ζάχαρη είναι η χειρότερη.
Αυτό που πρέπει να ξέρετε και το βιβλίο το εξηγεί είναι ότι οι διακυμάνσεις των του σακχάρου  στο αίμα σας από την ζάχαρη μπορούν να προκαλέσουν το ασβέστιο να αποσυρθεί  από τα δόντια ή από τα οστά σας.
Έχοντας τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα  σας εκτός ελέγχου δημιουργείται  ένα κατάλληλο περιβάλλον για τη φθορά των δοντιών.
Δεν είναι η ζάχαρη στο στόμα που είναι το πρόβλημα, αλλά είναι η ζάχαρη σε ολόκληρο το σώμα. Νομίζω ότι είναι σημαντικό για εμάς να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε  ολόκληρο το σώμα μας όταν σκεφτόμαστε τα  δόντια μας.
Και για τους πότες μπίρας, δυστυχώς η σύγχρονη μπύρα δεν έχει υποστεί ζύμωση, όπως οι αρχαίες μπύρες και εκθέτει τον πότη στις τοξίνες και μπορεί να προκαλέσει τερηδόνα, καθώς και να προκαλέσει τρύπες στα δόντια.

Και εδώ η αντιστοιχία κάθε δοντιού με το αντίστοιχο όργανο του σωματός μας, σύμφωνα με τον κινέζικο βελονισμό.
Οταν ένα δόντι έχει πρόβλημα, και το αντίστοιχο όργανο πάσχει.



Πατώντας επάνω σε κάθε δόντι εμφανίζονται τα αντίστοιχα όργανα.

ΠΗΓΕΣ






ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα