Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

16 φράσεις – κίνητρα για μια νέα αρχή!

inspire_forgive


16 φράσεις, κίνητρα για να μπορέσετε να ξεκολλήσετε από μια κατάσταση και να προχωρήσετε σε μια επόμενη. Όλοι μας κάποια στιγμή στη ζωή μας κολλάμε σε καταστάσεις, μένουμε ακίνητοι και δεν μπορούμε να κάνουμε βήμα. Χρειαζόμαστε λοιπόν έναν καλό φίλο, τον ίδιο μας τον εαυτό για να μας παρακινήσει να εξελιχθούμε. Ακολουθούν  αυτές οι φράσεις που έχουν ειπωθεί με άπειρη αγάπη!

   
1.Η συγχώρεση είναι ένα δώρο που το κάνεις στον εαυτό σου.
2.Όλα είναι ακριβώς όπως χρειάζεται να είναι. Αν καταφέρουμε να συγχωρήσουμε, τότε η καρδιά και το μυαλό μας θα ανοίξει και θα δούμε μια νέα προοπτική να ξετυλίγεται.
3. Αυτό που δεν αναγνωρίζουμε εύκολα, είναι ότι με το να κρατάμε την δυσαρέσκεια μέσα μας, είναι σαν να κρατάμε την αναπνοή μας. Σύντομα θα αρχίσουμε να ασφυκτιούμε!
4. Η συγχώρεση δεν αλλάζει το παρελθόν αλλά διευρύνει το μέλλον.
5.Όταν δεν έχεις συγχωρέσει αυτούς που σε πλήγωσαν, στρέφεσαι ενάντια στο μέλλον σου. Όταν συγχωρέσεις, αρχίζεις να βαδίζεις προς το μέλλον σου.
6. Η απόφαση να συγχωρέσεις, είναι μια απόφαση που αγγίζει τον πυρήνα της ύπαρξης σου. Αγγίζει αυτό που είσαι σαν ανθρώπινη ύπαρξη.
7. Με το να συγχωρήσω ένα γεγονός που δεν μπορώ να ξεχάσω, δημιουργώ ένα νέο τρόπο μνήμης. Αλλάζω μια μνήμη του παρελθόντος με μια ελπίδα για το μέλλον.
8. Υπάρχει μια ευγένεια ψυχής στη συμπόνια, μια ομορφιά ψυχής στην ταύτιση των συναισθημάτων με κάποιον, μια «χάρη»  στη συγχώρεση.
9. Η συγχώρεση δεν είναι κάτι που το κάνεις σε κάποιον ή για κάποιον άλλον,αλλά κάτι που το κάνεις μόνο για σένα.
10. Η γνώση του παρελθόντος μένει μαζί μας. Το να αφήσω κάτι να φύγει , σημαίνει να απελευθερώσω τις εικόνες και τα συναισθήματα, τους φόβους και τη μνησικακία, τις προσκολλήσεις και τις απογοητεύσεις του παρελθόντος, όλα τα οποία δεσμεύουν το πνεύμα μας.
11. Το να συγχωρώ είναι η εμπειρία  τη γαλήνης του πνεύματος στο παρόν. Η συγχώρεση δεν αλλάζει το παρελθόν αλλά το παρόν μας.
12. Η φράση δε θα έπρεπε να είναι: «Συγχωρήστε ο ένας τον άλλον», αλλά«κατανοήστε ο ένας τον άλλον».
13. Όταν κρατάω μια δυσαρέσκεια για κάποιον, τότε δένομαι με αυτόν ή με αυτή την κατάσταση  με ένα συναισθηματικό σκοινί, το οποίο είναι πιο δυνατό και από το ατσάλι. Η συγχώρεση είναι και ο μόνος τρόπος να σπάσω αυτό το σκοινί και να απελευθερωθώ.
14. Όταν η αληθινή συγχώρεση συμβαίνει, βιώνουμε μια από τις πιο απελευθερωτικές και εκπληκτικές εμπειρίες που μπορεί να βιώσει ένας άνθρωπος.
15. Η συγχώρεση δεν είναι μια τυχαία πράξη αλλά μια μόνιμη συμπεριφορά.
16. Η εξάσκηση της συγχώρεσης είναι η πιο σημαντική μας συνεισφορά, για την θεραπεία όλου του πλανήτη αυτή την στιγμή.
Με άπειρη αγάπη
Ζηζή Πατεράκη
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Επειδη Η Ανθρωπινη Ιστορια Δεν Εχει Ειπωθει Ποτε.....Ειπαμε κι εμεις να βαλουμε το χερακι μας!

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1

Το Ενατο Κυμα