Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Ποιο χάπι μπορεί να αλλάξει μυαλά στις γυναίκες;

Ποιο χάπι αλλάζει μυαλά στις γυναίκες;
Σε αντίθεση με όσα πιστεύουν πολλοί, οι αρρενωποί άνδρες με θεληματικό πιγούνι, δεν είναι αυτό που θέλουν οι περισσότερες γυναίκες...Σύμφωνα με νέα έρευνα οι γυναίκες που επιλέγουν τα αντισυλληπτικά χάπια ως μέθοδο αντισύλληψης, προτιμούν άνδρες με πιο θηλυκά χαρακτηριστικά. Οι άνδρες με αυτά τα χαρακτηριστικά σύμφωνα με άλλες έρευνες είναι συνήθως πιο πιστοί και πιο σταθεροί στη σχέση.


Συγκεκριμένα οι γυναίκες που λάμβαναν αντισυλληπτικό χάπι αξιολόγησαν ως πιο ελκυστικούς τους άνδρες που είχαν λιγότερο αρρενωπά χαρακτηριστικά στα πρόσωπα τους.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι στα ζευγάρια που μόλις είχαν γνωριστεί, ενώ η γυναίκα έπαιρνε αντισυλληπτικό χάπι, οι άνδρες σύντροφοι δεν είχαν συνήθως αρρενωπά χαρακτηριστικά. Απεναντίας στα ζευγάρια που η γυναίκα δεν λάμβανε αντισυλληπτικό οι σύντροφοι ήταν συνήθως πιο αρρενωποί.

Εκατομμύρια γυναίκες χρησιμοποιούν μεθόδους αντισύλληψης που βασίζονται στις ορμόνες, ενώ ορισμένες μελέτες, συμπεριλαμβανομένης και αυτής, αναφέρουν ότι θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις προτιμήσεις τους όσον αφορά τους συντρόφους τους.
Αν επιβεβαιωθούν, τα ευρήματα αυτά, θα αλλάξουν τα όσα γνωρίζουμε για το πώς διαμορφώνονται οι σχέσεις μεταξύ των δύο φύλλων.

Ο Claus Wedekind, εξελικτικός βιολόγος του Πανεπιστημίου της Λωζάνης στην Ελβετία, δήλωσε ότι υπάρχει απλά μια συσχέτιση και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι το χάπι, και όχι κάποια άλλη μεταβλητή, προκαλείαυτές τις διαφοροποιήσεις στις προτιμήσεις των γυναικών.
Οι γυναίκες που επιλέγουν να πάρουν το χάπι μπορεί να ήταν πιο μεροληπτικές υπέρ των πιο «σταθερών» και λιγότερο αρρενωπών ανδρών, ανέφερε ο Wedekind ή «μπορεί να ήταν υποψιασμένες για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το χάπι, γεγονός που επηρέασε το πείραμα».
Μερικές μελέτες έχουν διαπιστώσει ακόμη ότι οι γυναίκες προτιμούν πιο αρρενωπούς άνδρες κατά τη διάρκεια της γόνιμης φάσης του κύκλου τους.

Η μελέτη, δημοσιεύεται αναλυτικά στο περιοδικό sychoneuroendocrinology.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα