Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Iran earthquake: LIVE UPDATES

 Image from earthquake.usgs.gov

Ένας ισχυρός, 7.8-μεγέθους, σεισμός συγκλόνισε το Ιράν, κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν, μόλις μία εβδομάδα μετά τον προηγούμενο.
12:18 GMT: Πέντε άνθρωποι φέρεται να έχουν σκοτωθεί στην περειοχή Kharan , στο Πακιστάν, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Τον Δεκέμβριο του 2003, ένας μεγάλος σεισμός έπληξε τη νότια πόλη Μπαμ. Σκότωσε 31.000 άτομα - περίπου το ένα τέταρτο του πληθυσμού - και κατέστρεψε την κτισμένη από  λάσπη  αρχαία ακρόπολη.
12:14 GMT: Πολλά κτίρια στο Καράτσι φέρεται να έχουν εκκενωθεί, σύμφωνα με το Al Jazeera.



12:09 GMT: Νέες δονήσεις έγιναν αισθητές σε όλη την Ντόχα, Κατάρ.
12:07 GMT:  850 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από το σεισμό.
Περίπου 1.000 κτίρια κατέρρευσαν στην πακιστανική πόλη της Mushkil κοντά στα σύνορα με το Ιράν, αναφέρει το Naharnet.
Ο τελευταίος σεισμός που χτύπησε το Ιράν, με μέγεθος 7,8 συνέβη το 1978 και σκότωσε περίπου 15.000 ανθρώπους.
11:53 GMT: Η ιρανική πόλη της Saravan - κοντά στο κέντρο του σεισμού - δεν έχει υποστεί σοβαρές ζημιές, μετέδωσε το πρακτορείο Fars .
Συστήματα ενέργειας και  επικοινωνίας δεν λειτουργούν στο μεγαλύτερο μέρος της Σιστάν και του Μπαλουχιστάν, επαρχίες στο νοτιοανατολικό Ιράν, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση.
11:48 GMT: Τρία ελικόπτερα και συνεργεία διάσωσης έχουν σταλεί στην περιοχή, μετέδωσε το πρακτορείο
Fars .
People wait outside after evacuating offices in Dubai Media City following earthquake tremors in Dubai April 16, 2013 (Reuters / Jumana El Heloueh) 

Οι άνθρωποι περιμένουν έξω μετά την εκκένωση γραφείων στο Ντουμπάι από το Media City στις 16 Απριλίου του 2013 (Reuters / Jumana El Heloueh)
11:41 GMT: Τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχουν επιβεβαιωθεί νεκροί εξαιτίας του σεισμού, το Ιράν Press TV ανέφερε.
11:37 GMT: Η ρωσική εταιρεία, η οποία έχτισε το πυρηνικό εργοστάσιο Μπουσέρ του Ιράν
, λέει ότι ο σεισμός δεν προκάλεσε καμία ζημία στην εγκατάσταση.
Τριάντα επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους μετά από ένα σεισμό μεγέθους 6,3 που  έπληξε την περιοχή κοντά στο Bushehr την περασμένη εβδομάδα. Περίπου 850 άτομα τραυματίστηκαν.
11:35: Ο ιρανός αξιωματούχος λέει ότι αναμένονται ο εκατοντάδες θάνατοι, σύμφωνα με το Reuters . «Ήταν ο μεγαλύτερος σεισμός στο Ιράν τα τελευταία 40 χρόνια και περιμένουμε εκατοντάδες  νεκρούς", είπε ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.


 11:20 GMT: Ο Ινδικός τηλεοπτικός σταθμός NDTV είπε ότι φωτισμός και εξοπλισμός του στούντιο στο νότιο Δελχί πηγαινοερχόταν  για περίπου ένα λεπτό,  ανέφερε το Sky News .
11:05 GMT:

Στο Νέο Δελχί, ​​ο σεισμός ταρακούνησε κτίρια για περισσότερο από 10 δευτερόλεπτα και ώθησε τους ανθρώπους να καταφύγουν στους δρόμους.

11:04 GMT: Οι εργαζόμενοι έχουν εκκενώσει κτίρια στο Ντουμπάι. Οι αρχές διέταξαν την εκκένωση των ψηλών πύργων στο Ντουμπάι, συμπεριλαμβανομένου του Burj Khalifa, το ψηλότερο κτίριο του κόσμου.

                          
Iranians walk past the ruins of a destroyed house in the town of Shonbeh, southeast of Bushehr, on April 9, 2013 after a powerful earthquake struck near the Gulf port city of Bushehr (AFP Photo / STR) 

11:03 GMT: Ισχυρές δονήσεις έγιναν αισθητές σε 'ολα την κράτη του Περσικού Κόλπου καθώς και στο Νέο Δελχί.

11:00 GMT: το μέγεθος του σεισμού εκτιμήθηκε στα 7,8.

10:57 GMT: Η αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία αναφέρει σεισμό 8,0 κάπου 90 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης Khash, της επαρχίας Σιστάν-Μπαλουχιστάν , μια από τις φτωχότερες του Ιράν. Ο σεισμός έγινε σε βάθος 15,2 χιλιομέτρων (εννέα μίλια). Η Khash είναι μια πυκνοκατοικημένη πόλη, η οποία είχε πληθυσμό πάνω από 56.000 κατοίκους το 2006.


Από  rt

Απόδοση Κειμένου dorieas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα